Besök även: Australienresor · Fijiresor · Private Travel Lab

Äventyrlig kryssning med fraktfartyg i Franska Polynesien

Följ med på en oförglömlig gruppresa till Tahiti och Marquesasöarna ombord på en annorlunda kryssning som du inte hittar någon annanstans.

.

Hem > Gruppresor > Äventyrlig kryssning med fraktfartyg i Franska Polynesien

Gruppresa

Äventyrlig kryssning med fraktfartyg i Franska Polynesien

Kryssning med Aranui 5 till Marquesasärna.

Tryck på kartan för att förstora.

Status

Lediga platser

Datum

2 – 18 oktober 2025

Antal dagar

17 dagar

Höjdpunkter

Papeete (Tahiti), Fakarava, Nuku Hiva, Ua Pou, Ua Huka, Hiva Oa, Tahuata, Fatu Hiva, Rangiroa, Bora Bora

Reseform

Gruppresa med skandinavisk reseledare.

Pris

Från 109 500 kr per person när två reser tillsammans.

Följ med på en oförglömlig gruppresa till Tahiti och Marquesasöarna ombord på en annorlunda kryssning som du inte hittar någon annanstans. Resan leds av en skandinavisktalande reseledare och utöver flyget och kryssningen har vi inkluderat tre nätter på Tahiti.

Denna resa är ett riktigt äventyr där du tillbringar 12 dagar ombord på det kombinerade kryssnings- och fraktfartyget Aranui 5. Fartyget tar dig med till en rad exotiska och unika destinationer i Stilla havet, däribland Fatu Hiva – känd från Thor Heyerdahls upptäcktsresor – och Rangiroa, en av världens största atoller. Kryssningen inkluderar även ett stopp på paradisön Bora Bora.

Franska Polynesien (eller Tahiti, som är den vanligaste termen) är för många den ultimata drömdestinationen, och förknippas ofta med turkosblå laguner, over-water bungalows och kritvita stränder. Men Franska Polynesien är mycket mer än lata dagar på stranden. Denna gruppresa tar dig med till Stillahavsöar som få människor besöker, och du får inblick i polynesiska seder, historia och kultur – och upplever en vacker natur.

Här kan du se några av de upplevelser som väntar på en kryssning med Aranui 5.

Dagsprogram

Vi träffas på Arlanda, där vi checkar in och startar resan till Franska Polynesien. Vi flyger via Köpenhamn och Los Angeles med SAS och Air Tahiti Nui och servering av mat och dryck är inkluderat på de långa flygningarna.

Idag är en lång resdag då vi reser mot klockan, och även om ankomsten till Papeete är samma kväll blir dagen nästan dubbelt så lång.

Vi landar i Papeete, som är huvudstaden i Franska Polynesien. Vid ankomst körs vi till Intercontinental Tahiti Resort and Spa där vi kommer att bo de första två nätterna.

Inkluderade måltider

Måltider på flyget.

InterContinental Tahiti Resort & Spa.
InterContinental Tahiti Resort & Spa.

Vi börjar dagen med en god frukost, innan vi lär känna Tahiti bättre på en guidad heldagstur på huvudön Tahiti Nui.

Rundturen tar oss med till de flesta intressanta platserna på Tahiti, både vad gäller utsikt och historia. Vi besöker Venus Point, som är platsen där de första européerna steg i land innan vi fortsätter längs östkusten till Arahoho Blowhole, Faarumai waterfalls och Taravao där de två öarna på Tahiti förenas.

Huvudön Tahiti Nui.
Huvudön Tahiti Nui.
Foto: Silvio – stock.adobe.com

Vi äter lunch på Gauguin Restaurant, där vi serveras både lokala och internationella rätter.
Efter lunch besöker vi Spring Garden of Vaipahi, som är en lugn oas där vi får lite tid att gå runt bland tropiska växter och träd. Vi fortsätter sedan vidare längs västkusten, där nästa stopp är vid Mara’a-grottorna. Utflykten avslutas på Marae Arahurahu, en arkeologisk och historisk viktig plats som återspeglar en del av maohi-kulturen som blomstrade i Franska Polynesien innan européernas ankomst.

Därefter återvänder vi till hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost och lunch.

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur på Tahiti

Dagen börjar med frukost på hotellet innan vi gör oss klara att åka på kryssning. Idag går vi ombord på Aranui 5 där vi ska tillbringa de kommande 11 nätterna. Fartyget lämnar Papeete cirka kl 12 och sätter kurs mot Tuamotuöarna.

Aranui 5 är ett specialbyggt kryssnings- och fraktfartyg som tar med passagerare och frakt till Marquesasöarna i Franska Polynesien, och till andra avlägsna öar i Stilla havet.

Aranui har transporterat passagerare och frakt i 40 år, och det nuvarande fartyget, Aranui 5 sjösattes 2015. Fartyget förser små samhällen och ögrupper med alla förnödenheter och varor, och du kommer att se att arbetet med frakt är i full gång varje gång fartyget lägger till vid en ny ö. Passagerarna använder dagarna till att utforska öarna där fartyget ankrar. Som gäst ombord får man möta den polynesiska kulturen genom gästvänliga invånare och en serviceinriktad besättning.

Passargerardelen på fartyget är fördelad på 8 däck, och det finns plats för 230 passagerare fördelat på 103 hytter. Fartyget har en informell restaurang där alla måltider ombord serveras, en lounge, två konferensrum, tre barer (inklusive Sky Bar med panoramautsikt), en liten utomhuspool, butik, spa, träningsrum och den första tatueringsstudion till havs. Interiören ombord är i polynesisk stil.

Alla måltider (samt vin till maten) och många utflykter är inkluderade i priset. Hytterna finns i olika kategorier, från premiumhytter med balkong, till standardhytter med fönster, och det finns även en liten pool ombord. Meddela vid bokning om du vill uppgradera din hytt.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Matsalen ombord på Aranui 5.
Matsalen ombord på Aranui 5.

Aranui anländer till Fakarava-atollen tidigt på morgonen. Stå på översta däck och upplev seglingen in i lagunen. Fakarava är klassad som ett UNESCO biosfärreservat med sällsynta arter och är den näst största atollen i Franska Polynesien. Aranui ankrar utanför Rotoava och passagerarna tas iland i mindre båtar. Totalt har du cirka 3–4 timmar i land, där du kan gå genom en liten by, besöka en kyrka byggd av koraller, se en demonstration av kokosnötens många användningsområden, koppla av på en strand och snorkla i den kristallklara lagunen. Möjlighet till dykning finns för certifierade dykare (extra kostnad, anmälan i receptionen). Det finns också möjlighet att hyra en cykel i Rotoava.

Alla passagerare är tillbaka på Aranui till lunch och därefter fortsätter fartyget vidare till Marquesasöarna.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

I dag tillbringas hela dagen till havs, på väg mot Marquesasöarna. Koppla av i en av solstolarna på däck och ta ett dopp i fartygets lilla pool. Under dagen väntar lektioner om Marqueasöarna och information om programmet för kommande dag. På eftermiddagen ställs klockan fram en halvtimme till Marquesas tid.

Det arrangeras olika aktiviteter och underhållning dagligen under kryssningen, såsom ukulelekurs, tahitisk danskurs, karaoke, musikunderhållning, föredrag om Marquesasöarna och modevisning. Varje kväll före middagen är det Happy Hour och underhållning i Veranda Bar.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Bassäng- och loungeområdet på fartyget.
Bassäng- och loungeområdet på fartyget.

Idag lägger Aranui till i Nuku Hiva, som är det första stoppet i Marquesas. Nuku Hiva är ön där författaren Herman Melville, då en 23-årig sjöman, hoppade av ett valfångstfartyg 1842. Fartyget lägger till tidigt på morgonen och medan Aranui lossar av varor till lokalsamhället, kan du promenera in till centrum av byn Taiohae, som är det administrativa centrumet för Marquesasöarna.

Därefter väntar en dagsutflykt till Nuku Hiva i 4WD (bilar med fyrhjulsdrift). Dagen inkluderar ett besök i en katedral, en arkeologisk plats med gigantiska banyanträd och hällristningar, samt en lokal lunch i Hatiheu. Naturen idag är fantastisk, med branta berg och djupa vikar. Efter rundturen kan du spendera lite extra tid i Taiohae, innan det är dags att återvända till fartyget.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Kulturell show i Marquesas.
Kulturell show i Marquesas.

Ua Pou är dagens stopp och fartyget ankrar strax utanför byn Hakahaus centrum.  Medan besättningen lastar av förnödenheter, cement, socker och lastar påsar med kopra (torkade kokosnötter) och frukt kan du utforska den pittoreska byn Hakahau. Vandra upp till en utsiktsplats ovanför Hakahau, titta på Ua Pous traditionella ”fågeldans”, testa badtemperaturen och ät en utsökt lunch på en lokal restaurang.  

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Ua Huka är full av kontraster, med en blandning av gröna frodiga och helt torra områden. Ön är hem för många vildhästar, getter och grisar och kanske ser du några av dessa på en biltur på ön. Dagen börjar med att kaptenen på Aranui vänder fartyget 180 grader i den praktfulla ”Invisible Bay” i Vaipaee, med endast några meters avstånd till klipporna på båda sidor. Se till att vara på däck för att bevittna den imponerande manövern.

Idag väntar en dagsutflykt till Ua Huka där du får se öns imponerande natur och flora, besöka museer och hantverksbutiker. Lunch serveras på en lokal familjerestaurang. För den som fortfarande har energi kvar vi dagens slut kan gå de sista 3 kilometrarna tillbaka till kajen i lättillgänglig terräng. Se till att vara på däck när Aranui lämnar ”Invisible Bay” och njut av utsikten när Aranui seglar längs Ua Hukas kust.  

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Aranui Cruises.
Aranui 5.

Aranui lägger till i en liten bukt på Tahuata. Det enda sätter att komma till ön är sjövägen, då det inte finns någon flygplats på Tahuata. Från fartyget transporteras du iland i mindre båtar, så att du kan utforska den lilla byn Vaitahu. Luften är fylld med doften av tahitisk tiare, frangipani och historia. 1595 landande spanska upptäcktsresande i byn Vaitahu och öppnande eld mot en skara nyfikna öbor och dödade 200 människor. Tahuata är också platsen för den första franska kolonin i Marquesas 1842. Den stora kyrkan mitt i byn byggdes av Vatikanen och dekorerades med vackra skulpturer och glasmålningar som föreställer Jungfru Maria. Efter ett par timmar transporteras du tillbaka till Aranui och färden fortsätter till Hiva Oa.

Aranui ankommer Hiva Oa vid lunchtid. Du kommer att ha gott om tid att utforska Atuona, den näst största byn i Marquesas. Det var här som Paul Gauguin bodde och skapade några av sina verk. Du kan också besöka kolonialbutiken där han köpte sitt bröd, samt ett museum tillägnat hans liv. Gå uppför sluttningarna till kyrkogården, där du kan se Paul Gauguins grav och även den belgiske musikern Jacques Brels grav, som dog 1978. Sedan väntar en liten utflykt till den största arkeologiska platsen i Marquesas ”Tohua Taa’oa”.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Paul Gauguins gravplats på Hiva Oa.
Paul Gauguins gravplats på Hiva Oa.

Fatu Hiva är den frodigaste och mest avlägsna av Marquesasöarna. I byn Omoa kommer kvinnorna att visa hur man gör tapa genom att krossa barken på mullbärs-, banyan- eller brödfruktsträd. Efteråt kan de som vill gå en 15 kilometers vandring från Omoa, upp till 650 meters höjd, och därefter ner igen till Hanavave. Turen bjuder på en fantastisk utsikt över det vilda och vackra landskapet. En picknicklunch serveras på högsta punkten ca. halvvägs på turen. De som inte önskar att gå denna tur, seglar vidare med Aranui från Omoa till Hanavave, som anses vara en av världens vackraste vikar. Besök byn för en demonstration av tillverkningen av kokosnötolja, ”pani” och den dofthandduken ”aeu pipi” När Aranui lämnar Hanavave kan du delta i en avskedsceremoni på bakre däck, som markerar slutet på din vistelse på Marquesasöarna.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Naturen på Marquesasöarna är spektakulär.
Naturen på Marquesasöarna är spektakulär.

Idag kan du ta livet med ro och njuta av dagen när Aranui seglar mot Tuamotoöarna. Det är en fin dag för att reflektera över upplevelserna på Marquesasöarna, och några lektioner om Marquesas kommer också att anordnas under dagen. Innan du går och lägger dig, kom ihåg att ställa tillbaka klockan 30 minuter till Tahitisk tid.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Rangiroa är den största atollen i Franska Polynesien och den näst största i hela världen. Stå redo på däck för att se Aranui segla genom Tipua Pass och in i lagunen. Idag kan du njuta av förmiddagen på Rangiroas vita sandstränder och bada i den turkosblå lagunen. Det är också möjligt att anmäla sig till utflykter, inklusive en båttur med glasbotten eller dykning (kostar extra, anmäl dig i receptionen). Vid lunchtid lämnar Aranui Rangiroa och seglar mot magiska Bora Bora.

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Atollen Rangiroa.
Atollen Rangiroa.
Foto: Maridav – stock.adobe.com

Gå upp tidigt för att se när fartyget seglar in i den världsberömda lagunen på Bora Bora. Från däck kan du också se det majestätiska berget Otemanu, som tornar upp sig över ön. Idag kan du njuta av en hel dag i detta perfekta paradis. Ta en tur till Vaitape, som är Bora Boras huvudcentrum, eller njut av dagen på en privat motu (ö) i lagunen. Här serveras även lunch. Du kan också välja mellan en rad valfria utflykter mot extra kostnad; dykning, lagunturer med båt och motoriserad kanot, ö-rundtur med fyrhjulsdrift samt simning med hajar och rockor.

Efter en hel dag på Bora Bora börjar Aranui den sista etappen tillbaka till Papeete vid solnedgången

Boende

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Den turkosblå lagunen på Bora Bora.
Den turkosblå lagunen på Bora Bora.
Foto: Aleksei – stock.adobe.com

Aranui anländer till Papeete cirka kl 7. Efter frukost om bord är det dags att ta farväl av besättningen och de andra kryssningsresenärerna. Vi körs till Intercontinental Tahiti Resort and Spa, där vi tillbringar den sista natten.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Inkluderade måltider

Frukost på fartyget.

I dag har vi en hel dag till vårt förfogande där du kan koppla av vid poolen eller ta en tur in till Papeetes centrum. Förutom resorter, restauranger, spa och nattliv har Papeete en fantastisk marknad där man kan köpa frukt och grönsaker, samt andra varor som danskostymer, vävda hattar, väskor och vackra skalhalsband.

Vi körs till flygplatsen på kvällen och går ombord på planet hem runt midnatt.

Inkluderade måltider

Frukost och måltider på flyget.

Vi flög mot tiden på väg till Franska Polynesien, medan vi nu flyger med. Det betyder att dagen idag är kortare än normalt. Vi byter flyg i Los Angeles och Köpenhamn och servering av mat och dryck ingår på de långa flygningarna.

Inkluderade måltider

Måltider på flyget.

Vi ankommer Stockholm Arlanda där vi tar farväl av nya resevänner och lämnas med minnen för livet. 

Tips

Det är möjligt att förlänga denna resa om du vill uppleva mer av Franska Polynesien före eller efter gruppresan. Det är också möjligt att lägga in ett besök på t ex. Rarotonga  och Aitutaki på Cooköarna. Möjligheterna är många, kontakta oss för mer information.


Är inte gruppresor något för dig, eller passar inte datumen? Aranui har avgångar i stort sett hela året, och du kan få samma upplevelse om du reser på egen hand. Kontakta oss för en offert.

Pris

Paket 1

Kr. 109 500

Ekonomiklass på flyg

Standardhytt på skeppet

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Paket 2

Kr. 153 500

Ekonomiklass på flyg

Standardhytt på skeppet

Pris per person i enkelrum

Anmäl dig

Paket 3

Kontakta oss för pris

Business Class på flyg

Premiumhytt på skeppet

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Resfakta

Avreseort

Stockholm/Köpenhamn.
Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Höjdpunkter

Papeete (Tahiti), Fakarava, Nuku Hiva, Ua Pou, Ua Huka, Hiva Oa, Tahuata, Fatu Hiva, Rangiroa, Bora Bora.

Datum

2 – 18 oktober 2025

Pris

109 500 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 44 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Priset inkluderar standardhytt. Om du önskar att uppgradera till deluxe eller premiumhytt med balkong är detta möjligt mot ett tillägg om det finns ledig kapacitet.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm-Papeete t/r med SAS och Air Tahiti Nui i ekonomiklass
 • Flygskatter och avgifter
 • 3 övernattningar på 5-stjärnigt hotell inkl. frukost
 • 12 dagar/11 nätters kryssning med Aranui 5
 • Måltider som beskrivs i resplanen
 • Måltider på flygningarna
 • Transport mellan flygplats och hotell t/r
 • Transport mellan hotell och hamn t/r
 • Sightseeingtur på Tahiti
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider.

Priset inkluderar inte

 • Dryck och måltider som inte nämns i resplanen.
 • Personliga utgifter (tvätt, telefon osv)
 • Dricks på kryssningen (valfritt)
 • Valfria utflykter på kryssningen
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • ESTA för resa via USA (USD 21 per person)

Övrig information

Antal deltagare: Max 26 personer. För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet. Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor. Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

Du kan ladda ner hele resplanen här.

Har du frågor om våra resor?

Svårt att välja den rätta resan, eller har du andra praktiska frågor? Våra duktiga resekonsulenter kan svara på det mesta.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

.