08-676 97 90 info@grupprundresor.se

Upplev Australien med vinexperten Geir Salvesen

8 februari - 2 mars 2019

Upplev Australien med vinexperten Geir Salvesen

Denna unika rundresa kombinerar Australiens höjdpunkter med fantastiska mat- och vinupplevelser. Förutom vinområden som Barossa, Yarra och Hunter Valley besöker vi Stora Barriärrevet, Ayers Rock, Tasmanien, Sydney och Melbourne.

Geir Salvesen är reseledare och vinexpert på rundresan. Han har varit vinskribent i norska Aftenposten i många år, har rest jorden runt i jakt på bra viner och har skrivit flera böcker om mat och vin.

Datum
8 februari – 2 mars 2019 (23 dagar)

Destinationer
Singapore, Barossa Valley, Melbourne, Tasmania, Sydney, Uluru, Great Barrier Reef

Status
Lediga platser

Pris
83 900 kr per person när två reser tillsammans

Fredag 8 februari 2019: Stockholm/Köpenhamn – Singapore

Vi samlas på Arlanda, där vi går ombord på flyget till Köpenhamn. I Köpenhamn träffar ni reseledare och deltagare från Norge. Från Köpenhamn flyger vi med prisbelönta Singapore Airlines, som av många anses vara världens bästa flygbolag.

Mat och dryck är inkluderat på flygningen mellan Köpenhamn och Singapore.

 
Lördag 9 februari 2019: Singapore

Vid ankomst till Singapore blir vi hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Singapore är ett litet men fascinerande land, känt för sin fantastiska mat och goda shoppingmöjligheter. Ett besök i Singapore ger smak av det bästa som Asien har att erbjuda.

Geir Salvesen känner till Singapore bra, och tar med oss till sina favoritställen i staden.

Övernattning: Superior room på Peninsula Excelsior Hotel.
Inkluderade måltider: Ingen.

 
Söndag 10 februari 2019: Singapore – Adelaide

Idag följer vi med på en halvdags stadsruntur i Singapore. Vi gör stopp vid Merlion Park för att se The Merlion, som är delvis lejon och delvis fisk. Här har vi även en vacker utsikt över Marina Bay. Vi besöker Thian Hock Keng templet, Singapores äldsta buddist-taoist tempel, Chinatown och den botaniska trädgården.

Vi flyger vidare till Adelaide på kvällen. Mat och dryck är inkluderat under flygningen.

Inkluderade måltider: Frukost samt måltider på flyget
 

Måndag 11 februari 2019: Adelaide

Vi ankommer till Adelaide på morgonen, och på väg till hotellet blir det en liten stadsrundtur.

Adelaide är den största staden i delstaten South Australia, och är känd som “City of Churches”. Med nästan en miljon invånare är den Australiens fjärde största stad; med vackra byggnader, kyrkor och parkområden. På North Terrace finns många gallerier och museer, samt en fantastisk botanisk trädgård. Staden är även känd för sina stora musik- och konstfestivaler.

Övernattning: Superior room på Stamford Grand Adelaide .
Inkluderade måltider: Ingen.

 
Tisdag 12 februari 2019: Adelaide

Idag står en heldagstur till McLaren Vale på programmet, med besök på utvalda vingårdar.

McLaren Vale ligger ca 45 minuter söder om Adelaide, och är speciellt känd för sin bärkraftiga vinodling. McLaren är platsen där vinodlingen i South Australia först började, och här växer några av de äldsta vinrankorna i världen. Med viner i världsklass och restauranger som på ett utmärkt sätt förädlar lokala råvaror, är ett besök här en kulinarisk upplevelse. Här i McLaren Vale finns även varierade naturupplevelser och en 30 kilometer lång kustlinje.

Övernattning: Superior room på Stamford Grand Adelaide .
Inkluderade måltider: Frukost och lunch
 

Onsdag 13 februari 2019: Adelaide – Barossa Valley

Efter frukost tar vi buss till Barossa Valley, som är Australiens mest kända vinområde.

Barossa har ett stort utbud av prisbelönta viner, god mat och en fantastisk utsikt. De gröna kullarna och dalarna har inspirerat många konstnärer. Det är ett privilegium att ha god tid att utforska en av världens bästa vinregioner, som är rik på både historia, kultur och kulinariska upplevelser.

Övernattning: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch
 

Torsdag 14 februari 2019: Barossa Valley

I dag har vi en egen buss till disposition så att vi kan utforska Barossa Valley i eget tempo, och besöka några av de många vingårdarna i området. Vi lär oss om vinproduktion, vad som kännetecknar druvsorterna som produceras i Barossa och får givetvis se, lukta och smaka på de olika vinerna.

Det intressanta med vindruvorna som odlas i Barossa är de varierade och komplexa växtförhållandena. Medelhavsklimatet i området passar perfekt för produktion av rödvin, och druvorna Shiraz och Cabernet trivs speciellt bra.

Övernattning: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 
Fredag 15 februari 2019: Barossa Valley – Melbourne

Efter frukost blir vi transporterade från Barossa Valley till Adelaide Airport, där vi går ombord på flyget till Melbourne.

Melbourne är huvudstad i Victoria, och är kanske mest känd för sina fina parker och trädgårdar, historiska stenbyggnader och internationella restauranger. Staden har över fyra miljoner invånare och är Australiens näst största. Staden är också värd för några av Australiens mest berömda sportevenemang som exempelvis Melbourne Cup, Formel 1 Grand Prix och Australian Open.

Vid ankomst står en halvdags stadsrundtur i Melbourne på programmet. Utforska stadens breda avenyer och historiska byggnader. Turen går bland annat förbi St. Paul’s Cathedral, Melbourne Town Hall och Federation Square. Vi passerar stadens stolthet – Melbourne Cricket Ground och sträcker på benen i Royal Botanic Gardens. Rundturen avslutas på vårt hotell som ligger i det populära Southbank-området vid Yarra River. Här finns bra restauranger och barer, och centrum ligger endast en kort promenad bort.

Övernattning: Standard room på Crown Promenade Melbourne.
Inkluderade måltider: Frukost

 
Lördag 16 februari 2019: Melbourne

Efter frukost fortsätter vi att utforska Melbourne. Vi tar på oss bra promenadskor och följer med på en sightseeingtur till fots bland Melbournes bortglömda bakgator och arkader. Små specialbutiker, charmerande caféer, gatukonst, historia och
arkitektur är något av det vi får uppleva på denna intressanta promenad. Vi lär oss mer om stadens hemligheter – och får se sådant som det är lätt att missa när man utforskar staden på egen hand.

Turen avslutas kl 14 och resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Övernattning: Standard room på Crown Promenade Melbourne .
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 
Söndag 17 februari 2019: Melbourne – Yarra Valley

Idag gör vi en heldagstur till Yarra Valley, som ligger en dryg timme nordöst om Melbourne. Området har över 80 vingårdar, och är mest känd för pinot noir, mousserande viner och andra druvtyper som trivs i ett kyligare klimat. Yarra har också långa traditioner inom ölbryggning. Regionen är också känd för delikatesser, som färskvatten lax, öring och kaviar, organisk frukt och grönt, ostar och marmelad.

Övernattning: Standard room på Crown Promenade Melbourne.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 
Måndag 18 februari 2019: Melbourne – Launceston

Efter frukost tar vi flyget till Launceston på Tasmanien. Launceston ligger på norra delen av Tasmanien och är den näst största staden på ön. Staden är känd för sin goda mat och vin, levande kultur och vackra natur. På eftermiddagen smakar vi på lite av det som Launceston har att erbjuda, vi besöker Jansz Winery innan vi avslutar dagen med en middag i hotellets restaurang.

Övernattning: Standard Room på Peppers Seaport Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 
Tisdag 19 februari 2019: Launceston – Tamar Valley

Efter frukost beger vi oss ut på en heldagstur till vinområdet Tamar Valley, som är beläget cirka 15 minuters resa från Launceston. Tamar Valley är ett vackert och pittoreskt område med fruktträdgårdar, skog, betesmarker och cirka 30 vingårdar. Här finns även fascinerande natur med vattenfall, raviner, lavendelfält, jordgubbsodlingar och historiska bostäder. Vi besöker vingårdarna Pipers Brook och Josef Chromy Wines, på den sistnämnda kommer vi även att avnjuta av en härlig 2-rätters lunch.

Övernattning: Standard Room på Peppers Seaport Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 
Onsdag 20 februari 2019: Launceston – Tasmaniens östkust – Hobart

Vi lämnar Launceston och reser söderut till Tasmaniens östkust. Vi stannar till i de vackra kuststäderna Bicheno och Coles Bay. En tur längs Wine Glass Bay i nationalparken Freycinet är givetvis inkluderat på denna tur. Wine Glass Bay anses vara en av världens 10 bästa stränder, och den vita sanden och det safirgröna vattnet är en imponerande syn.

Det blir vinprovning och lunch innan vi reser vidare till Bonorong vildmarkspark. I parken lever djur som har hittats skadade eller på annat sätt inte kan klara sig själva i vildmarken i en naturlig miljö. Vi kommer nära djur som kängurur, koalor och wombats.

Efter besöket i Bonorong, fortsätter vi till Tasmaniens huvudstad, Hobart, där vi ska tillbringa natten. Hobart är Australiens näst äldsta stad efter Sydney. Staden ligger naturskönt vid Derwent River, i söder på östkusten. Hobart är en inspirerande stad med en härlig blandning av nytt och gammalt, natur, kultur och aktiviteter och attraktioner av världsklass.

På kvällen äter vi en 3-rätters middag på Mures Seafood Restaurant.

Övernattning: Standard Room på Mantra Collins Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 
Torsdag 21 februari 2019: Hobart – Sydney

Vi blir hämtade på hotellet och åker till flygplatsen för flygningen till Sydney. Sydney är Australiens största stad med över fyra miljoner invånare. Få städer har en så vacker belägenhet och ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Första intrycket är spektakulärt, oavsett om man från flygplatsfönstret ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man sjövägen kommer in i hamnen, där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel.

Även om staden är stor, så är centrum relativt kompakt och enkelt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan alla världens nationaliteter representerade.

I Sydney blir vi hämtade och transporterade till hotellet. På programmet idag är en halvdags sightseeingtur i Sydney, där vi får se det historiska området The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi fortsätter förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys business- och shoppingdistrikt med en blandning av nya och gamla byggnader. Vi besöker Chinatown och Darling Harbour innan vi sätter kursen mot historiska Mrs Macquarie’s Chair där vi kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans.

Därefter fortsätter turen förbi St Mary’s Cathedral och konstmuseet i Kings Cross, som är centrum för Sydneys uteliv, och de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Vi besöker också Watsons Bay och Bondi Beach innan vi återvänder till centrum via Paddington och områdets vackert restaurerade koloniala terrasshus.

Vi blir serverade en 3-rätters middag på Nick’s Seafood Restaurant, som ligger på gångavstånd från hotellet.

Övernattning: Superior room på The Grace Hotel .
Inkluderade måltider: Frukost och middag
 

Fredag 22 februari 2018: Sydney

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök i operahuset är obligatoriskt, likaså en promenad i the Rocks – området där de första nybyggarna bosatte sig. Man bör även hinna med Darling Harbour och en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en vattentaxi. Sydney har 90 kilometer kustlinje, och längs med denna finns massor av inbjudande badstränder. Ta exempelvis bussen ut till Bondi Beach eller färjan till Manly Beach.

Övernattning: Superior room på The Grace Hotel .
Inkluderade måltider: Frukost
 

Lördag 23 februari 2019: Sydney – Hunter Valley

Efter frukost väntar en heldagstur till Hunter Valley.

I Hunter Valley finns flera av de äldsta vingårdarna i Australien, och några av de bästa vinerna i världen produceras här med hjälp av traditionella metoder och tekniker. Tack vare klimatet, jordmånen och producenternas erfarenhet, har vinerna från Hunter Valley en unik spektra av smaker som tilltalar de flesta. De mest populära är Semillon, Chardonnay och Shiraz.

Hunter Valley är även känd för gourmetmat och fantastiska övernattningsställen, och är en plats som många väljer att resa till när de vill koppla av och njuta av livet.

Övernattning: Superior room på The Grace Hotel .
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 
Söndag 24 februari 2019: Sydney

Efter frukost beger vi oss ut på en halvdagstur i Sydney. Vi åker upp i Sydneys TV-torn, som är Sydneys högsta fristående byggnadsverk. På toppen av detta 309 mer höga torn får vi en spektakulär utsikt över staden.

Vi fortsätter till Watson Bay, där vi äter en 2-rätters lunch på Doyle’s restaurang innan vi tar färjan tillbaka in till staden igen. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Övernattning: Superior room på The Grace Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 
Måndag 25 februari 2018: Sydney – Ayers Rock

I dag blir vi transporterade med buss till Sydney Airport, för vidare resa med flyg till Ayers Rock, som ligger i själva hjärtat av Australien. Vid ankomst transport till Desert Gardens Hotel, där vi ska bo i två nätter.

Ett besök vid jättemonoliten Uluru är för många höjdpunkten på en resa till Australien, antingen det är på grund av den enorma storleken, känslan av den andliga betydelsen eller de otroliga ändringarna av färg som sker under en dag.

På eftermiddagen utforskar vi stenformationen Kata Tjuta (The Olgas). Kata Tjuta består av 36 massiva stenformationer, och vi gör en vandring mellan de röda formationerna för att se närmare på dem. Vi får veta mer om den geologiska historien och beundra den unika floran och faunan som överlevt i dessa tuffa omgivningar.

Därefter går turen vidare till Sunset Strip i Uluru. Här har vi möjlighet att se och ta bilder på de dramatiska färgändringarna som kan ske vid stenen medan vi njuter av ett glas vin och lite snacks.

Efter solnedgången väntar en minnesvärd middag under stjärnhimlen. Vi blir serverade en traditionell australiensisk BBQ middag med tillhörande dryck.

Övernattning: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och middag
 

 
Tisdag 26 februari 2019: Ayers Rock

Dagen är fri för egna aktiviteter. De som vill kan besöka konstinstallationen Field of Lights. Den världsberömda konstnären Bruce Munro har valt området runt Ayers Rock Resort för konstprojektet som består av 50 000 ljus.

På kvällen äter vi gemensam middag på Ilkari Restaurant på Sails of the Desert.

Övernattning: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och middag
 

 
Onsdag 27 februari 2019: Ayers Rock – Cairns

Gå upp före soluppgången och följ med för att se solen gå upp över Uluru innan vi återvänder till hotellet. Efter frukost gör vi en tur runt Uluru. Vi kan utforska några av grottorna som finns runt basen på denna stora monolit och studera de aboriginska målningarna och utsmyckningarna på väggarna som är flera tusen år gamla.

Vi blir hämtade på hotellet i Hunter Valley, körda till flygplatsen i Sydney och flyger därefter upp till Cairns. Cairns ligger i norra delen på Australiens östkust i den tropiska delen av kontinenten. Klimatet är mycket behagligt året om och även på vintern kan man förväntas sig cirka 30 grader i detta område.

Det finns endast några få delar av den tropiska regnskogen kvar i Australien, men längst i norr i Queensland ligger den tätt längs med kusten. Här finns kristallklart vatten, palmer, orkidéer, fjärilar i många färger och flera unika djurarter. Cairns är den perfekta utgångspunkten för turer ut på Stora Barriärrevet och till vackra nationalparker som exempelvis Daintree.

Efter ankomst blir vi transporterade till hotellet, som ligger centralt vid strandpromenaden i Cairns. På kvällen äter vi gemensam middag på restaurangen Salt House.

Övernattning: Standard room på Pacific Hotel Cairns .
Inkluderade måltider: Frukost och middag
 

 
Torsdag 28 februari 2019: Cairns

Vi promenerar från hotellet till Marlin Jetty, där vi går om bord på segelbåten Ocean Free för en heldagstur till Stora Barriärrevet. Den 16 meter långa segelbåten tar oss med till Green Island, en vacker korallö belägen på Stora Barriärrevet. Båten ankrar upp på revet utanför ön, och vi transporteras därifrån in till ön med en mindre båt.

Njut av drygt fyra timmar i vattnet, på ön eller om bord på båten där vi kan simma, snorkla (cyklop och snorkel finns att låna utan kostnad), dyka (extra kostnad) eller bara koppla av. Vi har båten för oss själva och om vindförhållandena tillåter slår vi av motorn och hissar seglen på ut- och/eller hemresan. Lunch är inkluderat. Vi promenerar tillbaka till hotellet efter båtturen.

På kvällen äter vi gemensam middag på restaurangen Salt House.

Övernattning: Standard room på Pacific Hotel Cairns .
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag
 

Fredag 1 mars 2019: Cairns – Stockholm

Efter frukost blir vi hämtade på hotellet och körda till Freshwater Railway Station, är vi går om bord på Kuranda Scenic Rail och bestiger Kuranda Ranges. Tåget ar sig genom 15 tunnlar förbi Barron Gorge, Barron Falls och Stoney Creek Falls till Kuranda Railway Station.

Vi får lite tid i Kuranda innan vi åker vidare i buss till Rainforestation. Här gör vi en tur i en Army Duck (en kombinerad bil/båt) genom regnskogen. Vi får även se en föreställning med Pamagirra-dansare i amfiteatern och följa med på en Dreamtime Walk som innehåller en lärorik introduktion till aboriginernas kultur. Området har ett Koala och Wildlife Sancturary, där vi får se de australiensiska djuren. Vi äter även lunch här.

Turen går vidare från Rainforestation till Kuranda Skyrail Terminal, där vi tar världens enda regnskogsgondolbana. Detta är en unik upplevelse där man sakta glider över toppen av regnskogen och njuter av den fantastiska utsikten över Cairns och korallhavet. Det är två stopp på vägen ner där man kan uppleva regnskogen via gångvägar. Skyrail slutar vid Caravonica, och härifrån kör bussen oss till flygplatsen.

Inkluderade måltider: Frukost, lunch samt måltider på flyget.

 
Lördag 3 mars 2018: Ankomst Stockholm/Köpenhamn

Ankomst Stockholm/Köpenhamn.

Datum: 8 februari – 2 mars 2019

83 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 20 500 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Antal deltagare: Max 26 personer

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Se denna lilla film från Uluru och Kata Tjuta:

Priset inkluderar:

 • Flygbiljett Stockholm/Köpenhamn – Singapore – Adelaide – Melbourne – Ayers Rock – Sydney – Cairns – Stockholm/Köpenhamn inkl. skatter och avgifter
 • 19 övernattningar på 4-stjärniga hotell
 • Måltider enl. Resplanen (19 frukostar, 4 luncher och 9 middagar)
 • Måltider på flygningarna där detta erbjuds
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen
 • Transport mellan städerna
 • Sightseeingtur i Singapore, Adelaide, Melbourne och Sydney
 • 2-dagarstur på Kangaroo Island
 • Heldagstur till McLaren Vale, Barossa Valley, Yarra Valley, Hunter Valley, Stora Barriärrevet och Kuranda
 • Kata Tjuta och Ayers Rock Base Tour
 • Norsk reseledare på hela resan (Geir Salvesen), samt lokala engelsktalande guider
 • Visum till Australien

Priset inkluderar inte:

 • Dryck och måltider som inte nämns i resplanen
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

HAR DU FRÅGOR?

Ring oss på telefon
08-676 97 90

FLERA GRUPPRESOR

Se också våra övriga gruppresor.

Jorden runt

Datum
30 sep – 23 okt 2019 (24 dagar)

Pris
99 900 kr per person när två reser tillsammans

Status
Lediga platser

FÅ INFORMATION NÄR VI LANSERAR NYA GRUPPRESOR

Nyhetsbrevet skickas ut ca var 14 dag, i samarbete med Australienresor och Fijiresor.