08-676 97 90 info@grupprundresor.se

Cooköarna och Nya Zeeland

25 oktober – 13 november 2018

Cooköarna och Nya Zeeland

Följ med på en fantastisk resa till Cooköarna och Nya Zeeland med skandinavisk reseledare, där vi besöker Rarotonga, Aitutaki, Auckland, Rotorua, Queenstown och Fiordland. Ni gör även ett stopp i Los Angeles.

Vi bor på 4-stjärniga hotell under hela resan och frukost och vissa middagar är inkluderat i priset.

Datum
25 okt – 13 nov 2018 (20 dagar)

Destinationer
Los Angeles, Rarotonga, Aitutaki, Auckland, Rotorua, Queenstown

Status
Fullbokad

Pris
83 900 kr per person när två reser tillsammans

Torsdag 25 oktober 2018: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Los Angeles

Vi reser med SAS och Air New Zealand till Los Angeles via London. All mat och dryck under flygningen till Los Angeles ingår och varje stol har sin egen TV-skärm på flygningen från London till Los Angeles.

Vid ankomst till Los Angeles på eftermiddagen blir vi hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Boende: Standardrum på Marina Del Rey Marriott Hotel.
Inkluderade måltider: Middag.
 
Fredag 26 oktober 2018: Los Angeles

De flesta som besöker Los Angeles vill gärna på nära håll se det vi känner igen från TV och något av detta får ni uppleva idag. Den klassiska scenbilden uppenbarar sig redan under inflygningen till Los Angeles: Människans användning av ljus – gatubelysning, ljus från alla bilar och ljus från alla hus mellan Rocky Mountains och Stillahavet. En stjärnhimmel på marken bokstavligt talat.

Idag gör vi en sightseeingtur i Los Angeles och besöker bl.a. Hollywood, Beverly Hills och Santa Monica.

Boende: Standardrum på Marina Del Rey Marriott Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.
 
Lördag 27 oktober 2018: Los Angeles – Rarotonga

Dagen är fri för egna aktiviteter så ni har möjlighet att se mer av änglarnas stad. Vad med ett besök i Universal Studios Hollywood eller Disneyland, eller kanske bara njuta av en lugn dag vid Venice Beach eller Santa Monica Pier? Los Angeles har en yta på 1200 kvadratkilometer och har mer än 3,8 miljoner invånare och här talas det 220 olika språk.

Vi reser vidare från Los Angeles till Rarotonga på kvällen.

Inkluderade måltider: Frukost.
 
Söndag 28 oktober 2018: Ankomst Cooköarna

Vid ankomst till Rarotonga blir vi hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet. Vi har tillgång till våra rum vid ankomst. Resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Vårt hotell Sanctuary Rarotonga & Spa Resort ligger fint vid stranden på Rarotongas sydvästra kust endast 15 min med bil från Avarua Township. Här kan du njuta av omgivningarna, bada, snorkla och njuta av en fantastisk tropisk solnedgång över Aroa Lagoon marine reserve.

Boende: Sanctuary Rarotonga & Spa Resort.
Inkluderade måltider: Frukost.
 
Måndag 29 oktober 2018: Rarotonga

Rarotonga har så mycket mer att erbjuda än vackra sandstränder och ett kristallklart vatten. Idag gör vi en guidad halvdagstur, ca 3 timmar, får du uppleva det bästa av vad Rarotonga har att erbjuda. Turen är en bra introduktion för dig som senare vill upptäcka ön på egen hand. Vi åker längs med Ara Tapu som är huvudvägen som går parallellt med sandstränder och lagunen längs med kusten. Höjdpunkterna på turen är bl.a. Are Te Tonga & Pa’s Marae – heliga platser som tidigare användes för ritualer och viktiga ceremonier. Vi besöker även Site of 7 canoes – platsen där tappra krigare i kanot begav sig mot Nya Zeeland för flera hundra år sedan samt några av de fina kyrkorna som finns på Cooköarna.

Boende: Sanctuary Rarotonga & Spa Resort.
Inkluderade måltider: Frukost.
 
Tisdag 30 oktober 2018: Rarotonga

Vill du uppleva det kristallklara vattnet i Muri Lagoon? Följ då med på denna populära dagstur! Captain Tama’s båt med glasbotten tar oss med till ett område där vi har möjlighet att få uppleva fantastisk snorkling i kristallklart vatten med färggranna fiskar och stora musslor. Kanske har vi tur att träffa på Charlie den Store … Efter matning av fiskar, fortsätter turen till den lilla ön Motu Koromiri för en traditionell Rarotongan BBQ lunch med fisk, sallad och frukt. Det blir underhållning av ett lokalt band och show innan vi återvänder till fastlandet med båt. Du har möjlighet att låna snorkelutrustning på båten, så det enda du behöver ta med dig är badkläder, handduk, solkräm och en kamera.

På kvällen besöker vi Te Vara Nui Village där vi äter en god buffémiddag och njuter av en fantastisk Over Water Night Show, där några av Rarotongas bästa dansare och musiker underhåller oss.

Boende: Sanctuary Rarotonga & Spa Resort.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.
 
Onsdag 31 oktober 2018: Rarotonga – Aitutaki

Idag fortsätter vi vår resa till Aitutaki som många anser vara den vackraste ön i Söderhavet. Aitutaki ligger i en enorm lagun, i blått och turkost, fylld med mängder av färgrika fiskar och omgiven av små holmar med kritvita stränder och vajande palmer.

Efter en halvtimmes flygtur ut över det ändlösa Stilla havet, utan den minsta antydan till land, dyker ön upp som en liten palmbeklädd fläck i den turkosfärgade omgivningen. Efter ankomst till Aitutaki blir vi transporterade till vårt hotell.

Vårt hotell, Aitutaki Lagoon Resort and Spa är belägen på en avsides liten ö, omgiven av kritvita sandstränder med en magnifik utsikt över den vackra lagunen och de små öarna (motus) vid horisonten. Alla bungalows är fint inredda och omges av vajande palmer, något som skyddar mot insyn och ger en känsla av att vara bortkopplad från resten av världen.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Boende: Aitutaki Lagoon Beach Resort.
Inkluderade måltider: Frukost.
 
Torsdag 1 november 2018: Aitutaki

Upplev och njut av en av världens vackraste laguner ombord på katamaranen ”Titi ai Tonga”. Vi tillbringar dagen med att bada, snorkla och studera färgrika fiskar och koraller. Vi besöker de små öarna Akaiami, Moturkau och One Foot Island. Vi serveras en BBQ-lunch ombord på båten.

Du har möjlighet att låna snorkelutrustning på båten, så det enda du behöver ta med dig är badkläder, handduk, solkräm och en kamera.

Posta dina vykort på One Foot Island, som är den enda obebodda ön i världen som har en brevlåda. En oförglömlig dag som varmt rekommenderas.

Boende: Aitutaki Lagoon Beach Resort.
Inkluderade måltider: Frukost och BBQ lunch.
 
Fredag 2 november 2018: Aitutaki

Hela dagen är fri för egna aktiviteter.

Boende: Aitutaki Lagoon Beach Resort.
Inkluderade måltider: Frukost.
 
Lördag 3 november 2018: Aitutaki – Rarotonga – Auckland

Vi lämnar Aitutaki och flyger tillbaka till huvudön Rarotonga på morgonen och fortsätter sedan tidig eftermiddag med flyg från Rarotonga till Auckland i Nya Zeeland. Flygresan till Nya Zeeland tar endast ca 3 timmar men pga att vi passerar den internationella tidslinjen ankommer vi till Nya Zeeland nästa dag.

Inkluderade måltider: Frukost.
 
Söndag 4 november 2018: Ankomst Auckland

Vid ankomst till Auckland blir vi hämtade på flygplatsen. Innan vi checkar in på hotellet gör vi en sightseeingtur i staden och besöker shoppingområdet Newmarket, den historiska orten Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmärket vid Bastion Point, vidare över Auckland Harbour Bridge till området där America’s cup arrangerades.

Auckland är Nya Zeelands största stad. Staden är en naturlig utgångspunkt för de flesta som besöker landet. Auckland kallas ”City of Sails”, därför att den präglas av vita segel från alla de segelbåtar som ligger i hamnen. Norr om Auckland, på Nordöns nordspets, ligger de finaste och vitaste sandstränder du kan tänka dig. Kuperade backar går längs östkusten och utanför ligger tusentals små öar.

På kvällen njuter vi av en 3-rätters middag på Harbourside Restaurant.

Boende: Premium Room på Sky City Auckland.
Inkluderade måltider: Middag.
 
Måndag 5 november 2018: Auckland

Efter frukost promenerar vi till färjeterminalen i Auckland för att ta färjan till Waiheke Island. Waiheke Island är en vacker ö som ligger direkt utanför Auckland och här ska vi följa med på en mat och vintur. Turen inleds med vinprovning och en lättare lunch på vingården Stonyridge, innan vi åker vidare till Rangihoua Estate för att provsmaka oliver. Därefter blir det öl-provning på Wild on Waiheke innan turen avslutas med vinprovning på den vackra vingården Mudbrick.

Efter att ni kommit tillbaka till Auckland med färjan från Waiheke Island har ni resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Idag njuter vi av en 3-rätters middag på den fantastiska restaurangen The Orbit Restaurant, som är den högst belägna restaurangen på Nya Zeeland!

Boende: Premium Room på Sky City Auckland.
Inkluderade måltider: Frukost, vintur med lunch till Waiheke Island samt en 3-rätters middag på The Orbit Restaurant.
 
Tisdag 6 november 2018: Auckland – Matamata – Rotorua

Idag lämnar vi Auckland och reser via Matamata till Rotorua. Matamata är hem för Hobbiton, den lilla hobbitbyn från ”Sagan om Ringen” och ”Hobbiton” filmerna. Här får vi en guidad tur, besöker vissa av hobbitarnas hus eller snarare hålor som är utgrävda i kullarna. Vi får se var de olika välkända scenerna är inspelade innan vi fortsätter till Rotorua som är maoriernas huvudstad i ett aktivt termiskt område där det bubblar, sjuder och kokar från underjorden.

Boende: Novotel Rotorua Lakeside (Superior City View).
Inkluderade måltider: Frukost och buffélunch.
 
Onsdag 7 november 2018: Rotorua

För många är Rotorua huvudattraktionen på Nya Zeeland. I och omkring Rotorua får du en god inblick i hur jorden ser ut inuti. Det bubblar och sjuder, sprutar och kokar från underjorden. De många termiska områdena är fulla av gejsrar och ångan stiger upp ur jorden på flera platser. Rotorua är också maoriernas huvudstad och här har de bättre än på någon annan plats på Nya Zeeland hållit fast vid kultur och traditioner.

Efter frukost gör vi en guidad tur i Rotorua, där vi besöker Te Puia Thermal Valley, Rainbow Springs Nature Park, Agrodome – där vi får se hundar arbeta med att valla får samt tar en tur med Skyline Gondola. Vi besöker även Rotorua Government House och Redwood-skogen. Buffélunch ingår.

På kvällen får vi uppleva maorikulturen med sång och dans samt en traditionell hangi-middag. Vi får även ta del av maoriberättelser, händelser och traditioner från en svunnen tid genom ett tidstypiskt skådespel.

Boende: Novotel Rotorua Lakeside (Superior City View).
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och hangi middag.
 
Torsdag 8 november 2018: Rotorua – Queenstown

Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen och beger oss till flygplatsen. Idag flyger vi med Air New Zealand till Queenstown via Christchurch. Staden ligger idylliskt placerad i vackra omgivningar vid Lake Wakatipu och med utsikt över bergskedjan Remarkables. Även om Queenstown har vuxit mycket de senaste åren och blivit ett populärt resmål så har staden behållit mycket av sin småstadscharm. På många sätt påminner den lite om en vintersportort i Alperna – stilla på dagen när alla är ute på en eller annan aktivitet och full av liv på kvällen och natten när turisterna samlas för att roa sig.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Boende: Millenium Queenstown (Superior Room).
Inkluderade måltider: Frukost.
 
Fredag 9 november 2018: Queenstown – Doubtful Sound

På programmet i dag står en båttur med övernattning i Doubtful Sound i Fiordland. Fiordland är den största nationalparken i Nya Zeeland. Den orörda naturen ger en känsla av hur landet såg ut innan människor kom hit. Vi reser med buss från Wanaka via Queenstown till Manapouri, och åker därefter båt över Lake Manapouri innan ni fortsätter med buss i regnskogen över Wilmott Pass till Deep Cove. Här går ni ombord på Fiordland Navigator. På turen i Doubtful Sound kan ni få se delfiner, sälar och pingviner. Det finns även möjlighet att paddla kajak.

Boende: Fiordland Navigator (dobbel lugar).
Inkluderade måltider: Frukost och buffémiddag om bord på båten.
 
Lördag 10 november 2018: Doubtful Sound – Queenstown

Efter frukost reser vi tillbaka till Queenstown via Manapouri. Vi ankommer Queenstown på eftermiddagen. Resten av efterdagen fri för egna aktiviteter.

På kvällen promenerar vi till Queenstown Gondola. Vi tar gondolen upp på berget och väl där serveras en buffémiddag med Queenstowns mest spektakulära utsikt.

Boende: Hotel St Moritz (Guest Lakeview Room).
Inkluderade måltider: Frukost och buffémiddag.
 
Söndag 11 november 2018: Queenstown

I dag går turen i 4WD till historiska Skippers Canyon. På denna halvdagstur följer ni den speciella Skippers Road och här får du se mer av den majestätiska naturen runt Queenstown.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Boende: Hotel St Moritz (Guest Lakeview Room).
Inkluderade måltider: Frukost och 3-rätters middag på Prime Restaurant.
 
Måndag 12 november 2018: Queenstown – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter.

Vi blir hämtade på hotellet vid lunchtid och transporterade till flygplatsen. Vi reser med Air New Zealand och SAS via Auckland, Los Angeles och London till Stockholm/Göteborg. All mat och dryck ombord är inkluderat på flygningarna och varje flygstol har sin egen TV-skärm på flygningen från Auckland till London.

Inkluderade måltider: Frukost.
 

Tisdag 13 november 2018: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Ankomst Stockholm/Göteborg.

Datum: 25 oktober – 13 november 2018

83 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 22 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Antal deltagare: Max 26 personer

Kontakta oss för information om avresa från andra flygplatser.

Priset inkluderar:

 • Flygbillett: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Los Angeles – Rarotonga – Auckland -Stockholm/Göteborg/Köpenhamn inkl. skatter och avgifter
 • Inrikesflyg Rarotonga – Aitutaki – Rarotonga inkl skatter och avgifter
 • Inrikesflyg Rotorua – Queenstown – Auckland inkl skatter och avgifter
 • 2 övernattningar på 4-stjärnigt hotell i Los Angeles
 • 7 övernattningar på 4-stjärniga hotell på Cooköarna
 • 7 övernattningar på 4-stjärninga hotell på Nya Zeeland
 • 1 natt i dubbelhytt på båttur i Fiordland National Park.
 • Måltider som beskrivs i resplanen (17 frukostar, 5 luncher och 9 middagar).
 • Måltider på flygen där det erbjuds.
 • Transport mellan flygplatser och hotellen.
 • Transport mellan städerna.
 • Sightseeingtur i Los Angeles
 • Island Discovery Tour, Rarotonga
 • 2 utflykter med båt (Rarotonga och Aitutaki)
 • Sightseeingtur i Auckland och Rotorua
 • Halvdagstur till Waiheke Island inkl vinprovning
 • Besök i Hobbiton
 • Utflykt till Skippers Canyon med 4WD
 • Båttur med övernattning till Doubtful Sound.
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider.

Priset inkluderar inte:

 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet.
 • Reseföräkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor

HAR DU FRÅGOR?

Ring oss på telefon
08-676 97 90

FLERA GRUPPRESOR

Se också våra övriga gruppresor.

Jorden runt

Datum
30 sep – 23 okt 2019 (24 dagar)

Pris
99 900 kr per person när två reser tillsammans

Status
Lediga platser

FÅ INFORMATION NÄR VI LANSERAR NYA GRUPPRESOR

Nyhetsbrevet skickas ut ca var 14 dag, i samarbete med Australienresor och Fijiresor.