Besök även: Australienresor · Fijiresor · Private Travel Lab

Australien för andragångsresenärer

Följ med på en unik och kontrastrik gruppresa till norr, söder och väster, perfekt för dig som vill uppleva en annan sida av Australien.

Foto: Tourism Western Australia

Hem > Gruppresor > Australien för andragångsresenärer

Gruppresa

Australien för andragångsresenärer

Resruta - Australien för andragångsresenärer

Tryck på kartan för att förstora.

Status

Lediga platser – Garanterad avgång

Datum

2 – 23 oktober 2024

Antal dagar

22 dagar

Höjdpunkter

Singapore, Perth, Rottnest Island, Ningaloo Reef, Adelaide, Kangaroo Island, Barossa Valley, Kakadu National Park, Arnhem Land, Darwin.

Reseform

Gruppresa med skandinavisk reseledare.
Reseledare för resan är Finn R. Kolderup.

Pris

Från 109 900 kr per person när två reser tillsammans.

Följ med på en unik och kontrastrik gruppresa till västra, södra och norra Australien. Det här är en fantastisk resa för dig som vill uppleva en annan sida av Australien, med fokus på slående vacker natur och Australiens unika djurliv.

Från spektakulära Ningaloo Reef och Kangaroo Island, till det tropiska och fascinerande ”Top End” – denna resa är en fantastisk möjlighet att uppleva mindre besökta delar av Australien med andra likasinnade.

Under resan bor vi bekvämt på 4-stjärniga hotell. De flesta frukostar och middagar är inkluderade, och lunch ingår även flera av dagar.

Dagsprogram

Gör dig redo för äventyr! Idag träffas gruppen och vi flyger tillsammans från Stockholm till Singapore via Köpenhamn. All mat och dryck ingår på flyget från Köpenhamn till Singapore och varje säte har sin egen tv-skärm.

Inkluderade måltider

Måltider på flyget.

Vid ankomst till Singapore blir vi hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Singapore är ett litet men fascinerande land, känt för sin fantastiska mat och fina shoppingmöjligheter. Ett besök i Singapore ger en smak av det bästa Asien har att erbjuda. 

Vi äter middag på en lokal restaurang på kvällen.

Inkluderade måltider

Middag

Gardens by the Bay i Singapore.
Gör ett besök i Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: Noppasinw – stock.adobe.com

Idag är det en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stannar till vid Merlion Park för att se The Merlion, som delvis är lejon och delvis fisk. Här har vi också en fantastisk utsikt över Marina Bay. Det blir även ett besök i Thian Hock Keng-templet, Singapores äldsta buddist-taoistiska tempel, Chinatown och den botaniska trädgården.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Vi flyger vidare till Perth på kvällen. Mat och dryck är inkluderat på flygningen.

Inkluderade måltider

Frukost och måltider på flyget.

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur i Singapore

Välkommen till Australien! Vi ankommer till Perth på morgonen och efter ankomst är det transport till hotellet.

Soliga Perth är huvudstad i delstaten Western Australia. Staden ligger naturskönt vid Swan River och den bästa utsikten får man från Kings Park och Botanic Garden – en av världens största stadsparker. Stadens centrum är inte större än att man kan promenera till de allra flesta sevärdheter, shopping och restauranger.

Vi äter middag på en lokal restaurang på kvällen.

Inkluderade måltider

Middag

Perth.
Lär känna Perth som är den största staden i delstaten Western Australia.
Foto: Tourism Western Australia

Idag får vi lära känna Perth och hamnstaden Fremantle. De två städerna har nästan växt ihop och ligger mindre än en halvtimme från varandra. Dagen inleds med sightseeing i Perth, där vi bland annat besöker Kings Park och den botaniska trädgården. Därefter fortsätter vi till Fremantle där vi gör ett besök i det historiska Fremantle Prison. Det gamla fängelset är en av de mest betydelsefulla kulturella attraktionerna i Western Australia.

Dagen fortsätter med en lunchkryssning på vackra Swan River. Vi går ombord i Fremantle och båten tar oss med uppför floden och guidning ingår. Under kryssningen serveras en buffetlunch med säsongens lokala råvaror. Efter kryssningen återvänder vi till hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeingtur i Perth och Fremantle

Idag ska vi besöka Rottnest Island, som är ett populärt semestermål på grund av sin storslagna natur, vackra stränder och spännande djurliv. Ön ligger utanför Perth och färjan dit tar ca två timmar.

Efter ankomsten till Rottnest gör vi en guidad busstur runt ön. Vi får se Rottnests vackra natur och höra mer om öns kulturella och historiska arv.

Rottnest Island.
Vi tillbringar dagen på vackra Rottnest Island.
Foto: Tourism Western Australia

Förutom 63 vackra sandstränder är den lilla quokkan den stora attraktionen. Quokkan är släkt med kängurun, men mindre i storlek, mer lurvig och med ett till synes permanent leende på läpparna som har gett den ett rykte om att vara världens gladaste djur.

Efter rundturen väntar en gemensam lunch och därefter har ni lite tid att utforska ön på egen hand innan vi tar färjan tillbaka till Perth på eftermiddagen.

Vi äter middag tillsammans på kvällen.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Dagsutflykt till Rottnest Island

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Besök till exempel stadens stränder i Cottesloe eller Scarborough, utforska Perth centrum eller kanske en vintur till Swan Valley? Valet är ditt.

Vi äter middag tillsammans på kvällen.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Vi äter frukost på hotellet innan vi åker till flygplatsen för att flyga vidare till Exmouth.

Exmouth är en liten kuststad ca. två timmar med flyg norr om Perth. Staden är utgångspunkt för utflykter till världsarvslistade Ningaloo Marine Park. Med ett rikt undervattensliv är det inte utan anledning som området är ett mecka för dykare och snorklare. Nära Exmouth ligger också Cape Ringa National Park, där du kan snöra på dig vandringskängorna och utforska klippor och raviner, samtidigt som du håller utkik efter emuer, kängurur och echidnas. Efteråt kan du svalka dig i det kristallklara vattnet i Turquoise Bay, medan sköldpaddor och rockor graciöst glider förbi.

Vid ankomst till Exmouth är det transport från flygplatsen till hotellet.

Vi äter middag tillsammans på kvällen.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Ningaloo Reef.
Ningaloo Reef har över 500 fiskarter.
Foto: Exmouth Dive and Whalesharks Ningaloo

Idag väntar en dagstur ut till Ningaloo Reef som sträcker sig 260 kilometer längs med Western Australias kust. Ningaloo är ett av de längsta kustreven i världen och hem för över 500 fiskarter, inklusive hajar och rockor. Valhaj kan ses här mellan mars och augusti, medan knölvalen stannar på revet mellan juni och november varje år.

Vi utforskar Ningaloo på en snorkelutflykt till västra sidan av Muironöarna. Håll utkik efter djurliv från båten, som exempelvis delfiner, sjökor, knölval, rockor och sköldpaddor. Under dagen finns möjlighet att snorkla på flera platser. Lån av snorkelutrustning ingår och vi serveras även lunch under dagen.

Vi äter gemensam middag på kvällen.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Dagsutflykt till Ningaloo Reef

Turquoise Bay.
Turquoise Bay i Cape Range National Park.
Foto: Australia’s Coral Coast

Idag besöker vi Cape Range National Park, som ligger ca 4 mil utanför Exmouth. Området är fullt av kontraster och skiftar från roströda klippor, berg och sand till några av Australiens vackraste stränder med det mest turkosblå vatten du kan tänka dig. Djurlivet är varierat både på land och under vatten.

Yardie Creek Gorge i Cape Range National Park.
Yardie Creek Gorge i Cape Range National Park.
Foto: Australia’s Coral Coast

Under dagen utforskar vi många av attraktionerna i Cape Range, och vi äter medtagen lunch från hotellet. Dagens stopp inkluderar:

 • Vlaming Head Lighthouse – se utsikten över Lighthouse Bay från fyren som tornar upp sig över det omgivande området.
 • Milyering Visitor Centre
 • Turquoise Bay – här kan vi koppla av på den vita stranden och simma eller snorkla i det turkosblå vattnet. 
 • Yardie Creek – en vattenfylld ravin med ett intressant ekosystem och mangroveområden som ger skydd åt många fågelarter. Håll utkik efter den sällsynta svartfotade rockwallabyn.
 • Mangrove Bay – ett skyddat område dit många fåglar kommer vid högvatten för att fånga fisk från en närliggande lagun.
 • Ningaloo Aquarium – Lär dig mer om regionens fascinerande historia, hela vägen från korallrevet till bergen på land.
Black footed rock wallaby.
Black footed rock wallaby i Cape Range National Park.
Foto: Australia’s Coral Coast

Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Dagsutflykt till Cape Range National Park

Idag flyger vi tillbaka till Perth.

Efter ankomst till Perth har vi resten av dagen fri till eget förfogande.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Idag lämnar vi Australiens västkust och beger oss till South Australia. Vi kommer att köras till flygplatsen. Ankomst till Adelaide är knappt tre timmar efter avgång från Perth.

Vid ankomst till Adelaide är det transport till hotellet som ligger centralt i staden.

Adelaides centrum är en blandning av historiska byggnader, breda gator, parkområden, kaféer och restauranger. Staden är omgiven av kullar i öster och stränder i väster.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Kangaroo Island.
Se Australiens ikoniska djurliv på Kangaroo Island.
Foto: Exceptional Kangaroo Island

Vi har en tidig start i dag då vi ska resa vidare till Kangaroo Island. Vi tar med oss frukostboxar från hotellet som vi kan äta på bussen som tar oss ner till Cape Jervis längst söderut på Fleurieu-halvön. Från Cape Jervis tar vi färjan över till Penneshaw på Kangaroo Island. 

Penneshaw på Kangaroo Island.
Penneshaw på Kangaroo Island.
Foto: Tourism Australia

Kangaroo Island är en ö sydväst om Adelaide. Över en tredjedel av ön är skyddad av naturreservat och med ett rikt djurliv som inkluderar sjölejon, koalor, vallabyer, echidnas och olika fågelarter. Det är inte utan anledning som denna ö omnämns som Australiens svar på Galapagos. I väster ligger Flinders Chase National Park, som är känd för pingvinkolonier och vackra klippformationer vid kusten, som Remarkable Rocks och Admirals Arch. Kangaroo Island är också ett mecka för kulinariska upplevelser, med ett stort utbud av närproducerad och välsmakande mat och vin av hög kvalitet.

Efter ankomst till Penneshaw börjar vi utforska Kangaroo Island. Dagens program inkluderar stopp vid Clifford’s Honey Farm och Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery. Båda är familjeägda företag som producerar honung och eukalyptusolja. Vi besöker även Kangaroo Island Wildlife Park som ger oss en första möjlighet att se alla australiska djur på nära håll. Parken har räddat och uppfostrat skadade och föräldralösa djur i många år, till exempel efter extremt väder och skogsbränder.

Under dagen kommer vi även att serveras en BBQ-lunch i äkta australiensisk stil. På eftermiddagen kommer vi till vårt hotell som ligger i huvudstaden Kingscote.

Vi äter gemensam middag på kvällen.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeing på Kangaroo Island

Admirals Arch på Kangaroo Island.
Admirals Arch i Flinders Chase National Park på Kangaroo Island.
Foto: Tourism Australia

Idag besöker vi Flinders Chase National Park, där vi tar en närmare titt på klippformationen Remarkable Rocks, och droppstensbågen Admirals Arch. Här kommer vi nära inpå södra ishavet och den karga naturen. Se kolonierna av sälar som tar livet med ro längs havskanten. Turen fortsätter till Hanson Bay Wildlife Sanctuary, ett djurreservat som är hem för över 40 koalor. Vi följer med på en koala walk för att leta efter koalor i träden.

En 2-rätters lunch serveras på Vivonne Bay Bistro, innan vi får se australiska sjölejon på en guidad tur på stranden i Seal Bay. Att se vilda sjölejon på nära håll koppla av eller leka i det fria är en unik upplevelse.

Seal Bay på Kangaroo Island.
Längs med stranden i Seal Bay kan man gå runt bland en koloni av de utrotningshotade australiensiska sjölejonen.
Foto: Tourism Australia

Efter besöket hos sjölejonen återvänder vi till hotellet i Kingscote och vi har gemensam middag på hotellet på kvällen.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeing på Kangaroo Island

Det är vår sista dag på Kangaroo Island, men det finns fortfarande mer att uppleva innan vi beger oss tillbaka till Adelaide. Vi gör ett fotostopp vid Frenchman’s Rock, innan vi gör en guidad rundvisning av Cape Willoughby Lighthouse, som är South Australias äldsta fungerande fyr med en rik maritim historia.

Innan vi lämnar Kangaroo Island besöker vi  även False Cape Wines, där vinprovning och en lättare lunch väntar. Därefter påbörjar vi återresan till Adelaide, först med färja från Penneshaw till Cape Jervis, och slutligen med buss tillbaka till Adelaide.

Vi äter middag tillsammans i Adelaide på kvällen.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeing på Kangaroo Island

Idag gör vi en dagsutflykt till Barossa Valley där vinprovning står på programmet. Barossa Valley är Australiens mest kända vinområde med över 150 vingårdar och 80 vinkällare. Barossa har världens äldsta kontinuerliga produktion av Shiraz, Grenache, Mataro, Cabernet Sauvignon och Semillon, och är känd för sina fylliga röda viner och starkvin.

Barossa Valley
Tillbringa dagen bland vinrankorna i Barossa Valley.
Foto: Nick Rains

Under dagen besöker vi flera vingårdar för att provsmaka några av de många lokalproducerade vinerna. Vi äter lunch på en av vingårdarna.

Vi återvänder till Adelaide på eftermiddagen.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Dagsutflykt till Barossa Valley

Resan går vidare till Australiens «Top End», där Darwin är utgångspunkten för utflykter till de omgivande nationalparkerna. Darwin är en mångkulturell stad med ett varmt klimat, spännande och varierad mat och kultur, tropiskt parkparklandskap, utomhusfestivaler och restauranger vid havet.

Vi körs från hotellet i Adelaide till flygplatsen där nästa flygning till Darwin väntar. Vid ankomst till Darwin kommer vi att köras till vårt nya hotell som ligger centralt i Darwins centrum.

Darwin sunset cruise.
Vi följer med på en solnedgångskryssning i hamnen utanför Darwin.
Foto: Tourism NT/Darwin Harbour Cruises

Efter att ha checkat in på hotellet följer vi med på en solnedgångskryssning utanför Darwin med vacker utsikt över staden. Ombord serveras middag med färsk fisk och skaldjur och lokala råvaror. Kryssningen är ett avkopplande och bra sätt att uppleva Darwins berömda solnedgångar på.

Inkluderade måltider

Frukost och middag.

Inkluderade utflykter

Båttur i solnedgången i Darwin.

Gör dig redo för äventyr i vilda och vackra Kakadu National Park! Kakadu är Australiens största nationalpark och ligger cirka tre timmars resa från Darwin. Området består av våtmarker, klippformationer, slätter, vattenfall och floder. I mer än 50 000 år har aboriginer bott i detta område och på många platser kan man se välbevarade hällmålningar. Kakadu är berömt för sin rika flora och fauna, och här finns bland annat ett unikt fågelliv och världens största saltvattenkrokodiler. Kakadu är hem för över 280 olika fågelarter, vilket är ungefär en tredjedel av de fågelarter som finns i Australien.

Aboriginsk konst i Kakadu.
Kakadu National Park har några av de mest kända hällmålningarna i Australien.
Foto: Tourism NT/Graham Freeman

Vi startar tidigt från Darwin för att påbörja resan till Kakadu. Väl på plats i nationalparken följer vi med på en 2,5 timmes båttur för att utforska Corroboree Billabong. Området består av många kanaler och bifloder, och vi utforskar dessa samtidigt som vi tittar efter fågelliv och saltvattenkrokodiler. Vi serveras en utsökt lunch medan vi är omgivna av den vilda naturen.

Vi fortsätter sedan till Nourlangie Rock, där vi kan se några av de mest kända hällmålningarna i Kakadu.

Efter att dagens aktiviteter avslutats checkar vi in på Mercure Kakadu Crocodile Hotel. Som en liten kuriositet kan vi nämna att hotellet är krokodilformat om man ser det från luften.

Vi äter middag tillsammans på hotellet.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeing i Kakadu National Park

Idag ska vi utforska vildmarksområdet Arnhem Land, som sträcker sig över 97 000 kvadratkilometer. Inte bara en spektakulär natur väntar, detta är också hem för världens äldsta levande kultur där urbefolkningen har bott i mer än 50 000 år. Arnhem Land är hem för Yolngu-folket, en av de största urfolksgrupperna i Australien. Arnhem Land är också födelseplatsen för det ikoniska australiensiska blåsinstrumentet i trä, didgeridoo.

Arnhem Land.
Vildmark i Arnhem Land.
Foto: Tourism NT/Kyle Hunter & Hayley Anderson

Vi reser i en fyrhjulsdriven buss, så att vi kan korsa floder och köra på tuffare vägar. För att komma in i Arnhem Land måste vi ha ett särskilt tillstånd från det traditionella folket, vilket ordnas för oss i förväg.

Landskapet varierar mellan skog, slätter, sjöar med ett rikt fågelliv (billabongs), klippor och platser med hällkonst. Vi besöker ingången till Mikkinjdalen med billabongs och branta bergssluttningar.

Lunch ingår, och kanske äter vi den i närheten av en billabong.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeing i Arnhem Land

Idag ska vi återigen ta en titt på djurlivet i våtmarksområdena, denna gång på Yellow Water Billabong. Yellow Water ligger i slutet av Jim Jim Creek, och är en del av flodsystemet South Alligator River. Se efter spännande fågelarter samtidigt som du håller utkik efter gigantiska saltvattenkrokodiler. Kom ihåg kamera!

Yellow Water Cruise.
Se efter exotiska fåglar och saltvattenkrokodiler på Yellow Water.
Foto: Tourism NT/Matt Cherubino

Efter båtturen äter vi lunch innan vi börjar köra tillbaka till Darwin.

Väl tillbaka i Darwin äter vi en gemensam avskedsmiddag på en lokal restaurang. Njut av den sista kvällen på resan tillsammans med nya vänner i den varma och tropiska luften i Australiens ”Top End”.

Inkluderade måltider

Frukost, lunch och middag.

Inkluderade utflykter

Sightseeing i Kakadu National Park

Idag startar vi resan hem. Vi flyger med Singapore Airlines och SAS via Singapore och Köpenhamn till Stockholm. All mat och dryck är inkluderat på flygningarna från Darwin till Köpenhamn.

Inkluderade måltider

Frukost och måltider på flyget.

Ankomst Stockholm. Vi tar farväl av våra reskamrater på Arlanda och har kvar minnen för livet.

Tips

Det är möjligt att förlänga denna resa om du vill resa på egenhand före eller efter gruppresan. Du kan t ex se mer av Australien, Nya Zeeland, eller inkludera ett uppehåll på en stillahavsö innan hemresan. Kontakta oss för mer information om vad som är möjligt.

Pris

Paket 1

Kr. 109 900

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Paket 2

Kr. 127 900

Ekonomiklass på flyg

Pris per person i enkelrum

Anmäl dig

Paket 3

Kontakta oss för pris

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Anmäl dig

Resfakta

Avreseort

Stockholm/Köpenhamn.
Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Höjdpunkter

Singapore, Perth, Rottnest Island, Ningaloo Reef, Adelaide, Kangaroo Island, Barossa Valley, Kakadu National Park, Arnhem Land, Darwin.

Datum

2 – 23 oktober 2024

Pris

109 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 18 000 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Singapore – Perth – Exmouth – Adelaide – Darwin – Köpenhamn/Stockholm i ekonomiklass
 • Flygskatter och avgifter
 • 18 övernattningar på 4-stjärniga hotell
 • Måltider enligt resplanen (18 frukostar, 11 luncher och 18 middagar)
 • Måltider på flygningarna där detta erbjuds
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen
 • Transport mellan städerna
 • Sightseeingtur i Singapore och Perth/Fremantle
 • Dagsutflykt till Rottnest Island
 • Dagsutflykt till Ningaloo Reef
 • Dagsutflykt till Cape Range National Park
 • 3-dagarsutflykt till Kangaroo Island
 • Dagsutflykt till Barossa Valley
 • Båttur i solnedgången i Darwin
 • 3-dagarsutflykt till Kakadu och Arnhem Land
 • Visum till Australia

Priset inkluderar inte

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Övrig information

Vi rekommenderar att man är i god fysisk form för att få största möjliga utbyte av resan och utflykterna. På vissa platser kan terrängen vara lite ojämn, några av vägarna kan vara av dålig standard och det kan vara väldigt varmt vissa dagar. Allt detta är dock en del av äventyret och upplevelsen!

Antal deltagare: Max 26 personer. För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet. Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor. Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

Du kan ladda ner resplanen här.

Har du frågor om våra resor?

Svårt att välja den rätta resan, eller har du andra praktiska frågor? Våra duktiga resekonsulenter kan svara på det mesta.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

.