08-676 97 90 info@grupprundresor.se

Nya Zeelands höjdpunkter

29 oktober - 20 november 2018

Nya Zeelands höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i Nya Zeeland med skandinavisk reseledare, där ni besöker Auckland, Rotorua, Queenstown, Fiordland och Christchurch. Ni gör även ett stopp i Hong Kong.

Ni bor på 4-stjärniga hotell under hela resan och frukost och middag i Nya Zeeland är inkluderat i priset.

Datum
29 okt – 20 nov 2018 (23 dagar)

Destinationer
Hong Kong, Auckland, Rotorua, Queenstown, Fiordland, Christchurch

Status
Lediga platser

Pris
79 900 kr per person när två reser tillsammans

Måndag 29 oktober 2018: Stockholm/Göteborg – Hong Kong

Ni reser med British Airways och Cathay Pacific via London till Hong Kong. Reseledaren möter er på flygplatsen i London. All mat och dryck under flygningen till Hong Kong ingår och varje stol har sin egen TV-skärm på flygningen från London till Hong Kong.

 
Tisdag 30 oktober 2018: Ankomst Hong Kong

När ni ankommer till Hong Kong på eftermiddagen blir ni hämtade på flygplatsen och körda till hotellet. Ni bor på The Royal Pacific Hotel and Towers som är centralt beläget i Kowloon. På kvällen njuter ni av Symphony of Lights, världens största permanenta ljus- och ljudshow.

Boende: The Royal Pacific Hotel and Towers.
Inkluderad: Middag.
 
Onsdag 31 oktober 2018: Hong Kong – Auckland

I dag får ni följa med på en halvdags sightseeingtur på Hong Kong Island. Vi besöker den gamla fiskebyn Aberdeen, shoppar på Stanley Market och får uppleva den fantastiska utsikten över Hong Kong från Victoria Peak. På Victoria Peak äter vi en traditionell Dim Sum-lunch. Därefter tar vi bergbanan till centrum där bussen hämtar upp oss för transport till flygplatsen och flyget mot Auckland. All mat och dryck är inklyderat på flyget och varje stol har sin egen TV-skärm.

Inkluderad: Frukost, lunch och en halvdags sightseeingtur på Hong Kong Island..
 
Torsdag 1 november 2018: Ankomst Auckland

Vid ankomst till Auckland blir ni hämtade på flygplatsen. Innan ni checkar in på hotellet gör ni en sightseeingtur i staden och besöker shoppingområdet Newmarket, den historiska orten Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmärket vid Bastion Point, vidare över Auckland Harbour Bridge till området där America’s cup arrangerades.

Boende: Rydges Hotel Auckland (superior room).
Inkluderad: Sightseeing i Auckland och en 3-rättersmiddag på Harbourside Restaurant.

 
Fredag 2 november 2018: Auckland

Efter frukost promenerar ni till färjeterminalen i Auckland för att ta färjan till Waiheke Island. Waiheke Island är en vacker ö som ligger direkt utanför Auckland och här ska vi följa med på en mat och vintur. Turen inleds med vinprovning och en lättare lunch på vingården Stonyridge, innan vi åker vidare till Rangihoua Estate för att provsmaka oliver. Därefter blir det öl-provning på Wild on Waiheke innan turen avslutas med vinprovning på den vackra vingården Mudbrick. Efter att ni kommit tillbaka till Auckland med färjan från Waiheke Island har ni resten av dagen fri för egna aktiviteter. Idag njuter ni av en 3-rätters middag på den fantastiska restaurangen Orbit Revolving, som är den högst belägna restaurangen på Nya Zeeland!

Boende: Rydges Hotel Auckland (superior room).
Inkluderad: Frukost, mat och vintur med lunch till Waiheke Island samt en 3-rätters middag på Orbit Revolving.

 
Lördag 3 november 2018: Auckland – Waitomo – Cambridge

Idag lämnar ni Auckland och reser till Waitomo Caves. Här blir den en guidad tur i Waitomo Glow-worm Caves. Den lokala guiden tar er med på en båttur i de underjordiska droppstensgrottorna som är kända för sina lysmaskar, en sorts larv som lyser i taket på grottorna. En unik och otrolig upplevelse. Innan turen går vidare till Cambridge serveras en god buffé lunch på Crosshills Homestead.

I Cambridge bor ni på en lokal bondgård och får möjlighet att lära känna den vänliga lokalbefolkningen, som inviterar er att få en liten inblick i vardagen på deras gård.

Boende: Lokal bondegård (standard guest room).
Inkluderad: Frukost, lunch och middag på bondgården.

 
Söndag 4 november 2018: Cambridge – Matamata – Coromandel

Efter en stadig bondgårdsfrukost och några aktiviteter på gården fortsätter vi till Matamata. Matamata är hem för Hobbiton, den lilla hobbitbyn från ”Sagan om Ringen” och ”Hobbiton” filmerna. Här får vi en guidad tur innan resan går vidare till Coromandel Peninsula.

Boende: Pacific Harbour Hotel (standardrom).
Inkluderad: Frukost, lunch och middag.
 
Måndag 5 november 2018: Coromandel – Rotorua

Efter frukost forsätter vi via Hahei och vidare från Coromandel-halvön till Rotorua. Från Hahei Beach tar ni båten, ca 1 timme, till den berömda Cathedral Cove.

Boende: Millenium Rotorua (superior room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rätters middag på hotellet.

 
Tisdag 6 november 2018: Rotorua

För många är Rotorua huvudattraktionen på Nya Zeeland. I och omkring Rotorua får du en god inblick i hur jorden ser ut inuti. Det bubblar och sjuder, sprutar och kokar från underjorden. De många termiska områdena är fulla av gejsrar och ångan stiger upp ur jorden på flera platser. Rotorua är också maoriernas huvudstad och här har de bättre än på någon annan plats på Nya Zeeland hållit fast vid kultur och traditioner.

Efter frukost gör vi en guidad tur i Rotorua, där ni besöker Rainbow Springs Nature Park, Agrodome med en hund och får show och Skyline Gondola med buffet lunch. Ni besöker även Rotorua Government House och Redwood-skogen.

På kvällen får ni uppleva maorikulturen med sång och dans samt en traditionell hangi-middag.

Boende: Millenium Rotorua (superior room).
Inkluderad: Frukost, buffét lunch och traditionell Maori hangi-middag.
 

Onsdag 7 november 2018: Rotorua – Napier

Resan går i dag vidare från Rotorua via Taupo till Napier. På väg dit besöker ni Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, där ni kan se den världsberömda Champagne Pool, stora vulkankratrar, bubblande underjord, naturligt färgade varma och kalla bassänger, Nya Zeelands största termiska bassäng och gejsern Lady Knox. Det blir även ett stopp vid Huka Falls och hydro-dam vid Aratiatia.

Ni ankommer Napier på eftermiddagen och gör en Art Deco promenad tillsammans med en guide. Napier ligger sydöst på Nordön helt ute vid havet vid Hawke’s Bay. Staden är känd som världens Art Deco huvudstad och många byggnader har motiv från den maoriska kulturen.

Boende: Scenic Hotel Te Pania (superior room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rättersmiddag på hotellet.
 
Torsdag 8 november 2018: Napier – Wellington

Vi fotsätter vidare söderut mot Wellington via vindistriktet Martinborough. Här stannar vi till på en vingård för att smaka på några deras viner och vid Olivo Grove, för att smaka på några av de bästa olivoljorna som produceras i denna solrika region.

Wellington är Nya Zeelands huvudstad och ligger vid en vacker hamn omgiven av grönklädda berg. Huvudstaden är av många omtalad som en av de vackraste städerna på Nya Zeeland.

Boende: Hotel Grand Chancellor James Cook (lambton room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rättersmiddag på hotellet.
 
Fredag 9 november 2018: Wellington – Nelson

Denna morgon tar vi Inter-Islander färjan från Nordön till Sydön. Färjan går mellan Wellington och Picton. Från Picton fortsätter ni till Nelson som är utgångspunkt för Abel Tasman National Park. Nelson är den stad som ligger längst norrut på Sydön och som med sin atmosfär, sin charmerande placering och sina många nationalparker gör den populär hos besökare.

Boende: Rutherford Hotel Nelson (premium room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rätters middag på hotellet.
 
Lördag 10 november 2018: Abel Tasman National Park

I dag tillbringar vi hela dagen i Abel Tasman National Park. Från Nelson reser ni först till Kaiteriteri Beach och här går ni om bord på båten Wilson`s Abel Tasman. Båten tar er in i marinreservatet Tonga Island, och här håller bl.a. en sälkoloni till. Ni lämnar båten vid Tonga Quarry beach och fortsätter till fots längs med kusten och runt till Bark Bay med sina vackra vattenfall. Njut av en picknick lunch på en orörd strand i området innan ni går ombord på båten igen vid Medlands Beach och återvänder till Kaiteriteri och vidare med buss tillbaka till Nelson.

Boende: Rutherford Hotel Nelson (premium room).
Inkluderad: Frukost, heldagstur i Abel Tasman National Park med lunch och en 3-rätters middag på hotellet.

 
Söndag 11 november 2018: Nelson – Punakaiki

Vi fortsätter resan från Nelson till Punakaiki via Westport och Cape Foulwind. I Cape Foulwind kan ni gå en kortare tur och beskåda den vackra utsikten över havet och få uppleva sälkolonin som bor i området. Punakaiki är mest känt för Pancake Rocks och Blowholes. Här ligger även Paparoa National Park, som består av 30 000 hektar med varierat landskap från bergstoppar till kustlandskap.

Boende: Punakaiki Resort (standard sea view room).
Inkluderad: Frukost och 3-rätters middag på hotellet.
 
Måndag 12 november 2018: Punakaiki – Franz Josef
Vi fortsätter resan från Punakaiki längs med kusten via Greymouth och Hokitika till Franz Josef. Hokitika är mest känd för sina pounamu (greenstone), och många av butikerna i området säljer smycken och skulpturer som har tillverkats av denna speciella stensort. Idag kan ni även uppleva en vandring bland trädtopparna mellan Rimu och Kamahi träden i regnskogen på västkusten. Franz Josef glaciären är mycket speciell då den når långt ner i den tempererade regnskogen och där därför också lättillgänglig.

Boende: Scenic Hotel Franz Josef (Douglas wing room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rättersmiddag på hotellet.
 
Tisdag 13 november 2018: Franz Josef – Queenstown

Från Franz Josef går turen via Haast och Wanaka till Queenstown. I Wanaka besöker ni Stuart Landsborough`s Puzzling World, med världens första stora moderna labyrint och flera rum med illusioner. Innan ni ankommer till Queenstown gör ni ett stopp i Arrowtown, en gammal guldgrävarort som ligger vid Arrow River.

Boende: Novotel Queenstown Lakeside (alpine view room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rättersmiddag på hotellet.

 
Onsdag 14 november 2018: Queenstown – Doubtful Sound

På programmet i dag står en båttur med övernattning i Doubtful Sound i Fiordland. Fiordland är den största nationalparken i Nya Zeeland. Den orörda naturen ger en känsla av hur landet såg ut innan människor kom hit. Ni reser i buss till Manapouri, och åker därefter båt över Lake Manapouri innan ni fortsätter med buss i regnskogen över Wilmott Pass till Deep Cove. Här går ni ombord på Fiordland Navigator. På turen i Doubtful Sound kan ni få se delfiner, sälar och pingviner. Det finns även möjlighet att paddla kajak.

Boende: Fiordland Navigator (dobbeltlugar).
Inkluderad: Frukost, båttur med övernattning och buffé middag om bord på båten.

 
Torsdag 15 november 2018: Doubtful Sound – Queenstown

Efter frukost går turen tillbaka till Queenstown via Manapouri.

På kvällen promenerar ni till Queenstown Gondola. Ni tar gondolen upp på berget och väl där serveras en buffé middag med Queenstowns mest spektakulära utsikt.

Boende: Novotel Queenstown Lakeside (alpine view room).
Inkluderad: Frukost och buffét middag på Stratafare Restaurant Bob’s Peak.

 
Fredag 16 november 2018: Queenstown

Dagen är fri för egna för egna aktiviteter. Staden ligger idylliskt placerad i vackra omgivningar vid Lake Wakatipu och med utsikt över bergskedjan Remarkables. Även om Queenstown har vuxit mycket de senaste åren och blivit ett populärt resmål så har staden behållit mycket av sin småstadscharm. På många sätt påminner den lite om en vintersportort i Alperna – stilla på dagen när alla är ute på en eller annan aktivitet och full av liv på kvällen och natten när turisterna samlas för att roa sig.

Boende: Novotel Queenstown Lakeside (alpine view room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rättersmiddag på Prime Restaurant.

 

Lördag 17 november 2018: Queenstown – Mount Cook

Ni lämnar Queenstown och reser till Mount Cook via Cromwell och Omarama.

Bergen på sydön sträcker sig från Nelson i norr till Fiordland i söder och Mount Cook är med sina 3487 meter Nya Zeelands högsta berg. Från hotellet har ni en spektakulär utsikt över berget, om det inte är täckt av ”det långa vita molnet” som maorierna kallar landet landet – Aotearoa. Ni kan även besöka Sir Edmund Hillary center.

Boende: Hermitage Hotel (premium room).
Inkluderad: Frukost och buffé middag på hotellet.

 

Söndag 18 november 2018: Mount Cook – Christchurch

På morgenen fortsätter ni till Christchurch som är den största staden på Sydön och kallas ofta för ”Garden City”. Christchurch är även Nya Zeelands tredje största stad med 300 000 invånare. Staden kunde nästan ha legat i gamla England med sina välskötta parker och färgrika trädgårdar och det sägs att invånarna är med engelska än engelsmännen själva. Vid ankomst till Christchurch en sightseeingtur där ni bl.a. se Avon River, Hagley Park och Lyttelton Harbour.

Boende: Rydges Latimer Hotel (deluxe room).
Inkluderad: Frukost och en 3-rättersmiddag på hotellet.

 

Måndag 19 november 2018: Christchurch – Stockholm/Göteborg

Ni blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen. Ni reser med Cathay Pacific och British Airways via Hong Kong och London till Stockholm/Göteborg. All mat och dryck ombord är inkluderat på flygningarna och varje flygstol har sin egen TV-skärm på flygningen från Christchurch till London.

Inkluderad: Frukost.
 

Tisdag 20 november 2018: Stockholm/Göteborg

Ankomst Stockholm/Göteborg.

Datum: 29 oktober – 20 november 2018

79 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 19 500 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Antal deltagare: Max 26 personer.

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Priset inkluderar:

 • Flygbillett: Stockholm/Göteborg – Hong Kong – Auckland // Christchurch – Stockholm/Göteborg inkl. skatter och avgifter.
 • 18 övernattningar på 4-stjärniga hotell.
 • 1 natt i dubbelhytt på båttur i Fiordland.
 • Måltider som beskrivs i resplanen (19 middagar, 6 luncher och 19 frukostar).
 • Måltider på flygen där det erbjuds.
 • Transport mellan flygplatser och hotellen.
 • Transport mellan städerna.
 • Sightseeingtur i Hong Kong, Auckland och Christchurch.
 • Heldagstur till Abel Tasman National Park
 • Halvdagstur till Waiheke Island
 • Båttur med övernattning till Doubtful Sound.
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider.

Priset inkluderar inte:

 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet.
 • Reseföräkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

HAR DU FRÅGOR?

Ring oss på telefon
08-676 97 90

FLERA GRUPPRESOR

Se också våra övriga gruppresor.

FÅ INFORMATION NÄR VI LANSERAR NYA GRUPPRESOR

Nyhetsbrevet skickas ut ca var 14 dag, i samarbete med Australienresor och Fijiresor.