Besök även: Australienresor · Fijiresor · Private Travel Lab

Reseledare

Foto: James Fisher/Tourism Australia

Lär känna våra reseledare.

Kari Melø

Reseledare

Hej! Jag heter Kari Melø, och jag är från Kvelde i Larvik, Norge. Mitt intresse för resor kommer från mina många år som lärare. Mitt möte med de internationella studenterna gav mig inspiration till att uppleva andras levnadssätt och historia.

Läs mer om Kari

De senaste 20 åren har jag varit reseledare för grupper till många länder i nästan hela världen. Att tillbringa tid med människor som förverkligar sina resedrömmar är en sann glädje!

Många frågar vilket mitt favoritresemål är, och det är inte så lätt att svara på. Det kan vara en plats var som helst där naturen är överväldigande, där skönheten är alternativ eller gatulivet i Kina eller Indien på eftermiddagen.

Många säger att tiden före själva resan är spännande; att planera och förbereda sig, kanske se lite på Youtube, läsa och finna fram till vad man kommer att få uppleva på resan. Jag håller med – jag förbereder mig noggrant innan jag åker på en jobbresa. Det är det jag gör på min fritid, samt att jag bor på en gård med stora trädgårdsmarker och ett lantligt liv.

Reseledare Kari

Finn R. Kolderup

Reseledare

Finn R. Kolderup har en bakgrund inom internationell marknadskommunikation och som projektledare i flera norska internationella företag. I 12 år var han projektledare i Norges Varemesse, där han bland annat hade ansvar för att bygga upp och leda den internationella Reiseliv-mässan i Oslo.

Läs mer om Finn

Han har haft ansvar för flera projekt både inrikes och utrikes, bland annat som kongresschef i Norges turistråd, samt ledarpositioner i Elopak, Tomra och från telekommunikation och offshoreindustrin

Finn har erfarenhet av resor till mer än 50 länder och han har besökt 35 delstater i USA. De senaste åren har han varit engagerad som reseledare för flera grupper till bl.a. Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, Kanada, USA och Europa. Genom sina internationella arbetsgivare och sitt reseintresse har han en god förståelse för kultur och ett stort internationellt nätverk, bl.a. som styrelseledamot i internationella reselivsorganisationer. Finn har även i många år arrangerat egna vinresor till Italien, där han både är producent, guide och reseledare.

Finn är född 1947, pratar engelska och tyska och kan kommunicera lite på franska, spanska och italienska. Hans intressen omfattar i första hand musik (blues, soul och rock), vin, skidor, kultur –och resor!

Reseledare Finn

Geir Salvesen

Reseledare

Geir Salvesen är journalist, har arbetat med politik och samhällsfrågor under en 35-årsperiod i norska och utländska medier. Samtidigt skrev han vinspalten i Aftenposten under 26 år.

Läs mer om Geir

Han har författat 17 böcker, varav 14 om vin och förhållandet mellan mat och vin. Flera av dem har vunnit priser i Gourmand World Cookbooks Awards, ett pris som årligen tilldelas världens bästa mat- och vinböcker.

Han är speciellt intresserad av matchningen mellan vin och mat och vad som sker med «munkemin» när man äter och dricker. Salvesen har rest runt hela världen på jakt efter goda viner, och har varit i Australien många gånger och besökt de mest centrala vinproducenterna där. Det är ett land ha tycker mycket bra om.

Reseledare Geir

Øyvind Kirsebom Strandman

Reseledare

Øyvind har tjänstgjort 40 år i norska försvarsmakten/flygvapnet. Detta har medfört att han har haft många spännande och utfordrande arbetsuppgifter på alla nivåer, något som även har medförfört många förflyttningar inom Norge och i utlandet. De sista åren hade han ansvar för all utbildning och kompetens i flygvapnet. Øyvind avslutade sin karriär i Försvaret hösten 2015 som brigadgeneral.

Läs mer om Øyvind

Genom sitt arbete inom Försvaret har Øyvind haft anledning att besöka en rad olika länder på alla kontinenter, inklusive spännande och exotiska resmål som Hawaii och Australien. Han har även bott två perioder i USA, i Texas och Alabama. Øyvind tycker mycket om att resa och har totalt besökt närmare 50 länder världen över. Han har bl.a gjort flera resor till Afrika (olika länder), besökt Sydamerika och gjort flera rundresor i Asien.

Øyvind har varit reseledare på den stora Australienresan och trivdes mycket bra i denna roll. Han är utåtriktad, har ett gott humör och en positiv syn på livet. Øyvind tycker om att umgås med människor och tycker om att organisera och ta initiativ. Nya länder och kulturer är spännande och förberedelserna inför resorna en stor del av reseupplevelsen.

Øyvind är född 1956 och bor i Saltnes, Råde kommun i Østfold, Norge. Här bor han tillsammans med Torill där de njuter av närheten till Oslofjorden. Förutom sitt intresse för resor är de aktiva pensionärer. På sommaren tillbringas många timmar i kajaken och på vintern på långfärdsskridskor.

Reseledare Øyvind

Hans Magnus Lie

Reseledare

Hans Magnus Lie har 40 års erfarenhet från norska flygvapnet. Han har arbetat som jaktpilot och även med operativ ledning. Han har tjänstgjort vid alla norska flygflottiljer där jaktflyg är stationerade.

Läs mer om Hans Magnus

Han har över 5000 timmar i jaktflyg och har bl.a. flugit F 86 Sabre, F 5 Fridomsfighter, F 104 Starfighter och F 16. Han har varit chef vid luftoperationscentret i Nord Norge i flera år, och pensionerade sig 2003 med graden överste.

Lie har under flera år varit stationerad i Kanada och USA. Detta har gett Lie och familjen möjlighet att resa mycket på den nordamerikanska kontinenten. Han har även erfarenhet från resor inom Europa, Beijing, Kroatien och Australien. Han har god kulturförståelse från platser där han bott och vistats.

Lie har flera styrelseuppdrag där fokus är på service till den äldre generationen. Han arbetar även som koordinator för flygvapnets flyguppvisningar.

Hans är född 1944, och hans intressen omfattar familjen, barn, barnbarn, lite musik (gladjazz), skidor, motorcykel, årlig deltagande i Nijmegenmarschen och naturupplevelser. Han är gift och bor i Rygge.

Reseledare Hans Magnus

Anders Broman

Reseledare

Anders Broman är uppvuxen i Trollhättan och i Lysekil på Svenska Västkusten. Anders är utbildad Agrotekniker och Gymnasielärare.

Intresset för djur, natur och fotografering har funnits med sedan barnsben och utvecklades under ungdomsåren i Fältbiologerna. Att resa, besöka nya platser och möta främmande kulturer är också ett stort intresse. Resorna går gärna till platser bortom allfarvägarna och skall helst inkludera nära möten med både djur, natur och människor.

Läs mer om Anders

Anders arbetar extra som safariguide i Tanzania och på Zanzibar, han har besökt 46 länder på 6 kontinenter men är fortfarande väldigt nyfiken på världen!

På hemmaplan i Lysekil undervisar Anders på Marina Naturbruksprogrammet. Han har arbetat som Naturbrukslärare sedan 1998 och har sin grundutbildning inom Svenskt jordbruk. Anders har arbetat som lantbruksavbytare, truckförare, instruktör, väktare, djurvårdare och guide på Nordens Ark. Han har också drivit egen gård med hunduppfödning och skogsskötsel.

Anders är född 1959, han är gift och har tre vuxna barn. Fritiden spenderar han gärna på ST:Kornö i Bohuslän. Förutom resor står båtliv, fiske, dykning, skogsvandringar, god mat och vin och gärna gitarrmusik på intresselistan.

Anders har besökt Nya Zealand vid två längre resor och ser mycket fram emot att få återse ”Långa vita molnets land”.

Reseledare Anders
.