08-551 084 80 info@grupprundresor.se

Ett afrikanskt äventyr: Sydafrika, Zambia och Botswana

21 februari - 13 mars 2021

Ett afrikanskt äventyr: Sydafrika, Zambia och Botswana

Detta är en innehållsrik upplevelseresa med skandinavisk reseledare. Från storstäder i Sydafrika till safari i nationalparker och en ikonisk tågresa.

Städerna och regionerna vi besöker bjuder på stora kontraster, starka historier och inte minst naturupplevelser och ett fantastiskt djurliv. Förutom Sydafrika, Zambia och Botswana korsar vi gränsen till både Namibia och Zimbabwe på dagsutflykter.

Nedan följer några av turens höjdpunkter:

cal_ny

Datum
21 feb – 13 mars (21 dagar)

com_ny

Destinationer
Kapstaden, Johannesburg, Franschhoek, Kruger National Park, Rovos Rail, Victoria Falls, Chobe National Park.

peo_ny

Status
Lediga platser

mon_ny

Pris
88 900 kr per person när två reser tillsammans

Söndag 21 februari 2021: Stockholm – Kapstaden

Vi reser med Ethiopian Airlines via Addis Abeba till Kapstaden. All mat och dryck på flygningarna är inkluderat, och varje säte har sin egen TV-skärm.

 

Måndag 22 februari 2021: Kapstaden

Vid ankomst till Kapstaden blir vi hämtade och transporterade till hotellet. Hotellet ligger centralt i populära V & A Waterfront, ett område med många museum, marknader och bra restauranger. Middag på en av de många fiskrestaurangerna vid Waterfront är något som rekommenderas.

Boende: Standard rum på City Lodge V&A Waterfront
Inkluderade måltider:

 

Tisdag 23 februari 2021: Kapstaden

Idag är det en guidad stadsrundtur. Kapstaden är en av de mest populära semesterstäderna i världen, vissa säger också att den är den vackraste i världen. Med majestätiska Table Mountain i bakgrunden, gröna Signal Hill och Lions Head i horisonten, och med sitt vackra hamnområde framför, är det inte konstigt att staden kallas för Sydafrikas moderstad. På vår rundtur får vi en bra översikt över viktiga historiska platser och byggnader. Om vädret tillåter blir det en tur upp på Table Mountain med linbana för att njuta av den fantastiska utsikten över staden.

Boende: Standard rum på City Lodge V&A Waterfront
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 

Onsdag 24 februari 2021: Kapstaden

Denna dag är fri för egna aktiviteter.

Upplev stadens atmosfär, koppla av på stranden eller lär känna denna stads spännande historia.

Kapstaden är inte staden där du upplever det genuina Afrika, men är en unik multikulturell metropol tack vare alla handelsfartyg som tidigare lade till här på seglatsen från öst till väst. Idag är staden ett fascinerande virrvarr av skyskrapor och byggstilar från kolonialtiden. I utkanten av staden finns Townships, bostadsområden för icke-vita som byggdes under apartheidssystemet där det fortfarande bor många invånare.

Boende: Standard rum på City Lodge V&A Waterfront
Inkluderade måltider: Frukost

 

Torsdag 25 februari 2021: Kapstaden – Franschhoek

Vi reser vidare från Kapstaden till Franschhoek, en liten «fransk» stad i vindistriktet söder om Kapstaden. I och omkring staden finns vinkällare både över och under marken med trevliga gourmetrestauranger. Här finns också pannkakscafér, konsthantverksbutiker, gallerier och antikvitetsaffärer.

Efter ankomst blir vi hämtade på hotellet och vi beger oss ut på en dag fylld av vackra naturupplevelser. Först åker vi via Chapman’s Peak till Cape Point Nature Reserve. Med den kalla Bengula-strömmen på västkusten och den varma Agulas-strömmen på östkusten, blir Cape Point ofta uppfattat som en mötesplats mellan Atlanten och Indiska Oceanen. Du kan skymta en skillnad i havet; den blå Atlanten möter den gröna Indiska Oceanen. Därefter fortsätter turen till Simon’s Town och de kända Kapp-pingvinerna, världens enda landhäckande koloni av pingviner. Vi äter lunch innan vi kör mot Franschhoek igen.

Boende: Protea Hotel by Marriott Franschhoek
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 

Fredag 26 februari 2021: Franschhoek

Mellan 1688 och 1690 överlämnades Franschhoek till 200 hugenotter som hade flytt från förföljelse i Frankrike. Dessa franska flyktingar startade med vinproduktion och idag produceras det vin här som exporteras till hela världen. Och det är vinproduktionen vi ska lära oss mer om idag med hjälp av Franschhoek Wine Tram hop-on hop-off tour. Detta är ett av de bästa sätten att uppleva den sanna essansen av Franschhoek Valley på – pittoreska vingårder, fantastisk natur, varm gästfrihet, mat i världsklass, fina viner och en 300 år gammal historia.

Boende: Protea Hotel by Marriott Franschhoek
Inkluderade måltider:

 

Lördag 27 februari 2021: Franschhoek – Kruger National Park

Det är dags för safari! Efter frukost och utcheckning blir vi hämtade och transporterade till flygplatsen i Kapstaden och härifrån flyger vi till Kruger. Från flygplatsen är det transport till lodgen Prestana Kruger Lodge, som ligger idylliskt med utsikt över Crocodile River.

Boende: Pestana Kruger Lodge
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Söndag 28 februari 2021: Kruger National Park

Kruger National Park etablerades 1898 för att skydda djurlivet på det sydafrikanska låglandet. Parken är 350 km lång och i genomsnitt 60 km bred. Parken är flaggskeppet bland Sydafrikas nationalparker, och rankas som en av världens bästa safariområden.
Vi startar tidigt på morgonen, för det är då chansen för att se djur är som störst. Efter en enkel frukost ca kl fem på morgonen beger vi oss ut på utkik efter exotiska djur. Hela dagen tillbringas på safari i nationalparken, och vi stannar för lunch. Retur till lodgen på eftermiddagen.

Boende: Pestana Kruger Lodge
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Måndag 1 mars 2021: Kruger National Park

Vi tillbringar ytterligare en dag i nationalparken och utforskar det rika djurlivet. Området har den största variationen av djur på hela kontinenten. Här finns ca 147 djurarter, 49 fiskarter, 34 amfibiearter, 507 fågelarter, 116 reptilarter och 1980 växt- och trädarter. Chansen är stor för att träffa på ”The Big Five”; lejon, noshörning, leopart, buffel och elefant.

Boende: Pestana Kruger Lodge
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Tisdag 2 mars 2021: Kruger National Park – Johannesburg

Efter utcheckning fortsätter resan från Kruger till Johannesburg längs Panoramarutten, känd för de många naturupplevelserna. Vi gör flera stopp vid de största attraktionerna längs vägen: Blyde River Canyon, den tredje största bergsravinen i världen, God’s Window, där man följer en smal stig och plötsligt når en fantastisk utsiktpunkt, Bourke Lucks Potholes, där floden och bäckarna har skapat flera stora hål i berget, och den gamla guldgrävarstaden Pilgrims Rest, som idag är ett museimområde. Här står, som du säkert förstår, upplevelserna i kö! Efter avslutad utflykt fortsätter vi till hotellet som ligger i Sandton, en av Johannesburgs förorter.

Boende: Garden Court Sandton City
Inkluderade måltider: Frukost

 

Onsdag 3 mars 2021: Johannesburg

I dag ska vi besöka Soweto, stadsdelen som blev själva symbolen, både nationellt och internationellt, för det afrikanska motståndet mot apartheidsystemet. Vi blir hämtade av guiden Booysie Patric Khanyile. Booysie är uppväxt i Soweto, och känner stadsdelen och folket där mycket bra.
Soweto är den största ”svarta” stadsdelen i Sydafrika med ca 1 miljon invånare, och Booysie ger oss en levande insikt i denna del av Sydafrikas historia och folkliv. Vi besöker bl.a. Hector Pieterson monumentet, Apartheidmuseet och Nelson Mandelas hus. Visste du förresten att i Soweto finns den enda gatan i världen där två Nobel fredspristagare har hus?

Vi äter lunch i en av Sowetos berömda «shabeener» (afrikansk pub).

Boende: Garden Court Sandton City
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

 

Torsdag 4 mars 2021: Johannesburg – Rovos Rail

Nu ska vi ut på en resa som nästan är som att resa tillbaka i tiden. Det är nämligen dags för en tågresa utom det vanliga. Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till Rovos Rail där vi går ombord i de praktfulla tågvagnarna.

Rovos Rail drivs av Rohan Vos, en eldsjäl som restaurerat det klassiska tåget The Pride of Africa – världens mest luxuösa tåg. Tåget tar maximalt 72 passagerare fördelade på 36 komfortabla suiter. Alla vagnar är klassiska och restaurerade till perfektion. Tåget har även en exklusiv tågvagn med fri bar och vackra restaurangvagnar från 1924 och 1936.

Vi bor i komfortabla suiter som är utrustade med luftkonditionering och som har eget bad med dusch, skrivbord, safe och ett minikylskåp med ett utbud av drycker som är inkluderat i resans pris. Alla förstklassiga måltider åtföljs av fina viner som serveras vid fönsterborden med en praktfull utsikt över det afrikanska landskapet som långsamt glider förbi.

Boende: Rovos Rail
Inkluderade måltider: All mat inklusive dryck (ex.champagne)

 

Fredag 5 mars 2021: Rovos Rail

Vi fortsätter vår fantastiska tågresa genom det vackra landskapet.

Boende: Rovos Rail
Inkluderade måltider: All mat inklusive dryck (ex.champagne)

 

Lördag 6 mars 2021: Rovos Rail

Tåget snirklar sig vidare på sin väg mot Victoria Falls. Njut av lyxen och gästfriheten ombord, innan vi nästa dag anländer till vårt nästa stopp på resan.

Boende: Rovos Rail
Inkluderade måltider: All mat inklusive dryck (ex.champagne)

Söndag 7 mars 2021: Livingston/Victoria Falls

Vi går av tåget i Livingston, som ligger endast några få kilometer från Zambezi floden i sydvästra Zamiba mot gränsen till Zimbabwe. Den livliga staden är känd som hem för fantastiska Victoria Falls, en av världens ursprungliga naturliga underverk. Vid ankomst till Victoria Falls är det en guidad tur av fallen på Zimbabwesidan. Vi ska förbi «the Big Tree» som med sin fantastiska utsikt är perfekt för fotografering. Vi fortsätter genom regnskogen och lär oss mer om fallen, floran faunan, fågel- och djurlivet här.

Efter turen fortsätter vi över gränsen till Zambia och till hotellet AVANI Victoria Falls Resort. Resorten ligger endast 10 minuters gångväg från Victoria Falls, och som gäst här har man gratis tillgång hit.

Boende: AVANI Victoria Falls Resort
Inkluderade måltider: Frukost

 

Måndag 8 mars 2021: Livingston/Victoria Falls

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. Det finns många aktiviteter man kan följa med på vid Victoria Falls. På floden kan man åka på en båttur, rafta, paddla kanot, göra en tur i jetboat och få sin egen flodsafari. Om man önskar göra en tur upp i luften finns möjlighet till en helikoptertur. För den som önskar känna adrenalinet forsa genom ådrorna kan vi rekommendera bungy jump eller zip-line över Victoriafallen.
På eftermiddagen blir vi hämtade för båtturen, Wild Horizons Zambezi Sunset Cruise. På vår resa nedför floden finns möjlighet att se en mängd olika djurarter,inklusive flodhästar, krokodiler, elefanter och många olika fågelarter.

Boende: AVANI Victoria Falls Resort
Inkluderade måltider: Frukost

 

Tisdag 9 mars 2021: Livingstone – Chobe National Park

Vi blir hämtade på hotellet och reser vidare till vårt sista stopp i Afrika, Botswana. De två näskommande dagarna tillbringar vi i Chobe National Park där de fyra länderna Botswana, Namibia, Zimbabwe och Zambia möts. Vi reser till Chobe River Front där vi checkar in på Chobe Safari Lodge.

Chobe floden utgör den norra gränsen till Chobe nationalpark, känd för sina många och olika safarimöjligheter. Denna del av parken har en tät koncentration av djurliv med bland annat stora elefantflockar, och flodhästfamiljer.

Boende: Chobe Safari Lodge
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Onsdag 10 mars 2021: Chobe National Park

I dag skal vi utforska Chobe National Park både på land och till sjöss. Vi startar dagen tidigt med en biltur i nationalparken innan vi återvänder till hotellet och äter frukost. Förmiddagen är fri för egna aktiviteter innan vi samlas igen på eftermiddagen för en båtsafari på Chobefloden.

Boende: Chobe Safari Lodge
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Torsdag 11 mars 2021: Chobe National Park

Vi blir väckta tidigt och kör in i Chobe National Park. Vi ska ut på en 3 timmars safari innan vi åker tillbaka till lodgen och äter frukost. Efter frukost är det dags för Namibian Village walk. Det är avresa från Chobe Safari Lodge i båt. Vid ankomst till ön får vi insikt i hur lokalbefolkningen har bott och levt i flera generationer.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Boende: Chobe Safari Lodge
Inkluderade måltider: Frukost.

 

Fredag 12 mars 2021: Botswana – Sverige

Vi hinner med en sista morgonsafari innan vi hämtas på hotellet och reser till flygplatsen i Victoria Falls. Vi reser med Ethiopian Airlines via Addis Abeba till Stockholm. Måltider på flygningarna är inkluderade och varje säte har en egen skärm mellan Addis Abeba och Stockholm.

Inkluderade måltider: Frukost och måltider på flyget

 

Lördag 13 mars 2021: Sverige

Ankomst Stockholm

Datum: 21 februari – 13 mars 2021

88 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 32 000 kr

Rovos Rail: Uppgradera till DeLuxe Suite 12 000 kr per person när två reser tillsammans.

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till business class. Kontakta oss för mer information.

Antal deltagare: Max 26 personer

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Se denna lilla film om Rovos Rail:

Priset inkluderar:

 • Flygbiljett från Stockholm t/r, inrikesflyg Kapstaden – Kruger
 • 15 nätter på hotell og 3 nätter ombord på Rovos Rail
 • Måltider enligt resplanen (9 middagar, 7 luncher och 17 frukostar)
 • Måltider på flygningarna där det erbjuds
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • Guidad utflykt Kapstaden inkl. Robben Island och Table Mountain
 • Guidad utflykt Kaphalvön
 • Safarier som beskrivs i resplanen
 • Sunset cruise Zambezi
 • Guidad utflykt Soweto
 • Guidad utflykt Victoria Falls
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider

Priset inkluderar inte:

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Zambia och Zimbabwe

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

HAR DU FRÅGOR?

Ring oss på telefon
08-551 084 80

FLERA GRUPPRESOR

Se också våra övriga gruppresor.

FÅ INFORMATION NÄR VI LANSERAR NYA GRUPPRESOR

Nyhetsbrevet skickas ut ca var 14 dag, i samarbete med Australienresor och Fijiresor.