08-551 084 80 info@grupprundresor.se

Jorden runt

30 september - 23 oktober 2019

Jorden runt med skandinavisk reseledare

Nu kan drömmen om att resa jorden runt gå i uppfyllelse!

Vi arrangerar en fantastisk gruppresa som tar dig till Los Angeles, Fiji, Nya Zeeland, Sydney och Sydafrika. Här får du en kombination av kritvita stränder, världsmetropoler, fantastisk natur och inte minst möjligheten att få se några av världens mest exotiska djur när vi avslutar vår resa med safari i Sydafrika. Vi har skandinavisk reseledare och bor på hotell av god standard under hela resan.

Detta är verkligen en resa som ger dig en oförglömlig upplevelse!

cal_ny

Datum
30 sept – 23 okt 2019 (24 dagar)

com_ny

Destinationer
Los Angeles, Fiji, Nya Zeeland, Sydney, Sydafrika

peo_ny

Status
Lediga platser

mon_ny

Pris
99 900 kr per person när två reser tillsammans

Måndag 30 september 2019: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Los Angeles

Ni reser med British Airways via London till Los Angeles. Då det är en skandinavisk gruppresa möter reseledaren er på Heathrow flygplatsen i London. All mat och dryck under flygningen till Los Angeles är inkluderat och alla flygstolar har sin egen TV-skärm på flygningen från London till Los Angeles. Vid ankomst till Los Angeles på eftermiddagen blir ni hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.
 
Boende: Standard Room på Marina Del Rey Marriott Hotel.
Inkluderade måltider: Middag.
 

Tisdag 1 oktober 2019: Los Angeles

De flesta som besöker Los Angeles vill gärna på nära håll se det vi känner igen från TV och något av detta får ni uppleva idag. Den klassiska scenbilden uppenbarar sig redan under inflygningen till Los Angeles: Människans användning av ljus – gatubelysning, ljus från alla bilar och ljus från alla hus mellan Rocky Mountains och Stillahavet. En stjärnhimmel på marken bokstavligt talat. Idag gör vi en sightseeingtur i Los Angeles och besöker bl.a. Hollywood, Beverly Hills och Santa Monica.
 
Boende: Standard Room på Marina Del Rey Marriott Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 

Onsdag 2 oktober 2019: Los Angeles – Fiji
Dagen är fri för egna aktiviteter så ni har möjlighet att se mer av änglarnas stad. Vad med ett besök i Hollywood studios eller Disneyland, eller bara njuta av en lugn dag vid Venice Beach eller Santa Monica Pier? Los Angeles har en yta på 1200 kvadratkilometer och har mer än 3,8 miljoner invånare och här talas det 220 olika språk. Ni reser vidare från Los Angeles till Fiji på kvällen.
 
Inkluderade måltider: Frukost.
 

Torsdag 3 oktober 2019: Los Angeles – Fiji
Under flygresan från Los Angeles til Fiji så passerar ni datumlinjen och ni förlorar därför ett dygn under denna flygresa.
 

Fredag 4 oktober 2019: Fiji

Vi ankommer till Nadi på Fiji tidigt på morgonen. Nadi är ingångsporten till Fiji då den internationella flygplatsen finns här. Staden är en bra utgångspunkt på ditt besök innan du reser vidare till de västliga öarna, korallkusten eller på en kryssning. Och vi ska på kryssning. Vi transporteras till Denaru Harbour och checkar in på kryssningsfartyget Fiji Princess, som är vårt hem de nästkommande 3 nätterna. Alla måltider och en rad aktiviteter är inkluderade i kryssningen som går längs de vackra öarna nordväst om huvudön. Med plats för max 68 passagerare är man garanterad en mer intim och exklusiv upplevelse än vad man t.ex har på en kryssning i Karibien eller Medelhavet. På grund av fartygets storlek kan man ankra upp vid bukter och öar som inte är möjligt för ett större fartyg.
 
Boende: Orchid Cabin på Fiji Princess.
Inkluderade måltider: Middag.
 

Lördag 5 oktober 2019: Fiji

Längs med den nordvästra kusten av Fijis största ö Vitu Levu ligger öarna i ö-grupperna Mamanuca och Yasawa som på ett pärlband. Besök födelseplatsen för den fijianska kulturen och obebodda Sacred Islands. Detta är ett härligt tropiskt paradis med en vänlig och avkopplande atmosfär. Upplev exotiska små öar, vackra vita sandstränder, lugna bukter och byar där den ursprungliga kulturen fortfarande existerar och man lever (nästan) som man gjorde innan den förste vita mannen kom till landet.
 
Boende: Orchid Cabin på Fiji Princess.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.
 

Söndag 6 oktober 2019: Fiji

Känn lugnet när Reef Endeavour sätter kurs mot nya äventyr på Fiji. Vakna till nya upplevelser och äventyr på platser som ligger lite utanför de vanliga turiststråken. Upplev det rika och färgglada livet under vattnet genom att snorkla, dyka eller på en båt med glasbotten. Besök små byar och delta i en traditionell välkomstceremoni där man utbyter hälsningsfraser, gåvor och dricker kava. Följ med på en festmiddag som är tillagad på traditionellt sätt i en lovo (jordugn) och upplev traditionella fijianska danser Reef Endeavour med sång och musik. För det allra flesta är det nog ändå de kritvita stränderna och vajande palmer som är det bästa med en kryssning på Fiji. Som oftast ligger fartyget stilla på dagen så att man har god tid till att njuta av livet.
 
Boende: Orchid Cabin på Fiji Princess.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.
 

Måndag 7 oktober 2019: Fiji

Idag finns tid för ett sista dopp i vattnet för att snorkla eller för att paddla kajak, innan vi äter lunch och njuter av utsikten mot vackra och obebodda Sacred Islands. Därefter checkar vi ut från Fiji Princess och reser tillbaka till Nadi. Gemensam middag på hotellet på kvällen.
 
Boende: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa .
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag
 

Tisdag 8 oktober 2019: Fiji

Efter några aktiva dagar är det skönt att njuta av solen, ta ett dopp i poolen eller bara koppla av i vackra, tropiska omgivningar. Vill du ha fler aktiviteter, är Nadi en färgrik stad som omges av sockerplantage, och i centrum finns flera taxfree butiker och en färgstark marknad. Gemensam middag på hotellet på kvällen.
 
Boende: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa .
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 

Onsdag 9 oktober 2019: Fiji – Auckland

Efter ankomst till Auckland blir vi hämtade på flygplatsen. Innan vi checkar in på hotellet gör vi en sightseeingtur i staden och besöker bl.a. Kelly Tarltons marinmuseum. Auckland museum, Michael Savage minnesmärke vid Bastion Point, och Auckland Harbour Bridge och omkringliggande hamnområde.

Auckland är Nya Zeelands största stad. Staden är en naturlig utgångspunkt för de flesta som besöker landet. Auckland kallas “City of Sails”, då den kännetecknas av alla vita segel på segelbåtarna som ligger i hamnen. Norr om Auckland och på nordspetsen av Nordön finns de finaste och vitaste sandstränderna du kan tänka dig. Böljande kullar går längs med kustlinjen och utanför tusentals av små öar.

 
Boende: Superior Room på Pullman Auckland.
Inkluderade måltider: Frukost.
 

Torsdag 10 oktober 2019: Auckland

Efter frukost promenerar vi till färjeterminalen i Auckland för att ta färjan till Waiheke Island. Waiheke Island är en vacker ö utanför Auckland, och här ska vi följa med på en mat- och vintur. Det blir besök på tre vingårdar och olivprovning på Rangihoua Estate.

När vi går av färjan i Auckland är resten av dagen fri för egna aktiviteter.
 
Boende: Superior Room på Pullman Auckland.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch.
 
Fredag 11 oktober 2019: Auckland – Matamata – Rotorua

Idag lämnar vi Auckland och reser till Rotorua via Matamata. I Matamata ligger Hobbiton, den lilla hobbitonbyn från “Sagan om ringen” och “Hobbiton” filmerna. Här får vi en guidad tur och besöker några av hobbitarnas hus eller rättare sagt grottor som grävts ut på sidan av kullarna. Vi får se var olika kända scener spelades in innan vi fortsätter till Rotorua. Rotorua är maoriernas huvudstad och ligger i ett aktivt geotermiskt område där det bubblar, sjuder och kokar under jorden.

På kvällen får vi uppleva maorikulturen med sång och dans samt en traditionell hangi-middag. Vi får också ta del av historier, händelser och traditioner från en svunnen tid genom skådespel.

Boende: Superior Room på Novotel Rotorua Lakeside.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.
 

Lördag 12 oktober 2019: Rotorua

För många är Rotorua huvudattraktionen på Nya Zeeland. I och omkring Rotorua får du en bra inblick i hur jorden ser ut inuti. Det bubblar och sjuder och kokar under jorden. De många geotermiska områdena är fulla av gejsrar och ångan kommer upp ur jorden på flera platser. Rotorua är också maoriernas huvudstad och här har de mer än på någon annan plats på Nya Zeeland bevarat sin kultur och sina traditioner.

Efter frukost åker vi på en guidad tur i Rotorua, där vi besöker Te Puia Thermal Valley, Rainbow Springs Nature Park, Agrodome – där vi får se hundar valla får samt att vi tar en tur med Skyline Gondola. Vi besöker även Rotorua Government Bath House och andra lokala attraktioner. Buffélunch ingår.

 
Boende: Superior Room på Novotel Rotorua Lakeside.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch.
 

Söndag 13 oktober 2019: Rotorua-Sydney

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen i Auckland. Resan går nu vidare till Sydney. I Sydney blir vi hämtade på flygplatsen och körda till hotellet.

Sydney är Australiens största stad med över fyra miljoner invånare. Få städer har ett så vackert läge, ett behagligt klimat och många stränder som Sydney. Det första intrycket är spektakulärt oavsett om man från flygplanets fönster ser staden breda ut runt Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man kommer sjövägen in i hamnen där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel. Även om staden är stor, så är centrum relativt kompakt och lätt att hitta runt i. Sydney är en internationell stad – här finns nästan alla världens nationaliteter representerade.

 
Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 

Måndag 14 oktober 2019: Sydney

Idag upplever vi Sydney på en sightseeingtur i buss, där vi får se det historiska området, The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi åker förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys affärs- och shoppingdistrikt med en blandning av gamla och nya byggnader. Besök Chinatown och Darling Harbour innan turen fortsätter mot historiska Mrs Macquarie’s Chair, där ni kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans. Fortsätt förbi St Mary’s Cathedral och konstmuséet till Kings Cross, som är centrum för Sydneys nattliv.

Res genom de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Ni besöker även Watsons Bay och Bondi Beach innan ni återvänder till centrum via Paddington och de vackra restaurerade terrasshusen.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middagen ikväll är en på Cyren Restaurant
 
Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 

Tisdag 15 oktober 2019: Sydney

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Vi förslår ett besök i operahuset eller en tur i the Rocks – området där de första nybyggarna slog sig ner. Man bör även hinna med Darling Harbour och en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en vattentaxi. Sydney har 90 kilometer kustlinje och längs med denna finns inbjudande badstränder. Ta en buss till kända Bondi Beach eller ta färjan till Manly om du vill ha lite mer plats runt badhandduken.

Middag på Waterfront Restaurang Felles middag på The Meat & Wine på kvelden.

Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 

Onsdag 16 oktober 2019: Sydney

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Ta färjan ut till Manly Beach. Överfarten till Manly är vacker och det finns goda fotomöjligheter. På Manly Beach kan man koppla av på stranden eller njuta av den avslappade atmosfären på gågatan, där det finns flera restauranger, barer och butiker. Färjan tillbaka till staden går ca varje halvtimme, så har kan man själv bestämma hur länga man vill vara kvar.

Kvällens middag är på Nick’s Seafood Restaurant.

 
Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 

Torsdag 17 oktober 2019: Sydney – Johannesburg

Efter ankomst till flygplatsen i Johannesburg är det transfer till The Michelangelo. Hotellet är medlem av “The Leading Hotels of the World”. Praktfull arkitektur från renässansen i hjärtat av Sandton, utmärkt service och bra faciliteter gör detta till en femstjärnig hotellupplevelser. Gemensam middag på kvällen.
 
Boende: Luxury room på The Michelangelo.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 

Fredag 18 oktober 2019: Johannesburg

Idag ska vi besöka Soweto. Med ca 1 miljon invånare är detta den största ‘svarta’ stadsdelen i Sydafrika. Soweto har blivit en symbol för det afrikanska motståndet mot apartheidsystemet. Här finns även den enda gatan i världen där man hittar två vinnare av Nobel fredspris hus.

Vi blir hämtade på hotellet av guiden Booysie Patric Khanyile. Booysie är uppväxt i Soweto och ger oss en levande insikt av denna del av Sydafrikas historia och folkliv. Hector Pieterson-monumentet, Apartheidmuseet och Nelson Mandelas hus är bland platser vi ska besöka.

Lunch i en av Sowetos berömda “shabeener” (afrikansk pub).

Eftermiddagen fri för egna aktiviteter i Johannesburg.

 
Boende: Luxury room på The Michelangelo.
Inkluderade måltider: Frukost och lunch.
 

Lördag 19 oktober 2019: Johannesburg – Mabula Game Lodge

Nu är det dags för safari. De nästkommande fyra dagarna ska vi få se några av världens mest fascinerande djur medan vi tar oss runt i vacker natur!

Efter frukost och utcheckning beger vi oss i buss till Mabula Game Lodge, som ligger två timmar norr om Johannesburg i ett privat naturreservat på 12 000 hektar. Bergskedjan Waterberg slingrar sig genom Mabula Private Game Reserve. Här finns ett varierat djur- och fågelliv, däribland The Big 5 (lejon, noshörning, buffel, elefant och leopard), 60 däggdjur, 300 fågelarter, 100 växtarter och flera reptiler och insektsarter. Högt kvalificerade rangers tar oss med på spännande safari. För de som önskar en annorlunda upplevelse erbjuder lodgen hästsafari! Det finns även möjlighet att ta en tur med varmluftsballong där du får en fantastisk utsikt över reservatet
 
Boende: Standard Room på Mabula Game Lodge.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.
 

Söndag 20 och måndag 21 oktober 2019: Safari

En typisk dag i viltreservatet startar tidigt på morgonen då chansen är som störst att se djur. Vi går upp ca kl 05.00. En enkel frukost serveras innan vi beger oss ut på safari. Vi är ute på safari 3-4 timmar med inlagda pauser innan vi åker tillbaka till lodgen för brunch. Mitt på dagen är det ofta för varmt både för djur och människor, därför har vi några timmar för avkoppling. Tiden kan du t ex tillbringa vid lodgens pool. Ca kl 15.00 träffas vi för en snack lunch, innan vi åter igen åker ut på safari och njuter av drinkar i solnedgången över savannen.

Safarin genomförs i öppen Landrover, med egen safariguide och spårläsare, det är på detta sätt man känner Afrikas djurliv!

 
Boende: Standard Room på Mabula Game Lodge.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.
 

Tisdag 22 oktober 2019: Sør Afrika – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Efter en sista morgonsafari och frukost blir vi hämtade och transporterade till flygplatsen i Johannesburg. På väg till flygplatsen stannar vi för lunch på The Barn på Irene Farm. Vi flyger med British Airways via London till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.

Inkluderade måltider: Frukost och lunch.
 
Onsdag 23 oktober 2019: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Ankomst Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.

Datum: 30 september – 23 oktober 2019

99 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 24 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Antal deltagare: Max 26 personer

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Priset inkluderar:

 • Flygbiljett Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Los Angeles – Fiji – Auckland – Sydney – Johannesburg – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn inkl. skatter och avgifter.
 • 16 övernattningar på 4- och 5-stjärniga hotell.
 • 3 nätter netter i Orchid Cabin på Fiji Princess
 • Måltider som beskrivs i resplanen (15 middagar, 11 luncher och 20 frukostar).
 • Måltider på flygningarna.
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen.
 • Transport mellan städerna.
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider.

 

Priset inkluderar inte:

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Vid beställning betalas 20 % av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för resan är Australienresor

HAR DU FRÅGOR?

Ring oss på telefon
08-551 084 80

FLERA GRUPPRESOR

Se också våra övriga gruppresor.

FÅ INFORMATION NÄR VI LANSERAR NYA GRUPPRESOR

Nyhetsbrevet skickas ut ca var 14 dag, i samarbete med Australienresor och Fijiresor.