08-551 084 80 info@grupprundresor.se

Sydamerikas höjdpunkter

5 - 31 oktober 2019

Sydamerikas höjdpunkter

På denna innehållsrika 27 dagars resa tar vi dig med till Peru, Chile, Argentina och Brasilien! Vi besöker två av världens moderna underverk, Machu Picchu och Kristusstatyn och vi får även uppleva Påskön, Amazonas och Buenos Aires.

En skandinavisk reseledare följer med på hela resan och lokala engelsktalande guider möter oss på de olika destinationerna.

Denna resa har en perfekt kombination av storstad och storslagen natur, och du får uppleva de viktigaste höjdpunkterna i Sydamerika!

cal_ny

Datum
5 – 31 okt 2019 (27 dagar)

com_ny

Destinationer
Peru, Machu Picchu, Amazonas, Chile, Påskön, Argentina, Iguazu Falls, Brasilien

peo_ny

Status
Fullbokad.

mon_ny

Pris
107 900 kr per person när två reser tillsammans

Lördag 5 oktober 2019: Stockholm / Göteborg / Köpenhamn- Lima, Peru

Vårt första resmål på vår rundresa i Sydamerika är Lima, Peru. I Lima blir vi hämtade på flygplatsen och transporterade till vårt hotell.

Efter ankomst äter vi middag tillsammans på hotellet.

Övernattning: Standardrum på Hotel Crowne Plaza Lima
Inkluderade måltider: Middag samt måltider ombord på flyget
 

Söndag 6 oktober 2019: Lima

Lima var centrum för den spanska kolonialmakten på 1500- och 1600- talet, och stadens arkitektur är präglad av monumentala byggnader från denna period.

Vi startar vår resa i Sydamerika med en sightseeingtur som tar oss med tillbaka till kolonialtiden. Limas enorma katedral och San Francisco klostrets underjordiska gravkammare är något av det vi får uppleva under utflykten.

På kvällen äter vi gemensam middag på restaurang Huaca Pucllana med utsikt över ruiner från år 200-700 e.kr.

Övernattning: Standardrum på Hotel Crowne Plaza Lima
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 
Måndag 7 oktober 2019: Lima – Cusco, Peru

Efter frukost transport till flygplatsen och resan fortsätter till Cusco. Cusco är Perus inka huvudstad och ligger ca 3400 m.ö.h.

På eftermiddagen besöker vi några av inkarikets imponerande byggnader som fästningen Sacsayhuaman, Tambomachays vattenfontäner och guldtemplet Qoricancha.

Middag på Inka Grill Restaurant.

Övernattning: Colonial Standard Room på Costa del Sol Ramada Cusco
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Tisdag 8 oktober 2019: Cusco – Machu Picchu – Aguas Calientes

Denna dag tillbringas vid Machu Picchu, som av de flesta anses vara den främsta symbolen på inkakulturen. Man menar att staden grundades omkring 1440, och att den var bebodd fram till den spanska erövringen av Peru 1532.

Det är inte utan anledning som Machu Picchu är utsedd till en av världens 7 moderna underverk. De mycket väl bevarade konstruktionerna ger en bra inblick i inkarikets imponerande ingenjörskonst.

Från Cusco tar vi tåget genom ett fantastiskt landskap till Aguas Calientes, staden där vi även tillbringar natten. Väl framme i Machu Picchu följer vi i incas fotspår genom anläggningen som består av cirka 200 byggnadsverk. Efter lunch finns tid att utforska Machu Picchu på egen hand innan vi gemensamt fortsätter till Aguas Calientes.

Övernattning: Superior Deluxe Room på Casa Andina Standard Machu Picchu
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Onsdag 9 oktober 2019: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

När det fortfarande är mörkt ute tar vi bussen till Machu Picchu och får uppleva soluppgången över ruinerna, en unik upplevelse väl värd den tidiga morgonen. Tåget tar oss tillbaka till Cusco.

Middag denna dag är på på MAP Café Restaurant i Cusco.

Övernattning: Colonial Standard Room på Costa del Sol Ramada Cusco
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Torsdag 10 oktober 2019: Cusco – Puerto Maldonado

Från Cusco går resan vidare till regnskogen i Amazonas. Puerto Maldonado är beläget i den sydöstra delen av Peru endast 5,5 mil från gränsen till Bolivia. Vi ska bo två nätter på Refugio Amazonas, en lodge som ligger i Tambopata naturreservat.

Vid ankomst till Puerto Maldonado lämnar vi det mesta av vårt bagage inlåst på en säker plats. Packa en liten bag eller ryggsäck med det du behöver för de nästkommande tre dagarna.

Vi ska nu ut på en 2,5 timmar lång båttur i Refugio Amazonas spännande natur.

Efter middagen på lodgen kan de som vill följa med anläggningens anställda på en nattvandring.

Övernattning: Comfort Room på Ecoamazonia Lodge
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Fredag 11 oktober 2019: Puerto Maldonado

Vi kommer att uppleva Amazonas regnskog både från vattnet och på land. Vi börjar dagen med en båttur för att leta efter alligatorer och exotiska fåglar, och därefter besöker vi ett observatorium som har en fantastisk utsikt över regnskogen.

Efter lunch besöker vi den karismatiska bonden Don Manuel och hans gård, och vi får lära oss om Amazonas unika växter.

Övernattning: Comfort Room på Ecoamazonia Lodge
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Lördag 12 oktober 2019: Puerto Maldonado – Lima – Santiago – Påskön, Chile

Vi säger farväl till Peru och påbörjar en lång resdag till en av världens mest isolerade öar; Påskön. Ön har cirka 4000 invånare och består av tre underjordiska vulkaner som har nått över havsytan. För de flesta är Påskön känd för sina enorma stenfigurer, kallade moaier, som det finns mer än 600 av på ön.

Inkluderade måltider: Frukost
 

Söndag 13 oktober 2019: Påskön

Vi ankommer Påskön, eller Rapa Nui, som ön heter på lokalbefolkningens språk, tidig förmiddag. Du har hela dagen till förfogande för att koppla av efter vår långa resa, innan vi träffas för att äta en gemensam middag på en lokal restaurang.

Övernattning: Superior Room på Hotel Iorana
Inkluderade måltider: Middag
 

Måndag 14 oktober 2019: Påskön

På morgonen beger vi oss till den 324 meter höga utdöda vulkanen Rano Kau. På kanten av vulkanen ligger ruinstaden Orongo, ett ceremoniellt center för dem som tillhörde fågelman kulten. På väg från Rano Kau kör vi igenom grottan Ana Kai Tangata, i folkmun kallad «the Cave of Cannibals».

Efter lunch går färden vidare till Ahu Akivi. Här finns de välkända 7 stenhuvudena. Legenden säger att statyerna representerar de 7 polynesier som upptäckte Påskön. Vi kör genom ett unikt landskap på väg till Rapa Nui nationalpark, där flera arkeologiska höjdpunkter väntar.

På kvällen får vi uppleva den äkta Rapa Nui kulturen när invånarna inviterar oss på middag och dansshow.

Övernattning: Superior Room på Hotel Iorana
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Tisdag 15 oktober 2019: Påskön

I dag får vi uppleva mer av öns unika natur och får en ännu bättre inblick i Påsköns spännande historia. Vi besöker Vaihu och får lära oss om varför alla stenfigurer här ligger med ansiktet nedåt. Vi äter lunch vid den utdöda vulkanen Ranu Raraku, platsen där stenfigurerna höggs ut. Längs vulkanen finns det mer än 300 statyer. Vi avslutar rundturen med att bada vid den idylliska stranden Anakena.

Övernattning: Superior Room på Hotel Iorana
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Onsdag 16 oktober 2019: Påskön – Santiago, Chile

Efter en lugn förmiddag som är fri för egna aktiviteter på Påskön, tar vi flyget till Chiles huvudstad Santiago. Med en växande ekonomi och en förnyad konstmiljö, är Santiago en gammal stad som har fått en ny renässans . Staden delas i två delar av Mapocho-floden som flyter hit från Andesbergen. Sedan 70-talet har murväggarna längs med floden använts för politisk agenda.

Övernattning: Superior Room på Hotel Providencia Panamericana.
Inkluderade måltider: Frukost
 

Torsdag 17 oktober 2019: Santiago

I Santiago besöker vi sevärdheter som Plaza de Armas, regeringspalatset, Santa Lucia Hill och Rio Mapocho. Plaza de Armas har varit ett symboliskt hjärta för Santiago sedan staden grundades 1541. Under kolonialtiden var en galge placerad mitt på torget. Nu är den utbytt mot en fontän till minne av frihetskämpen Simón Bolívar.

Vi besöker det färgrika och konstnärliga kvarteret Bellavista. Bellavista ligger vid foten av staden högsta kulle. San Cristóbal kullen, och vi tar oss upp här för att njuta av utsikten över Santiago. Rundturens sista stopp är Providencia, känd för sina stilfulla restauranger och eleganta butiker.

På kvällen äter vi middag på Restaurant Barrica 94 i Providencia området.

Övernattning: Superior Room på Hotel Providencia Panamericana.
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Fredag 18 oktober 2019: Santiago – Mendoza, Argentina

Bussturen från Santiago till Mendoza i västra delen av Agentina är en spektakulär resa över Andes bergen. Resan tar ca 7 timmar, och vi kör sträckan i buss och har med vår egen guide.

Mendoza är Argentinas viktigaste vindistrikt, och vin är också i fokus under vår vistelse här.

Efter ankomst till Mendoza har vi tid att koppla av lite innan vår gemensamma middag och vinprovning på den idylliska vingården Catena Zapata Winery.

Övernattning: Classic Room på Hotel Huentala
Inkluderade måltider: Frukost och middag
 

Lördag 19 oktober 2019: Mendoza

Nu ska vi uppleva och inte minst smaka oss igenom vinregionen. Vi besöker vingården Familia Zuccardi, en av de mest framgångsrika familjedrivna vingårdarna i Argentina. På gården finns förutom vinproduktion, två restauranger, olivoljeproduktion och ett konstgalleri. Vi cyklar runt på gården, smakar givetvis på viner och njuter av en lunch i de härliga omgivningarna innan vi fortsätter färden till ännu ett vackert vinområde, Bodega Salentein i Valle de Uco.

Övernattning: Classic Room på Hotel Huentala
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 

Söndag 20 oktober 2019: Mendoza – Buenos Aires, Argentina

Från Mendoza flyger vi till Buenos Aires, där vi tillbringar de nästkommande tre dagarna.

Inget är väl mer argentinskt än tango, och på kvällen väntar middag och tangoshow på La Ventana Tango House. Här finns även möjlighet att delta i den liten tangokurs.

Övernattning: Standard Room på 725 Continental
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Måndag 21 oktober 2019: Buenos Aires

Idag besöker vi La Boca, känd för sina många små hus målade i olika färger. Här besöker vi La Boca Stadium, hemmaarena för Diego Maradonas klubb Boca Juniors. Vi besöker även den franskinspirerade Recoleta och den gamla stadsdelen San Telmo med staden äldsta torg, vackra Plaza de Mayo. Ett besök i Buenos Aires är inte komplett om man inte lär sig mer om legenden och presidentfrun Eva Peron. Museo Evita beskriver Eva Perons liv i bilder, kläder och personliga ägodelar.

Vi får den äkta Buenos Aires känslan när vi äter lunch på en lokal «bodegon» i La Boca.

På kvällen äter vi middag på Le Grill Restaurant i Puerto Madero med utsikt över floden.

Övernattning: Standard Room på 725 Continental
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Tisdag 22 oktober 2019: Buenos Aires

Efter många dagar med förbokade aktiviteter har du denna och nästa dag fri för egna aktiviteter. På kvällarna samlas vi och äter gemensam middag.

Buenos Aires har mycket att erbjuda, både den som vill uppleva sevärdheter och för den som vill koppla av med ett glas vin och njuta av den argentinska stämningen. En promenad i Calle Caminito rekommenderas varmt. Denna charmerande gata som du hittar i La Boca, är full av trevliga caféer, butiker och inte minst av tangodansande argentinare.

Vi äter middag tillsammans på intima La Cabrera restauant i Palermo.

Övernattning: Standard Room på 725 Continental
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Onsdag 23 oktober 2019: Buenos Aires

Också denna dag är fri för att på egen hand uppleva Buenos Aires.

Blev du fascinerad av Evitas historia kan du besöka Recoleta kyrkogården där Eva Peron, som bara blev 33 år gammal, är begravd. Plaza Dorrego är värt ett besök vid lunchtid, slå dig ned på ett trottoarcafé och studera det livliga folklivet i de trånga kullerstensgatorna.

På kvällen avslutar vi vårt besök i Buenos Aires med middag på restaurant Piegari i Recoleta.

Övernattning: Standard Room på 725 Continental
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Torsdag 24 oktober 2019: Buenos Aires – Iguazu, Argentina

Nästa stopp på resan är Iguazu på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Både den argentinska och brasilianska delen bjuder på majestätiska naturupplevelser, och vi ska lyckligtvis besöka båda. Iguazufallen är världens största och består av 275 stora och små vattenfall längs den 27 km långa Iguazufloden. De flesta vattenfall finns på den argentinska sidan, men merparten av floden flyter i Brasilien. Floden omfattas av två nationalparker som båda finns med på UNESCOS världsarvslista.

Vid ankomst till Iguazu blir vi transporterade till hotellet där vi också äter middag denna kväll.

Övernattning: Standard Room på Mercure
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Fredag 25 oktober 2019: Iguazu, argentinska sidan

I dag utforskar vi den argentinska sidan av Iguazu. Ett tåg tar oss till Garganta del Diablo, som på svenska betyder Djävulens gap. Garganta del Diablo är med sina 80 höjdmeter det största och mest spektakulära vattenfallet av Iguazafallen. Från vår utsiktspunkt får vi uppleva hur de enorma vattenmängderna störtar ner i floden under oss.

Nationalparkerna som finns på båda sidor av gränsen täcker ett område på 2500 km², och har ett unikt växt- och djurliv. Till fots och med fyrhjulsdrivet fordon tar vi oss längre in i parken och ser närmare på de många fågelarter och exotiska växter som finns här. Vi äter en gemensam lunch inne i parken.

Övernattning: Standard Room på Mercure
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Lördag 26 oktober 2019: Iguazu, brasilianska sidan – Rio de Janeiro, Brasilien

Innan vi reser vidare till Rio de Janeiro i Brasilien, besöker vi den brasilianska delen av Iguazu. Vi korsar över bron som förenar den argentinska staden Puerto Iguazu och den brasilianska staden Foz do Iguazu. Även om de flesta vattenfall ligger på den argentinska sidan, är det den brasilianska sidan som har den bästa utsikten. Vi får uppleva vattenfallen från olika vinklar, och via en hiss får vi tillgång till en utsiktsplattform med fantastisk utsikt.

På eftermiddagen går vi ombord på flyget till Rio de Janeiro. Långa stränder, frodiga berg och färgrika karnevaler är några av kännetecknen på vår sista destination på denna resa.

Övernattning: Standard Room på Arena Ipanema Hotel
Inkluderade måltider: Frukost

 

Söndag 27 oktober 2019: Rio de Janeiro

Kristusstatyn och Sockertoppen är dagens höjdpunkter. En bergbana tar oss upp den branta vägen till Kristusstatyn, som ligger på toppen av det 710 meter höga berget Corcovado.

Vi äter lunch på Cais Gourmet Restaurant, innan vi fortsätter mot Sockertoppen. Sockertoppen, med sin fantastiska utsikt, nås med linbana. På toppen ser vi ut över miljonstaden med Kristusstatyn i väst och Copacabana stranden i öst. Vi avslutar dagens sightseeing med en kortare stadsrundtur.

Middagen njuter vi tillsammans på Fogo de Chao BBQ Restaurant.

Övernattning: Standard Room på Arena Ipanema Hotel
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Måndag 28 oktober 2019: Rio de Janeiro

Idag kan du utforska staden på egen hand. Kanske lockar en lugn söndag på världsberömda Copacabana? Ta ett dopp eller en härlig promenad längs den karaktäristiska svarta och vita strandpromenaden.

Ett besök på söndagsmarknaden i Ipanema rekommenderas också. Marknaden startades av en grupp hippies och har funnits sedan 1968. Här har du möjlighet att köpa de sista souvenirerna i de över 700 bodarna som säljer allt från traditionell och modern konst till smycken, kläder och mat.

På kvällen samlas vi för en konsert på jazzklubben Blue Note. Här får vi vara med om en unik musikupplevelse när New York jazz mixas med brasilianska rytmer.

Övernattning: Standardrum på Arena Ipanema Hotel
Inkluderade måltider: Frukost

 

Tisdag 29 oktober 2019: Rio de Janeiro

Dagen är fri för egna aktiviteter.

För den fotbollsintresserade är ett besök på Maracana Stadium obligatoriskt. Den ikoniska fotbollsstadion byggdes till VM 1950 och totalrenoverades inför VM 2014.

Rios botaniska trädgård Jardim Botanico är också väl värd ett besök. Trädgården grundlades 1808 och består av ett 140 hektar stort område med sex insjöar och tusentals olika växter och blommor. Hitta ett lugnt hörn och ät lunch i parken.

Vår sista kväll tillsammans i Rio tillbringas på den charmerande fisk- och skaldjursrestaurangen Marius Degustare.

Övernattning: Standardrum på Arena Ipanema Hotel
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Onsdag 30 oktober 2019: Rio de Janeiro – Stockholm/Göteborg

Idag är det hemresa. Lyckligtvis går inte flyget förrän på kvällen, så vi har tid att njuta av några sista timmar i Rio innan vi blir hämtade på hotellet kl 16. På väg till flygplatsen stannar vi vid Rubaiyat Restaurant för att äta resans sista gemensamma måltid.

Inkluderade måltider: Frukost och middag
 

Torsdag 31 oktober 2019: Ankomst Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Vi landar på Arlanda / Landvetter / Kastrup torsdag 31 oktober.

Vi tar farväl av varandra och har många fina minnen av en fantastik resa med oss hem.

Datum: 5 – 31 oktober 2019

107 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 16 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till businessklass. Kontakta oss för mer information.

Antal deltagare: Max 26 personer

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Lär mer om Machu Picchu:

Priset inkluderar:

 • Flygbiljett Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Lima-Cusco-Puerto Maldonado-Påskön-Santiago Chile, Mendoza-Buenos Aires-Iguassu Fallen – Rio De Janeiro – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn inkl skatter och avgifter.
 • 25 övernattningar på 3 & 4-stjärniga hotell
 • Måltider som anges i resplanen (20 middagar, 6 luncher och 22 frukostar)
 • Måltider på flygningarna där detta erbjuds
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen
 • Transport mellan städerna
 • Sightseeingtur i Lima, Cusco, Santiago Chile, Buenos Aires och Rio de Janeiro
 • 2 ingångar med guide till Machu Picchu
 • Utflykter i djungeln i Puerto Maldonado
 • 2 heldagsturer på Påskön
 • Vintur i Mendoza
 • Tangokurs i Buenos Aires
 • 1 heldagstur och en halvdagstur på den argentinska och brasilianska sidan av Iguassu Fallen
 • Jazzkonsert i Rio de Janeiro
 • Skandinavisk reseledare på hela resan samt lokala engelsktalande guider.

Priset inkluderar inte:

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Vid beställning betalas 20 % av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för resan är Australienresor.

HAR DU FRÅGOR?

Ring oss på telefon
08-551 084 80

FLERA GRUPPRESOR

Se också våra övriga gruppresor.

FÅ INFORMATION NÄR VI LANSERAR NYA GRUPPRESOR

Nyhetsbrevet skickas ut ca var 14 dag, i samarbete med Australienresor och Fijiresor.