Rundresa i Nya Zeeland och Australien

Följ med på en inspirerande och innehållsrik rundresa i Nya Zeeland och Australien med skandinavisk reseledare.

Foto: Tourism NT/Backyard Bandits

Resruta - Rundresa i Nya Zeeland och Australien

Klicka på kartan för större format.

Rundresa i Nya Zeeland och Australien

Obs! På förfrågan – garanterad avgång.

24 oktober – 14 november 2022

22 dagar

Singapore, Auckland, Queenstown, Milford Sound, Sydney, Uluru, Great Barrier Reef.

Gruppresa med norsk reseledare.
Reseledare för resan är Kari Melø.

Från 97 900 kr per person när två reser tillsammans

Resfakta

Följ med på en inspirerande och innehållsrik rundresa i Nya Zeeland och Australien med skandinavisk reseledare. Vi besöker Singapore på utresan, innan vi ankommer till Nya Zeeland där vi får uppleva Auckland och Queenstown. I Australien besöker vi Sydney, Uluru / Ayers Rock och Stora Barriärrevet.

Vi bor på 4-stjärniga hotell under hela resan och all frukost och de flesta middagar är inkluderade i priset.

Dagsprogram

Måndag 24 oktober 2022: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Singapore

Från Stockholm/Göteborg flyger ni med SAS til København och därifrån med Singapore Airlines till Singapore. Reseledaren möter er på flygplatsen i København. All mat och dryck ingår på flygningen till Singapore och varje stol har sin egen TV-skärm.

Tisdag 25 oktober 2022: Ankomst Singapore

Vid ankomst till Singapore blir ni hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Singapore är ett litet men fascinerande land, känt för sin fantastiska mat och goda shoppingmöjligheter. Ett besök i Singapore ger smak av det bästa som Asien har att erbjuda.

Idag följer ni med på en halvdags stadsruntur i Singapore. Ni gör stopp vid Merlion Park för att se The Merlion, som är delvis lejon och delvis fisk. Här har ni även en vacker utsikt över Marina Bay. Ni besöker Thian Hock Keng templet, Singapores äldsta buddist-taoist tempel, Chinatown och den botaniska trädgården.

Boende: Superior room på Peninsula Excelsior Hotel.

Inkluderade måltider: Middag.

Singapore by night.
Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: orpheus26 – stock.adobe.com

Onsdag 26 oktober 2022: Singapore – Auckland

Dagen är fri för egna aktiviteter. Ni flyger vidare till Auckland på kvällen. All mat och dryck är inklyderat på flyget.

Inkluderade måltider: Frukost och måltider på flyget.

Torsdag 27 oktober 2022: Ankomst Auckland

Vid ankomst till Auckland blir ni hämtade på flygplatsen. Innan ni checkar in på hotellet gör ni en sightseeingtur i staden och besöker shoppingområdet Newmarket, den historiska orten Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmärket vid Bastion Point, vidare över Auckland Harbour Bridge till området där America’s cup arrangerades.

Ni äter middag på The Harbourside Restaurant.

Boende: Premium room på Skycity Hotel Auckland.

Inkluderade måltider: Middag.

Fredag 28 oktober 2022: Auckland

Efter frukost promenerar ni till färjeterminalen i Auckland för att ta färjan till Waiheke Island. Waiheke Island är en vacker ö som ligger direkt utanför Auckland och här ska vi följa med på en mat och vintur. Turen inleds med vinprovning och en lättare lunch på vingården Stonyridge, innan vi åker vidare till Rangihoua Estate för att provsmaka oliver.

Därefter blir det öl-provning på Wild on Waiheke innan turen avslutas med vinprovning på den vackra vingården Mudbrick. Efter att ni kommit tillbaka till Auckland med färjan från Waiheke Island har ni resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Idag njuter ni av en 3-rätters middag på den fantastiska restaurangen Orbit Revolving, som är den högst belägna restaurangen på Nya Zeeland!

Boende: Premium room på Skycity Hotel Auckland.

Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.

Auckland.
Hamnområdet i Auckland.
Foto: Tourism New Zealand

Lördag 29 oktober 2022: Auckland – Queenstown

Idag flyger ni från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön. Staden ligger idylliskt placerad i vackra omgivningar vid Lake Wakatipu och med utsikt över bergskedjan Remarkables. Även om Queenstown har vuxit mycket de senaste åren och blivit ett populärt resmål så har staden behållit mycket av sin småstadscharm. På många sätt påminner den lite om en vintersportort i Alperna – stilla på dagen när alla är ute på en eller annan aktivitet och full av liv på kvällen och natten när turisterna samlas för att roa sig.

Ni äter middag på hotellet.

Boende: Superior Room Type på Millennium Queenstown.

Inkluderade måltider: Frukost och 3-rätters middag.

Söndag 30 oktober 2022: Queenstown – Milford Sound

På programmet idag står en båttur med övernattning i Milford Sound i Fiordland. Fiordland är den största nationalparken i Nya Zeeland. Den orörda naturen ger en känsla av hur landet såg ut innan människor kom hit. Vi reser med buss till Milford Sound (ca. 5 timmar), där vi vid ankomst till Milford Wharf går ombord på segelfartyget Milford Mariner. Båtturen tar oss med helt ut till slutet av fjorden vid Tasmanhavet, och det är spektakulär utsikt mot branta berg, vattenfall och regnskog. Det finns även möjlighet att se djurliv som delfiner, sälar och pingviner.

Middag serveras ombord på Milford Mariner, och fartyget ankrar upp i en skyddad bukt för natten.

Boende: Dubbelhytt på Milford Mariner.

Inkluderade måltider: Frukost och buffé middag.

Milford Sound.
Spektakulär natur i  Milford Sound.
Foto: Great South

Måndag 31 oktober 2022: Milford Sound – Queenstown

Vi äter frukost ombord på båten, innan vi återvänder till Milford Wharf. Därifrån går resan tillbaka till Queenstown med buss.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter innan ni promenerar till Queenstown Gondola. Ni tar gondolen upp på berget och väl där serveras en buffé middag med Queenstowns mest spektakulära utsikt.

Boende: Superior Room Type på Millennium Queenstown.

Inkluderade måltider: Frukost och middag.

Tisdag 1 november 2022: Queenstown

I dag går turen i 4WD till historiska Skippers Canyon. På denna halvdagstur följer ni den speciella Skippers Road och här får du se mer av den majestätiska naturen runt Queenstown.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter innan ni äter middag på Prime Restaurant.

Boende: Superior Room Type på Millennium Queenstown.

Inkluderade måltider: Frukost och middag.

Queenstown.
Queenstown är vackert beläget vid Lake Wakatipu.
Foto: Destination Queenstown

Onsdag 2 november 2022: Queenstown – Sydney

Ni blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen för flygningen från Queenstown till Sydney. Sydney är Australiens största stad med över fyra miljoner invånare. Få städer har ett så vackert läge, ett behagligt klimat och många stränder som Sydney.

Det första intrycket är spektakulärt oavsett om man från flygplanets fönster ser staden breda ut runt Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man kommer sjövägen in i hamnen där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel.

Även om staden är stor, så är centrum relativt kompakt och lätt att hitta runt i. Sydney är en internationell stad – här finns nästan alla världens nationaliteter representerade. Ni äter middag på hotellet.

Boende: Standardrum på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderade måltider: Frukost och en 2-rätters middag.

Torsdag 3 november 2022: Sydney

Idag upplever vi Sydney på en sightseeingtur i buss, där vi får se det historiska området, The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi åker förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys affärs- och shoppingdistrikt med en blandning av gamla och nya byggnader. Besök Chinatown och Darling Harbour innan turen fortsätter mot historiska Mrs Macquarie’s Chair, där ni kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans. Fortsätt förbi St. Mary’s Cathedral och konstmuséet till Kings Cross, som är centrum för Sydneys nattliv.

Res genom de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Ni besöker även Watsons Bay och Bondi Beach innan ni återvänder till centrum via Paddington och de vackra restaurerade terrasshusen.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middagen ikväll är en 2-rätters meny på Nick’s Seafood Restaurant.

Boende: Standardrum på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderade måltider: Frukost och en 2-rättersmiddag.

Fredag 4 november 2022: Sydney

Dagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök i operahuset kan rekommenderas och likaså en promenad i the Rocks-området där de första nybyggarna slog sig ned. Man bör även uppleva Darling Harbour och göra en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en vattentaxi. Sydney har 90 kilometer kustlinje och längs med denna finns inbjudande sandstränder som på ett pärlband. Ta för exempel bussen ut till Bondi Beach.

Boende: Standardrum på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderade måltider: Frukost och 2-rätters middag på Cyren Restaurant & Bar.

Sydney.
Lägg in ett besök på Sydney Opera House.
Foto: Tourism Australia

Lördag 5 november 2022: Sydney

Dagen är fri för egna aktiviteter. Idag kommer reseledaren att ta färjan ut till Manly Beach och alla som vill följa med kan göra det. Överfarten till Manly är vacker och det finns goda fotomöjligheter. På Manly Beach kan man koppla av på stranden eller njuta av den avslappade atmosfären på gågatan, där det finns flera restauranger, barer och butiker. Färjan tillbaka till staden går ca varje halvtimme, så har kan man själv bestämma hur länga man vill vara kvar.

I kväll är det middag på en lokal restaurang.

Boende: Standardrum på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderade måltider: Frukost och middag.

Söndag 6 november 2022: Sydney – Ayers Rock – Kings Canyon

Ni blir hämtade på hotellet för transport till flygplatsen för flygningen från Sydney till Ayers Rock. Turen går sedan vidare med buss från Ayers Rock flygplats genom outbacken till Kings Canyon. Bussresan tar ca 4-5 timmar. Detta är Northern Territory’s mest spektakulära område med bergsformationer och frodig vegetation, något helt annorlunda än resten av regionen. Denna eftermiddag följer ni med guiden på en Creek Bed tur som tar en timme upp till Kings Creek till en utsiktspunkt och med retur samma väg.

Boende: Standardrum på Kings Canyon Resort.

Inkluderade måltider: Frukost och en 2-rätters middag.

Måndag 7 november 2022: Kings Canyon – Ayers Rock

Dagen börjar med en fyra timmars vandring till Rim Walk och Garden of Eden. Den sex km långa vandringen börjar med en brant stigning till toppen av kanjonen med spektakulär utsikt. Turen går vidare genom Lost City och den vackra dalen Garden of Eden, med vattenhål och frodig vegetation. Avresa från Kings Canyon på eftermiddagen till Ayers Rock.

Ayers Rock ligger drygt 400 km sydväst om Alice Springs. Det är världens största monolit. Den mäter 9 km i omkrets och är 348 meter hög. Den kallas ”Uluru” av aboriginerna och är ett heligt monument för urbefolkningen. Stenen har aboriginska utsmyckningar och målningar som är flera tusen år gamla i de grottor som finns runt hela monoliten.

Boende: Superior room på Voyages Sails In The Desert.

Inkluderade måltider: Frukost och middag på Mangata Restaurant.

Njut av solnedgången över Uluru.
Foto: Tourism NT

Tisdag 8 november 2022: Ayers Rock

En tidig morgon för mer äventyr! Denna morgon gör vi en tur runt denna stora monolit. Vi utforskar några av grottorna och studerar aboriginska målningar.

Avresa från hotellet på eftermiddagen för turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Vid Kata Tjuta (the Olgas) får vi lära oss mer om geologi och om hur dessa massiva stenformationer skapades. Följ med på en 2-3 timmars vandring mellan de stora röda stenformationerna, där du kan beundra den unika floran och faunan som har överlevt dessa tuffa omgivningar. Vi kommer till Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt över Kata Tjuta.

Vi fortsätter sedan till Sunset Strip i Uluru. Här får vi möjlighet att se och ta bilder av de dramatiska färgändringar som sker vid stenen vid solnedgången, medan du njuter av ett glas mousserande vin och lite snacks.

Boende: Superior room på Voyages Sails In The Desert.

Inkluderade måltider: Frukost och buffét middag.

Onsdag 9 november 2022: Ayers Rock – Cairns

Ni blir hämtade på hotellet och körda till flygplatsen i Ayers Rock. Härifrån flyger ni med Qantas från Ayers Rock till Cairns.

Cairns ligger norrut på östkusten i Australien (i den tropiska delen av kontinenten). Klimatet är mycket behagligt hela året och även på vintern kan man förvänta sig temperaturer runt 30 C i detta område. Det finns inte så mycket kvar av den tropiska regnskogen i Australien, men i norra Queensland finns den längs med kusten. Här finns kristallklart vatten, palmer, orkidéer, fjärilar i många olika färger och flera unika djurarter. Cairns är den perfekta utgångspunkten för turer ut på det kända barriärrevet, Great Barrier Reef och till vackra nationalparker som exempelvis Daintree National Park.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderade måltider: Frukost och middag.

Kuranda Scenic Railway.
Kuranda Scenic Railway passerar vattenfall och tät regnskog. 
Foto: Tourism and Events Queensland

Torsdag 10 november 2022: Cairns

Ni blir hämtade på hotellet och transporterade till Freshwater Railway Station, där ni går ombord på Kuranda Scenic Rail som tar er genom Kuranda Ranges. Tåget tar dig genom 15 tunnlar förbi Barron Gorge, Barron Falls och Stoney Creek Falls till Kuranda Railway Station.

I Kuranda har ni lite egen tid innan vi åker vidare till Rainforeststation. Här tar vi en Army Duck (en kombinerad bil/båt) genom regnskogen. Vi ser en förställning med Pamagirra dansare i amfiteatern och följer med på en Dreamtime Walk som ger en god introduktion till aboriginernas kultur. Området har en bra Koala och Wildlife Santuary, där du får se de australiensiska djuren. Vi äter vår lunch här.

Vi fortsätter från Rainforeststation till Kuranda Skyrail Terminal där vi går ombord på världens enda linbana som går över regnskogen. Detta är en unik upplevelse där du sakta glider över toppen av regnskogen och njuter av en fantastisk utsikt över Cairns, korallhavet ända bort till Green Island. Linbanan gör två stopp på vägen och du kan uppleva regnskogen på nära håll. Bussen väntar när ni kommer av Skyrail och kör er tillbaka till hotellet i Cairns.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.

Fredag 11 november 2022: Cairns

Ni går från hotellet till Marlin Jetty. Gå ombord på segelbåten Ocean Free för en heldagskryssning till Stora Barriärrevet. Båten, som är en 16 meter lång segelbåt, tar oss till Green Island, en vacker korallö som ligger på Stora Barriärrevet. Båten ankrar upp på revet utanför ön och ni transporteras därifrån till ön i en mindre båt. Njut av drygt fyra timmar i vattnet, på ön eller ombord på båten där ni kan simma, snorkla (cyklop och snorkel finns att låna), dyka (extra kostnad) eller bara koppla av. Gruppen har båten för sig själv och om vindförhållandena tillåter det slår vi av motorn och hissar seglen på väg ut- och /eller hem. Lunch är inkluderat. Efter ankomst till Cairns promenerar vi tillbaka till hotellet.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.

Ocean Free ved Green Island.
Ocean Free vid Green Island.

Lördag 12 november 2022: Cairns

Dagen fri för egna aktiviteter. Det är promenadavstånd till restauranger, butiker, kasino, marina och lagunen.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderade måltider: Frukost och middag.

Söndag 13 november 2022: Cairns – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Ni blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen. Ni reser med Silkair, Singapore Airlines og SAS via Singapore och København til Stockholm/Göteborg. All mat och dryck ingår på flygningarna mellan Cairns och København.

Inkluderade måltider: Frukost och måltider på flyget.

Måndag 14 november 2022: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Ankomst Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.

Resfakta och pris

Paket 1

Kr. 97 900

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Paket 2

Kr. 119 900

Ekonomiklass på flyg

Pris per person i enkelrum

Paket 3

Kontakta oss för pris.

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Avreseort

Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.
Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Höjdpunkter

Singapore, Auckland, Queenstown, Milford Sound, Sydney, Uluru, Great Barrier Reef.

Pris

97 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 22 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Priset inkluderar

 • Flygbiljett Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Singapore – Auckland – Queenstown – Sydney – Ayers Rock – Cairns – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn inkl. skatter och avgifter.
 • 17 övernattningar på 4-stjärniga hotell.
 • 1 natt i dubbelhytt på båttur i Fiordland
 • Måltider som beskrivs i resplanen (17 middagar, 3 luncher och 18 frukostar)
 • Måltider på flygningarna där det erbjuds
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen
 • Busstransport mellan städerna enl. program.
 • Sightseeingtur i Singapore, Auckland och Sydney.
 • Halvdagstur till Waiheke Island och Skippers Canyon.
 • Båttur med övernattning till Milford Sound.
 • Heldagstur till Great Barrier Reef och Kuranda.
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Uluru Base Walk.
 • Skandinavisk reseledare under hela resan samt lokala engelsktalande guider.
 • Visum till Australien

Priset inkluderar inte

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Övrig information

Antal deltagare: Max 26 personer.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

Du kan ladda ner hele resplanen här.

har du frågor om våra resor?

Svårt att välja den rätta resan, eller har du andra praktiska frågor? Våra duktiga resekonsulenter kan svara på det mesta.

08-551 084 80

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

.