Besök även: Australienresor · Fijiresor · Private Travel Lab

Rundresa i Nya Zeeland och Australien

Följ med på en inspirerande och innehållsrik rundresa i Nya Zeeland och Australien med skandinavisk reseledare.

Foto: Tourism Australia

Hem > Gruppresor > Rundresa i Nya Zeeland och Australien

Gruppresa

Rundresa i Nya Zeeland och Australien

Resruta - Rundresa i Nya Zeeland och Australien

Tryck på kartan för att förstora.

Status

Lediga platser – Garanterad avgång

Datum

27 oktober – 17 november 2024

Antal dagar

22 dagar

Höjdpunkter

Singapore, Auckland, Queenstown, Doubtful Sound, Sydney, Uluru, Port Douglas, Daintree, Stora Barriärrevet.

Reseform

Gruppresa med skandinavisk reseledare.
Reseledare för resan är Kari Melø.

Pris

Från 121 900 kr per person när två reser tillsammans

Följ med på en inspirerande och innehållsrik rundresa i Nya Zeeland och Australien med skandinavisk reseledare. Vi besöker Singapore på utresan, innan vi ankommer till Nya Zeeland där vi får uppleva Auckland och Queenstown. I Australien besöker vi Sydney, Uluru / Ayers Rock och Stora Barriärrevet.

Ni bor på 4-stjärniga hotell under hela resan och all frukost och de flesta middagar är inkluderade i priset.

Dagsprogram

Från Stockholm/Köpenhamn flyger ni med SAS til London och därifrån med Singapore Airlines till Singapore. Reseledaren möter er på flygplatsen i London. All mat och dryck ingår på flygningen till Singapore och varje stol har sin egen TV-skärm.

Inkluderade måltider

Måltider på flyget.

Singapore Airlines.
Singapore Airlines.

Vid ankomst till Singapore blir ni hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Singapore är ett litet men fascinerande land, känt för sin fantastiska mat och goda shoppingmöjligheter. Ett besök i Singapore ger smak av det bästa som Asien har att erbjuda.

Middagen ikväll är på en lokal restaurang.

Inkluderade måltider

Middag

Singapore by night.
Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: orpheus26 – stock.adobe.com

Idag följer ni med på en halvdags stadsruntur i Singapore. Ni gör stopp vid Merlion Park för att se The Merlion, som är delvis lejon och delvis fisk. Här har ni även en vacker utsikt över Marina Bay. Ni besöker Thian Hock Keng templet, Singapores äldsta buddist-taoist tempel, Chinatown och den botaniska trädgården.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Ni flyger vidare till Auckland på kvällen. All mat och dryck är inklyderat på flyget.

Inkluderade måltider

Frukost och måltider på flyget.

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur i Singapore

The Merlion i Singapore.
The Merlion i Singapore.
Foto: Noppasinw – stock.adobe.com

Vid ankomst till Auckland blir ni hämtade på flygplatsen. Innan ni checkar in på hotellet gör ni en sightseeingtur i staden och besöker shoppingområdet Newmarket, den historiska orten Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmärket vid Bastion Point, vidare över Auckland Harbour Bridge till området där America’s cup arrangerades.

Ni äter middag på The Harbourside Restaurant.

Inkluderade måltider

Middag

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur i Auckland

Auckland.
Hamnområdet i Auckland.
Foto: Tourism New Zealand

Efter frukost promenerar ni till färjeterminalen i Auckland för att ta färjan till Waiheke Island. Waiheke Island är en vacker ö som ligger direkt utanför Auckland och här ska vi följa med på en mat och vintur. Dagen startar på Allpress Olive Oil som fått priser för sin olivolja. Vi lär oss hur olivoljan produceras, och vi får naturligtvis provsmaka.

Nästa stopp är på Batch Vineyard, som är den högst belägna vingården på Waiheke Island. Härifrån är det spektakulär utsikt över ön och närområdet. Gården producerar Alsace-liknande viner och dessa får vi ett smakprov på. Därefter väntar en lättare lunch och vinprovning på Stonyridge Vineyard innan dagen avslutas med en sista vinprovning på Goldie Winery. Efter att vi kommit tillbaka med färjan från Waiheke Island är resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Idag njuter ni av en 3-rätters middag på den fantastiska restaurangen Orbit Revolving, som är den högst belägna restaurangen på Nya Zeeland!

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Halvdagstur till Waiheke Island.

Waiheke Island.
Waiheke Island.
Foto: sardinelly – stock.adobe.com

Idag flyger ni från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön. Staden ligger idylliskt placerad i vackra omgivningar vid Lake Wakatipu och med utsikt över bergskedjan Remarkables. Även om Queenstown har vuxit mycket de senaste åren och blivit ett populärt resmål så har staden behållit mycket av sin småstadscharm. På många sätt påminner den lite om en vintersportort i Alperna – stilla på dagen när alla är ute på en eller annan aktivitet och full av liv på kvällen och natten när turisterna samlas för att roa sig.

Ni äter middag på hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost och 3-rätters middag.

Queenstown.
Queenstown är vackert beläget vid Lake Wakatipu.
Foto: Destination Queenstown

På programmet i dag står en båttur med övernattning i Doubtful Sound i Fiordland. Fiordland är den största nationalparken i Nya Zeeland. Den orörda naturen ger en känsla av hur landet såg ut innan människor kom hit. Ni reser i buss till Manapouri, och åker därefter båt över Lake Manapouri innan ni fortsätter med buss i regnskogen över Wilmott Pass till Deep Cove. Här går ni om bord på Fiordland Navigator. På turen i Doubtful Sound kan ni få se delfiner, sälar och pingviner. Det finns även möjlighet att paddla kajak.

Middag serveras ombord på Fiordland Navigator, och fartyget ankrar upp i en skyddad bukt för natten.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost och buffé middag.

Inkluderade utflykter

Båttur med övernattning till Milford Sound.

Fiordland Navigator i Doubtful Sound.
Fiordland Navigator i Doubtful Sound.
Foto: Real NZ

Efter frukost går turen tillbaka till Queenstown från Deep Cove via Manapouri.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter innan ni promenerar till Queenstown Gondola. Ni tar gondolen upp på berget och väl där serveras en buffé middag med Queenstowns mest spektakulära utsikt.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Queenstown Gondola.
Queenstown Gondola.
Foto: PurpleCloud.co.nz

I dag går turen i 4WD till historiska Skippers Canyon. På denna halvdagstur följer ni den speciella Skippers Road och här får du se mer av den majestätiska naturen runt Queenstown.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter innan ni äter middag på en lokal restaurang.

Inkluderade måltider

Frukost och 3-rätters middag.

Inkluderade utflykter

Halvdagstur till Skippers Canyon

Ni blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen för flygningen från Queenstown till Sydney. Sydney är Australiens största stad med över fyra miljoner invånare. Få städer har ett så vackert läge, ett behagligt klimat och många stränder som Sydney.

Det första intrycket är spektakulärt oavsett om man från flygplanets fönster ser staden breda ut runt Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man kommer sjövägen in i hamnen där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel.

Även om staden är stor, så är centrum relativt kompakt och lätt att hitta runt i. Sydney är en internationell stad – här finns nästan alla världens nationaliteter representerade. Ni äter middag på hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost och en 2-rätters middag.

Sydney.
Sydney Opera House.
Foto: Tourism Australia

Idag upplever vi Sydney på en sightseeingtur i buss, där vi får se det historiska området, The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi åker förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys affärs- och shoppingdistrikt med en blandning av gamla och nya byggnader. Besök Chinatown och Darling Harbour innan turen fortsätter mot historiska Mrs Macquarie’s Chair, där ni kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans. Fortsätt förbi St. Mary’s Cathedral och konstmuséet till Kings Cross, som är centrum för Sydneys nattliv.

Res genom de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Ni besöker även Watsons Bay och Bondi Beach innan ni återvänder till centrum via Paddington och de vackra restaurerade terrasshusen.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middagen ikväll är på en lokal restaurang.

Inkluderade måltider

Frukost och en 2-rättersmiddag.

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur i Sydney

The Royal Botanic Garden, Sydney.
The Royal Botanic Garden.
Foto: Tourism Australia

Dagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök i operahuset kan rekommenderas och likaså en promenad i the Rocks-området där de första nybyggarna slog sig ned. Man bör även uppleva Darling Harbour och göra en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en vattentaxi. Sydney har 90 kilometer kustlinje och längs med denna finns inbjudande sandstränder som på ett pärlband. Ta för exempel bussen ut till Bondi Beach.

Inkluderade måltider

Frukost och 2-rätters middag på en lokal restaurang.

The Rocks i Sydney.
The Rocks i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Dagen är fri för egna aktiviteter. Idag kommer reseledaren att ta färjan ut till Manly Beach och alla som vill följa med kan göra det. Överfarten till Manly är vacker och det finns goda fotomöjligheter. På Manly Beach kan man koppla av på stranden eller njuta av den avslappade atmosfären på gågatan, där det finns flera restauranger, barer och butiker. Färjan tillbaka till staden går ca varje halvtimme, så har kan man själv bestämma hur länga man vill vara kvar.

I kväll är det middag på en lokal restaurang.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Manly Beach i Sydney.
Manly Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Ni blir hämtade på hotellet för transport till flygplatsen för flygningen från Sydney till Ayers Rock. Turen går sedan vidare med buss från Ayers Rock flygplats genom outbacken till Kings Canyon. Bussresan tar ca 4-5 timmar. Detta är Northern Territory’s mest spektakulära område med bergsformationer och frodig vegetation, något helt annorlunda än resten av regionen. Denna eftermiddag följer ni med guiden på en Creek Bed tur som tar en timme upp till Kings Creek till en utsiktspunkt och med retur samma väg.

Inkluderade måltider

Frukost och en 2-rätters middag.

Kings Canyon.
Kings Canyon.
Foto: Tourism Australia

Dagen börjar med en fyra timmars vandring till Rim Walk och Garden of Eden. Den sex km långa vandringen börjar med en brant stigning till toppen av kanjonen med spektakulär utsikt. Turen går vidare genom Lost City och den vackra dalen Garden of Eden, med vattenhål och frodig vegetation. Avresa från Kings Canyon på eftermiddagen till Ayers Rock.

Ayers Rock ligger drygt 400 km sydväst om Alice Springs. Det är världens största monolit. Den mäter 9 km i omkrets och är 348 meter hög. Den kallas ”Uluru” av aboriginerna och är ett heligt monument för urbefolkningen. Stenen har aboriginska utsmyckningar och målningar som är flera tusen år gamla i de grottor som finns runt hela monoliten.

Inkluderade måltider

Frukost och middag på Mangata Restaurant.

Inkluderade utflykter

Kings Canyon Rim Walk

Uluru.
Uluru.
Foto: Tourism NT/Paddy Pallin

En tidig morgon för mer äventyr! Denna morgon gör vi en tur runt denna stora monolit. Vi utforskar några av grottorna och studerar aboriginska målningar.

Avresa från hotellet på eftermiddagen för turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Vid Kata Tjuta (the Olgas) får vi lära oss mer om geologi och om hur dessa massiva stenformationer skapades. Följ med på en 2-3 timmars vandring mellan de stora röda stenformationerna, där du kan beundra den unika floran och faunan som har överlevt dessa tuffa omgivningar. Vi kommer till Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt över Kata Tjuta.

Vi fortsätter sedan till Sunset Strip i Uluru. Här får vi möjlighet att se och ta bilder av de dramatiska färgändringar som sker vid stenen vid solnedgången, medan du njuter av ett glas mousserande vin och lite snacks.

Inkluderade måltider

Frukost och 3-rätters middag på Ilkari Restaurant.

Inkluderade utflykter

Uluru Base Walk, Valley of the Winds Walk, soluppgång- och solnedgång över Uluru

Uluru.
Njut av solnedgången över Uluru.
Foto: Tourism NT

Ni blir hämtade på hotellet och körda till flygplatsen i Ayers Rock. Härifrån flyger ni med Qantas från Ayers Rock till Cairns. Vi blir hämtade på flygplatsen i Cairns och transporterade till hotellet i Port Douglas.

Port Douglas ligger en timmes resa norr om Cairns via en spektakulär kustväg som slingrar sig längs med kusten med hav på den ena sidan och regnskog på den andra. Port Douglas är en populär semesterort för både australiensare och turister. Detta då det är nära till Stora Barriärrevet och, regnskogen samt att klimatet är bra hela året om. Det är en mycket charmerande plats med många fina restauranger och sin egen speciella atmosfär. 

Port Douglas är den perfekta utgångspunkten för utflykter ut på Stora Barriärrevet och till Daintree Rainforest som ligger norr om staden.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Port Douglas.
Macrossan Street i Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

Idag går utflykten in i världens äldsta tropiska regnskog, Daintree Rainforest. Daintree är hem för jordens stora utbud av växter och djur. Nationalparken, som finns med på världsarvslistan, är över 135 miljoner år gammal.

Vi besöker Mossman Gorge Gateway Centre, som ger oss en introduktion till regnskogen och lokalbefolkningen som har bott här i tusentals år. Därefter fortsätter vi in i Mossman Gorge, där dagens chaufför och guide tar oss med på en promenad i regnskogen. Lär fascinerande fakta om världens äldsta regnskog. 

Därefter kör vi vidare till Daintree River, där vi äter en tropisk BBQ-lunch på Daintree Teahouse, innan vi går ombord på en båt för en timmes båtresa på Daintree River för att titta på djurlivet. Fåglar, reptiler, fisk och stora saltvattenskrokodiler är något av det vi kan ha turen att få se i floden eller längs flodbädden. 

Efter båtturen återvänder vi till Port Douglas.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Heldagstur till Daintree Rainforest.

Daintree Rainforest.
Daintree Rainforest.
Foto: Tourism and Events Queensland

Vi blir hämtade med buss på hotellet och körda till marinan i Port Douglas. Därifrån går vi ombord på segelkatamaranen “Sailaway VII”, som tar oss med på en luxuös och miljövänlig expedition ut till det yttre revet. 

Målet för dagen är Mackay Coral Cay, som är en liten sandö omgiven av korallrev helt ytterst på Stora Barriärrevet. Här kan man studera livet under vattnet från en båt med glasbotten eller med mask och snorkel. Man kan även gå en liten tur på ön. Den största delen av det marina livet på korallrevet befinner sig precis under vattenytan, så att man kan se det på nära håll utan att använda dykutrustning. 

I utflykten ingår en härlig lunchbuffét förutom kaffe/te och kakor på morgonen och eftermiddagen. Inkluderat är också lån av utrustning för snorkling och en kunnig marinbiolog som informerar och guidar små grupper åt gången för att introducera revet.

Kom ihåg badkläder, handduk, solhatt, solkräm, solglasögon och kamera! 

Vi är tillbaka i  Port Douglas ca. kl 17, och blir därefter transporterade tillbaka till hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Heldagstur till Stora Barriärrevet.

Mackay Cay.
Mackay Cay vid Stora barriärrevet.
Foto: Tourism Australia

Dagen är fri för egna aktiviteter. Koppla av vid poolen på hotellet eller på Four Mile Beach, besök butikerna och restaurangerna i Macrossan Street, se de australiensiska djurlivet på Wildlife Habitat Port Douglas eller gör en extra dagstur ut på revet. Valet är ditt! 

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Four Mile Beach i Port Douglas.
Four Mile Beach i Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

Ni blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen i Cairns. Ni reser med Silkair, Singapore Airlines og SAS via Singapore och London til Stockholm/Köpenhamn. All mat och dryck ingår på flygningarna mellan Cairns och London.

Inkluderade måltider

Frukost och måltider på flyget.

Ankomst Stockholm/Köpenhamn.

Tips

Det är möjligt att förlänga denna resa om du vill resa på egenhand före eller efter gruppresan. Du kan t ex se mer av Australien, Nya Zeeland, eller inkludera ett uppehåll på en stillahavsö innan hemresan. Kontakta oss för mer information om vad som är möjligt.

Pris

Paket 1

Kr. 121 900

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Paket 2

Kr. 149 900

Ekonomiklass på flyg

Pris per person i enkelrum

Anmäl dig

Paket 3

Kontakta oss för pris

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Resfakta

Avreseort

Stockholm/Köpenhamn.
Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Höjdpunkter

Singapore, Auckland, Queenstown, Doubtful Sound, Sydney, Uluru, Port Douglas, Daintree, Stora Barriärrevet.

Datum

27 oktober – 17 november 2024

Pris

121 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 28 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Priset inkluderar

 • Flygbiljett Stockholm/Köpenhamn – Singapore – Auckland – Queenstown – Sydney – Ayers Rock – Cairns – Stockholm/Köpenhamn inkl. skatter och avgifter.
 • 17 övernattningar på 4-stjärniga hotell.
 • 1 natt i dubbelhytt på båttur i Fiordland
 • Måltider som beskrivs i resplanen (17 middagar, 3 luncher och 18 frukostar)
 • Måltider på flygningarna där det erbjuds
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen
 • Busstransport mellan städerna enl. program.
 • Sightseeingtur i Singapore, Auckland och Sydney.
 • Halvdagstur till Waiheke Island och Skippers Canyon.
 • Båttur med övernattning till Doubtful Sound.
 • Heldagstur till Stora Barriärrevet och Daintree Rainforest.
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Ayers Rock Base Tour.
 • Skandinavisk reseledare under hela resan samt lokala engelsktalande guider.
 • Visum till Australien

Priset inkluderar inte

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Övrig information


Antal deltagare: Max 26 personer. För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet. Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor. Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

Du kan ladda ner hele resplanen här.

Har du frågor om våra resor?

Svårt att välja den rätta resan, eller har du andra praktiska frågor? Våra duktiga resekonsulenter kan svara på det mesta.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

.