Besök även: Australienresor · Fijiresor · Private Travel Lab

Australiens höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i Australien med skandinavisk reseledare, där ni besöker platser som Singapore, Noosa, Fraser Island, Stora Barriärrevet, Uluru och Sydney.

Foto: Tourism Australia

Hem > Gruppresor > Australiens höjdpunkter

Gruppresa

Australiens höjdpunkter

Resruta - Australiens höjdpunkter

Tryck på kartan för att förstora.

Status

Lediga platser

Datum

10 – 29 mars 2025

Antal dagar

20 dagar

Höjdpunkter

Singapore, Noosa, K’gari, Port Douglas, Stora Barriärrevet, Uluru, Sydney.

Reseform

Gruppresa med skandinavisk reseledare.

Pris

Från 104 500 kr per person när två reser tillsammans.

Följ med på en fantastisk rundresa i Australien med skandinavisk reseledare, där ni besöker platser som Singapore, Noosa, K’gari (Fraser Island), Stora Barriärrevet, Uluru (Ayers Rock) och Sydney.

Ni bor på 4-stjärniga hotell under hela resan och alla frukostar och middagar i Australien är inkluderade i resan.

Dagsprogram

Från Stockholm flyger ni med SAS til Köpenhamn och därifrån med Singapore Airlines till Singapore. Reseledaren möter er på flygplatsen i Köpenhamn. All mat och dryck ingår på flygningen till Singapore och varje stol har sin egen TV-skärm.

Inkluderade måltider

Måltider på flyget.

Singapore Airlines.
Singapore Airlines.

Vid ankomst till Singapore blir ni hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Singapore är ett litet men fascinerande land, känt för sin fantastiska mat och goda shoppingmöjligheter. Ett besök i Singapore ger smak av det bästa som Asien har att erbjuda.

Middagen ikväll är på en lokal restaurang.

Inkluderade måltider

Middag

Singapore by night.
Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: orpheus26 – stock.adobe.com

Idag följer ni med på en halvdags stadsruntur i Singapore. Ni gör stopp vid Merlion Park för att se The Merlion, som är delvis lejon och delvis fisk. Här har ni även en vacker utsikt över Marina Bay. Ni besöker Thian Hock Keng templet, Singapores äldsta buddist-taoist tempel, Chinatown och den botaniska trädgården.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Ni flyger vidare till Brisbane på kvällen. All mat och dryck är inklyderat på flyget.

Inkluderade måltider

Frukost och måltider på flyget.

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur i Singapore

The Merlion i Singapore.
The Merlion i Singapore.
Foto: Noppasinw – stock.adobe.com

Vid ankomst till Brisbane blir vi hämtade på flygplatsen och vi fortsätter norrut till Noosa och Sunshine Coast. Bussresan tar ca 2 timmar.

Inkluderade måltider

2-rätters middag på Park & Cove.

Dagen fri för egna aktiviteter. Noosa anses vara den trevligaste orten på Sunshine Coast. Hela detta område är populärt för turister som vill ha sol, strand och badliv. I motsats till Surfers Paradise så finns det inga höghus. Allt är i mindre skala här och det är ett charmigare område. De flesta som besöker området gör det för den fina stranden, för att handla i de fina butikerna och för att äta på en av stadens många spännande restauranger.

Inkluderade måltider

Frukost och 2-rätters middag på Park & Cove.

Noosa Main Beach.
Noosa Main Beach.
Foto: Tourism and Events Queensland

Idag fortsätter resan norrut till Hervey Bay och River Heads, där vi tar färjan över till K’gari. Världens största sandö, K’gari (Fraser Island), ligger ett par hundra kilometer norr om Brisbane, och detta är en unik ö, även för Australien.

K’gari kan med rätta kallas ett paradis på jorden. Här finns det oändligt vita sandstränder och porlande bäckar av kristallklart vatten, och här finns även regnskog – träden växer upp direkt ur sanden. Här finns även 40 färskvattensjöar, ett rikt växt-, djur- och fågelliv. Man räknar med att det finns 350 olika fågelarter här och dingon på K’gari anses vara den med renrasiga i hela Australien.

På kvällen serveras en traditionell australiensisk grillmiddag och ni får även höra om och smaka på Bushtucker, australiensisk vildmarksmat.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Lake McKenzie på K'Gari.
Lake McKenzie på K’gari.
Foto: Tourism and Events Queensland

Upplev K’gari på en heldagstur med 4WD. Lär dig mer om K’garis historia och natur. Tillfälle ges att simma i Lake McKenzies kristallklara blå vatten, öns vackraste insjö. Lunch serveras på Eurong Beach Resort. Från Central Station kan ni gå längs med ån till Wanggoobla Creek som rinner genom regnskogen. Vi åker längs den spektakulära Seventy-Five Mile Beach och stannar för ett dopp i Eli Creek. Vi gör ett besök vid skeppsvraket Maheno och beundrar den färgade sanden vid the Pinnacles.

Middagen ikväll är på resorten.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Heldagstur på K’gari.

Fraser Island.
Maheno Wreck på K’gari.
Foto: Tourism Australia

Vi tar färjan från K’gari till River Heads och kör söderut till flygplatsen i Brisbane. Härifrån flyger vi norrut från Brisbane till Cairns. Vi blir hämtade på flygplatsen i Cairns och transporterade till hotellet i Port Douglas.

Port Douglas ligger en timmes resa norr om Cairns via en spektakulär kustväg som slingrar sig längs med kusten med hav på den ena sidan och regnskog på den andra. Port Douglas är en populär semesterort för både australiensare och turister. Detta då det är nära till Stora Barriärrevet och, regnskogen samt att klimatet är bra hela året om. Det är en mycket charmerande plats med många fina restauranger och sin egen speciella atmosfär. 

Port Douglas är den perfekta utgångspunkten för utflykter ut på Stora Barriärrevet och till Daintree Rainforest som ligger norr om staden.

Middagen ikväll är på hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Four Mile Beach i Port Douglas.
Four Mile Beach i Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

Vi blir hämtade med buss på hotellet och körda till marinan i Port Douglas. Därifrån går vi ombord på segelkatamaranen “Sailaway VII”, som tar oss med på en luxuös och miljövänlig expedition ut till det yttre revet. 

Målet för dagen är Mackay Coral Cay, som är en liten sandö omgiven av korallrev helt ytterst på Stora Barriärrevet. Här kan man studera livet under vattnet från en båt med glasbotten eller med mask och snorkel. Man kan även gå en liten tur på ön. Den största delen av det marina livet på korallrevet befinner sig precis under vattenytan, så att man kan se det på nära håll utan att använda dykutrustning. 

I utflykten ingår en härlig lunchbuffét förutom kaffe/te och kakor på morgonen och eftermiddagen. Inkluderat är också lån av utrustning för snorkling och en kunnig marinbiolog som informerar och guidar små grupper åt gången för att introducera revet.

Kom ihåg badkläder, handduk, solhatt, solkräm, solglasögon och kamera! 

Vi är tillbaka i  Port Douglas ca. kl 17, och blir därefter transporterade tillbaka till hotellet. Middagen ikväll är på The Tin Shed.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Heldagstur till Stora Barriärrevet.

Mackay Cay.
Mackay Cay längst ut på Stora Barriärrevet.
Foto: Tourism Australia

Idag går utflykten in i världens äldsta tropiska regnskog, Daintree Rainforest. Daintree är hem för jordens stora utbud av växter och djur. Nationalparken, som finns med på världsarvslistan, är över 135 miljoner år gammal.

Vi besöker Mossman Gorge Gateway Centre, som ger oss en introduktion till regnskogen och lokalbefolkningen som har bott här i tusentals år. Därefter fortsätter vi in i Mossman Gorge, där dagens chaufför och guide tar oss med på en promenad i regnskogen. Lär fascinerande fakta om världens äldsta regnskog. 

Därefter kör vi vidare till Daintree River, där vi äter en tropisk BBQ-lunch på Daintree Teahouse, innan vi går ombord på en båt för en timmes båtresa på Daintree River för att titta på djurlivet. Fåglar, reptiler, fisk och stora saltvattenskrokodiler är något av det vi kan ha turen att få se i floden eller längs flodbädden. 

Efter båtturen återvänder vi till Port Douglas. Middagen ikväll är på Salsa Bar & Grill.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag

Inkluderade utflykter

Dagstur till Daintree Rainforest.

Daintree Rainforest.
Daintree Rainforest.
Foto: Tourism and Events Queensland

Dagen är fri för egna aktiviteter. Koppla av vid poolen på hotellet eller på Four Mile Beach, besök butikerna och restaurangerna i Macrossan Street, se de australiensiska djurlivet på Wildlife Habitat Port Douglas eller gör en extra dagstur ut på revet. Valet är ditt! 

På kvällen ska vi vara med på en middagsupplevelse i regnskogen som heter “Flames of the Forest”. Vi hämtas på hotellet och körs till en idyllisk och magisk miljö i vad som känns som en annan värld. Levande stearinljus, lågor och kristaller lyser upp regnskogen på ett sätt du aldrig sett förut. Vi blir serverade en 6-rätters meny som är inspirerad av det tropiska området vi befinner oss i, med matchande australiensiska drycker.

Inkluderade måltider

Frukost och middagsupplevelsen «Flames of the Forest».

Flames of the Forest.
Flames of the Forest.
Foto: Tourism Australia

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen för flygningen från Cairns till Ayers Rock. På eftermiddagen är det avresa från hotellet för att vara med på utflykten Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Vid Kata Tjuta (The Olgas) får vi veta mer om den geologiska historien bakom dessa massiva formationer. Följ med på en 2-3 timmars vandring mellan de stora röda stenformationerna, där du kan beundra den unika floran och faunan som har överlevt i dessa tuffa omgivningar. Vi kommer till Valley of the Winds utkikspunkt med utsikt över dalen i Kata Tjuta.

Turen går sedan vidare till Sunset Strip i Uluru. Här får vi möjlighet att se och ta bilder av de dramatiska färgändringar som kan ske vid stenen medan du njuter av ett glass mousserande vin och lite snacks.

Ni äter barbeque-middag på hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Inkluderade utflykter

Kata Tjuta Valley of the Winds Walk, solnedgång över Uluru.

Uluru.
Utforska området runt Uluru.
Foto: Tourism NT/Paddy Pallin

Vi går upp tidigt för mer äventyr. Denna morgon gör vi en tur runt basen på denna stora monolit. Vi utforskar några av grottorna som finns runt basen och studerar de aboriginska målningarna och utsmyckningarna på väggarna. Ayers Rock ligger över 400 kilometer sydväst från Alice Springs. Det är världens största monolit som mäter över 9 kilometer i omkrets och är 348 meter hög. Stenen kallas ”Uluru” av aboriginerna, och är ett heligt monoment för utbefolkningen. De många tusen år av gamla aboriginska utsmyckningar och målningar finns på många platser runt hela stenen.

Turen går vidare med buss från Ayers Rock genom gårdslandskap och ödemark. Bussresan tar cirka 4-5 timmar. Betrakta Mt Connor från Curtain Springs Cattle Station, och res vidare till Kings Canyon. Detta är ett av Northern Territory’s mest spektakulära ravin med bergsformationer och frodig vegetation, något helt annorlunda än resten av regionen. Denna eftermiddag följer vi med guiden på en Creek Bed tur, upp till Kings Creek till en utkikspunkt och tillbaka igen samma väg.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Inkluderade utflykter

Soluppgång över Uluru, Uluru Base Walk, Kings Canyon Creek Walk

Kings Canyon.
Kings Canyon.
Foto: Tourism Australia

Vi startar dagen med en 4 timmar vandring (Rim Walk) längs med kanten av ravinen, med stopp i Garden of Eden. Den 6 kilometer långa promenad startar med en brant stigning till toppen av ravinen där utsikten är spektakulär. Sedan vidare genom Lost City och den ljuvliga dalen Garden of Eden, som har permanenta vattenhål och frodig vegetation. Avresa från Kings Canyon på eftermiddagen till Alice Springs. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Inkluderade utflykter

Kings Canyon Rim Walk

Alice Springs.
Alice Springs.
Foto: Tourism NT/Debra Hoyt

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen för flygningen från Alice Springs till Sydney. I Sydney blir vi hämtade på flygplatsen och körda till hotellet. Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har en så vacker belägenhet, ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Första intrycket är spektakulärt, antingen man från flygplansfönstret ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man ankommer sjövägen in i hamnen, där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel. Även om staden är stor, så är centrum kompakt och enkelt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan världens alla nationaliteter representerade.

Vi äter middag på hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Sydney.
Vi tillbringar de fyra sista dagarna i Sydney.
Foto: Michael Evans – stock.adobe.com

Idag upplever vi Sydney på en sightseeingtur i buss, där vi får se det historiska området, The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi åker förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys affärs- och shoppingdistrikt med en blandning av gamla och nya byggnader. Besök Chinatown och Darling Harbour innan turen fortsätter mot historiska Mrs Macquarie’s Chair, där ni kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans. Fortsätt förbi St Mary’s Cathedral och konstmuséet till Kings Cross, som är centrum för Sydneys nattliv.

Res genom de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Vi besöker även Watsons Bay och Bondi Beach innan vii återvänder till centrum via Paddington och de vackra restaurerade terrasshusen.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. I kväll är det middag på Infinity Restaurant i Sydney Tower.

Inkluderade måltider

Frukost och 2-rätters middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur i Sydney

The Royal Botanic Garden, Sydney.
The Royal Botanic Garden.
Foto: Tourism Australia

Dagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök i operahuset kan rekommenderas och likaså en promenad i the Rocks-området där de första nybyggarna slog sig ned. Man bör även uppleva Darling Harbour och göra en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en vattentaxi. Sydney har 90 kilometer kustlinje och längs med denna finns inbjudande sandstränder som på ett pärlband. Ta för exempel bussen ut till Bondi Beach.

I kväll är det middag på The Meat & Wine Co Barangaroo.

Inkluderade måltider

Frukost och 2-rätters middag.

The Rocks i Sydney.
The Rocks i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Dagen är fri för egna aktiviteter. Idag kommer reseledaren att ta färjan ut till Manly Beach och alla som vill följa med kan göra det. Överfarten till Manly är vacker och det finns goda fotomöjligheter. På Manly Beach kan man koppla av på stranden eller njuta av den avslappade atmosfären på gågatan, där det finns flera restauranger, barer och butiker. Färjan tillbaka till staden går ca varje halvtimme, så har kan man själv bestämma hur länga man vill vara kvar.

I kväll är det avskedsmiddag på Esquire Restaurant.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Manly Beach i Sydney.
Manly Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Ni blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen. Ni reser med Singapore Airlines og SAS via Singapore och Köpenhamn til Stockholm. All mat och dryck ingår på flygningarna mellan Sydney och Köpenhamn.

Inkluderade måltider

Frukost och måltider på flyget.

Ankomst Stockholm/Köpenhamn.

Tips

Det är möjligt att förlänga denna resa om du vill resa på egenhand före eller efter gruppresan. Du kan t ex se mer av Australien, Nya Zeeland, eller inkludera ett uppehåll på en stillahavsö innan hemresan. Kontakta oss för mer information om vad som är möjligt.

Pris

Paket 1

Kr. 104 500

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Paket 2

Kr. 124 500

Ekonomiklass på flyg

Pris per person i enkelrum

Anmäl dig

Paket 3

Kontakta oss för pris

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Resfakta

Avreseort

Stockholm/Köpenhamn.
Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Höjdpunkter

Singapore, Noosa, K’gari, Port Douglas, Stora Barriärrevet, Uluru, Sydney.

Datum

10 – 29 mars 2025

Pris

104 500 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 20 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Priset inkluderar

 • Flygbiljett Stockholm/Köpenhamn – Singapore – Brisbane – Cairns – Ayers Rock // Alice Springs – Sydney – Stockholm/Köpenhamn inkl.skatter och avgifter.
 • 16 övernattningar på 4-stjärniga hotell
 • Måltider enligt resplanen (16 frukostar, 3 luncher, 16 middagar)
 • Måltider på flygningarna där det erbjuds
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • All transport enligt resplanen
 • Sightseeingtur i Singapore och Sydney
 • Heldagstur till Stora Barriärrevet, Daintree Rainforest och på K’gari
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Uluru Base Walk, soluppgång och solnedgång över Uluru.
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider
 • Visum till Australien

Priset inkluderar inte

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Övrig information


Antal deltagare: Max 26 personer. För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet. Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor. Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

Du kan ladda ner resplanen här.

Har du frågor om våra resor?

Svårt att välja den rätta resan, eller har du andra praktiska frågor? Våra duktiga resekonsulenter kan svara på det mesta.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

.