Australien, Fiji och Hong Kong med skandinavisk reseledare

22 oktober – 11 november 2018 (21 dagar)

På denna äventyrliga gruppresa får ni uppleva två av Australiens mest spännande delstater, South Australia och New South Wales, med fokus på det fantastiska djurlivet och den vackra naturen. Ni får även lära känna Adelaide och Sydney, som är huvudstäder i de två delstaterna.

Ett besök i söderhavsparadiset Fiji ingår och här är höjdpunkten en 3-nätters kryssning bland Fijis vackra öar. Resan avslutas med två dagar i den fascinerande asiatiska storstaden Hong Kong. Detta är en resa full av oförglömliga upplevelser.

Upptäck DN
Resan arrangeras tillsammans med Dagens Nyheter. För att boka resan krävs att du har någon form av prenumeration (en månad eller mer). Är du inte redan prenumerant, kontakta Dagens Nyheter här.

 

 

 

Program:

Måndag 22 oktober 2018: Stockholm - Adelaide

I dag är det avresa från Sverige med destination Australien. Flygresan är uppdelad i tre etapper med byte av flyg i London och i Hong Kong. Ni träffar reseledaren på flygplatsen i Stockholm.

Mat och dryck är inkluderat på flygningarna till Adelaide och varje säte har sin egen TV-skärm med ett stort utbud av underhållning på flygningarna mellan London och Adelaide.

Måndag och tisdag 22 – 23 oktober 2018: På väg till Adelaide

Måndag natt och hela tisdagen tillbringar ni ombord på flyget på väg mot Adelaide. Ni byter flyg i Hong Kong.

adelaideAdelaide är en vacker stad. Här från Victoria Square. Foto: Adam Bruzzone/SATC

Onsdag 24 oktober 2018: Ankomst Adelaide

Ni ankommer till Adelaide på morgonen och blir transporterade till hotellet som ligger i de centrala delarna av staden. I närheten av hotellet ligger Rundle Street och Rundle Mall som har ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker. Adelaide är den största staden i delstaten South Australia och är känd som “City of Churches”. Med nästan en miljon invånare är staden Australiens fjärde största stad, med vackra gamla byggnader, kyrkor och parkområden.

Efter lunch är det dags för en stadsrundtur i Adelaide. En lokalguide introducerar oss till de viktigaste landmärkena och attraktionerna i staden. Vi kör genom North Terrace, som är stadens kulturella centrum, och förbi flera av stadens parker, kyrkor och attraktioner. Vi fortsätter sedan till stadsdelen Glenelg, som har en härlig strand och som var platsen för den första bosättningen i South Australia 1836. Ett besök på Adelaide Central Market för att se och provsmaka några av de lokala råvarorna och produkter är också inkluderat. Marknaden har mer än 80 specialbutiker, över 1,2 miljoner besökare varje månad och är mycket viktig för områdets invånare.

Övernattning: Superior rum på Majestic Roof Garden Hotel.
Inkluderade måltider: Middag

Torsdag 25 oktober 2018: Adelaide – Kangaroo Island

I dag lämnar vi Adelaide och reser med buss och färja till Kangaroo Island. Vid ankomst till Penneshaw på Kangaroo Island träffar vi vår lokalguide och går ombord på bussen som under två dagar tar oss runt på ön. Kangaroo Island har ett rikt djurliv och unika naturformationer. Ön har även många lokala matproducenter som erbjuder allt från honung och vin till mejeriprodukter och försklassiga skaldjur. Första stopp är vid Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery och här väntar en rundvandring innan vi äter lunch på Frogs & Roses Café som är ett mysigt litet café med härlig hemlagad mat. Innan middagen stannar vi till vid en närliggande vingård, och njuter av en fantastisk utsikt, medan vi smakar på olika viner.

Övernattning: Executive rum på Aurora Ozone Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.

kangaroo islandKangaroo Island. Foto: SATC

Fredag 26 oktober 2018: Kangaroo Island

Efter frukost fortsätter vi att utforska Kangaroo Island. Idag går turen först till Flinders Chase National Park, där vi beskådar naturformationerna Admiral’s Arch och Remarkable Rocks. Vi äter en 2-rätters lunch på Andermel Marron Café som är känd för sina skaldjursrätter.

Sedan besöker vi bl.a. Kangaroo Island Wildlife Park där det finns kängurur, vallabyer, koalor, emuer och många andra lokala djurarter. Vi får även en guidad rundvisning på stranden vid Seal Bay bland de utrotningshotade australiska sjölejonen. Längs vägen mellan platserna vi besöker passerar vi den vilda och fascinerande naturen på ön.

Övernattning: Executive rum på Aurora Ozone Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.

Lördag 27 oktober 2018: Kangaroo Island – McClaren Vale – Adelaide

Efter frukost påbörjar vi resan från Kangaroo Island till Adelaide via McClaren Vale. McClaren Vale är en av South Australias vinregioner och här har vi möjlighet att vara med på en rundvandring samt att få provsmaka viner vid Wirra Wirra winery. Lunchen avnjuter vi på Woodstock Wine Estate innan fortsätter till Adelaide.

Övernattning: Superior rum på Majestic Roof Garden Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

10997 364Provsmaka viner i McLaren Vale. Foto: Matt Nettheim/SATC

Söndag 28 oktober 2018: Adelaide – Sydney

Vi blir hämtade på hotellet i Adelaide och transporterade till flygplatsen för flygningen från Adelaide till Sydney.

Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har en så vacker belägenhet, ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Första intrycket är spektakulärt, antingen man från flygplansfönstret ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man ankommer sjövägen in i hamnen, där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel. Även om staden är stor, så är centrum kompakt och enkelt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan världens alla nationaliteter representerade.

Övernattning: Superior room på Travelodge Hotel Sydney
Inkluderade måltider: Frukost och middag

Måndag 29 oktober 2018: Sydney

Idag upplever vi Sydney på en sightseeingtur i buss med en engelsktalande guide, där vi får se det historiska området, The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi åker förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys affärs- och shoppingdistrikt med en blandning av gamla och nya byggnader. Besök Chinatown och Darling Harbour innan turen fortsätter mot historiska Mrs Macquarie’s Chair, där man kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans. Fortsätt förbi St Mary’s Cathedral och konstmuséet till Kings Cross, som är centrum för Sydneys nattliv.

Res genom de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Vi besöker även Watsons Bay och Bondi Beach innan vi återvänder till centrum via Paddington och de vackra restaurerade terrasshusen.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Övernattning: Superior room på Travelodge Hotel Sydney
Inkluderade måltider: Frukost och 2-rätters middag på Nicks Seafood Restaurant

sydneySydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare.

Tisdag 30 oktober 2018: Sydney

Dagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök i operahuset kan rekommenderas och likaså en promenad i the Rocks-området där de första nybyggarna slog sig ned. Man bör även uppleva Darling Harbour och göra en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en av hop on hop off båtarna. Sydney har 90 kilometer kustlinje och längs med denna finns inbjudande sandstränder som på ett pärlband. Ta för exempel bussen ut till Bondi Beach.

Boende: Superior room på Travelodge Hotel Sydney
Inkluderad: Frukost och 2-rätters middag på Cyren Restaurant

Onsdag 31 oktober 2018: Sydney

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Utforska Sydney på egen hand eller delta i en utflykt till Blue Mountains (extra kostnad).

Boende: Superior room på Travelodge Hotel Sydney
Inkluderade måltider: Frukost och 2-rätters middag på Meat & Wine Co Restaurant

bondi beachBondi Beach. Foto: Ethan Rohloff/Destination NSW

Torsdag 01 november 2018: Sydney – Nadi

Idag lämnar vi Australien och flyger vidare till Fiji. Vi blir hämtade på hotellet i Sydney och transporterade till flygplatsen för flygningen till Fiji. Ankomst till Fiji på kvällen och där blir vi transporterade till Hilton Fiji Beach Resort & Spa.

Fiji ligger i hjärtat av Söderhavet och består av 333 tropiska öar. Här finns fantastiska korallrev, kristallklart vatten, kritvita stränder, vajande palmer, en mycket trevlig och tillmötesgående lokalbefolkning – ja kort sagt alla ingredienser för vad som uppfyller drömmen om söderhavsparadiset.

Nadi är en mångkulturell stad och den viktigaste knutpunkten för Fijis alla internationella besökare. De allra flesta passerar staden på väg till landets många stränder och öar. Det är en färgrik stad som omges av sockerplantage och i centrum finns restauranger, tax-free butiker och en färgrik marknad.

Boende: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa
Inkluderade måltider: Frukost och middag

Fredag 02 november 2018: Nadi – Blue Lagoon Cruise

I dag reser vi från Nadi till Denarau Harbour för att checka in på kryssningsbåten Fiji Princess, som kommer att vara vårt hem de nästkommande tre nätterna. Alla måltider och många aktiviteter är inkluderade i kryssningen, som går längs de vackra öarna nordväst omhuvudön. Med plats för max 68 passagerare är man garanterad en mer intim och exklusiv upplevelse än vad man får på t ex en kryssning i Karibien eller i Medelhavet. På grund av fartygets storlek är det möjligt att ankra upp vid bukter och öar som det skulle vara svårt att komma in till med ett större fartyg.

Boende: Hytt kategorin “Orchid Cabin” på Fiji Princess
Inkluderad: Frukost, lunch och middag

s7 fiji 5Fiji har det mesta av det som uppfyller drömmer av ett söderhavsparadis. Foto: Hamilton Lund

Lördag 03 november 2018: Blue Lagoon Cruises

Ögrupperna Mamanuca och Yasawa ligger som ett pärlband längs med den nordvästra kusten av Fijis största ö Vitu Levu. Detta är ett härligt paradis med en vänlig och avkopplande atmosfär. Upplev små exotiska öar, vackra vita sandstränder, lugna vikar och lokala byar där den ursprungliga kulturen fortfarande existerar och man lever (nästan) som man gjorde när de första vita kom till Fiji. Besök byar och delta i den traditionella välkomstritualen, med utbyte av hälsningsord, gåvor och att dricka kava.

Boende: Hytt kategorin “Orchid Cabin” på Fiji Princess
Inkluderad: Frukost, lunch och middag

Söndag 04 november 2018: Blue Lagoon Cruises

Känn lugnet infinna sig när Fiji Princess sätter kurs mot nya äventyr på Fiji. Vakna upp till nya upplevelser och äventyr, på platser som ligger lite utanför de vanliga turiststråken. Ta på cyklop och snorkel och upplev det rika och färgglada livet under vattnet. Ombord arrangeras flera aktiviteter, som fijiansk matlagningskurs och kurs i korgflätning. För de alla flesta är det nog de kritvita stränderna och vajande palmerna som är det bästa med en kryssning på Fiji. Fartyget ligger som oftast stilla på dagen så att man får god tid att njuta av livet.

Boende: Hytt kategorin “Orchid Cabin” på Fiji Princess
Inkluderad: Frukost, lunch och middag

s22 captain1Kryssning bland Fijis öar med Blue Lagoon Cruises

Måndag 05 november 2018: Blue Lagoon Cruises

I dag finns tid för en sista runda i vattnet för att snorkla eller paddla kajak, innan vi äter lunch och njuter av utsikten mot vackra och obebodda Sacred Islands. Därefter checkar vi ut från Fiji Princess och reser tillbaka till Nadi. Efter några aktiva dagar om bord är det härligt att njuta av solen, ta ett dopp i poolen eller bara koppla av i vackra tropiska omgivningar.

Boende: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa
Inkluderade måltider: Frukost och middag

Tisdag 06 november 2018: Nadi

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Utforska Nadi på egen hand eller delta i en utflykt till Malamala Beach Club (extra kostnad). Malamala Beach Club är det perfekta stället för att koppla av vid poolen och njuta av läckra måltider och fantastiska drinkar.

Boende: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa
Inkluderade måltider: Frukost och middag

Onsdag 07 november 2018: Nadi

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Koppla av på hotellet, eller boka in en dagstur som tar dig med till Fijis största grotta, eller varför inte besöka den berömda Garden of the Sleeping Giants.

Boende: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa
Inkluderade måltider: Frukost och middag

Torsdag 08 november 2018: Nadi – Hong Kong

Nu är det tid att lämna Fiji. Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen för flygningen från Fiji till Hong Kong. Mat och dryck är inkluderat på flygningen till Hong Kong och varje säte har sin egen TV-skärm med ett stort utbud av underhållning på flygningarna.

I Hong Kong blir vi hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Boende: Standardrum på The Royal Pacific Hotel and Towers Inkluderade måltider: Frukost

att hbr vpd 0012l mrHong Kong sett från Victoria Peak. Foto: HKTB

Fredag 09 november 2018: Hong Kong

På förmiddagen upplever vi Hong Kong Island på en halvdags stadsrundtur. Vi besöker den gamla fiskebyn Aberdeen, får möjlighet till lite shopping på Stanley Market samt får se den vackra utsikten över Hong Kongs skyskrapor från Victoria Peak. Därefter tar vi bergbanan tillbaka till centrum. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Boende: Standardrum på The Royal Pacific Hotel and Towers
Inkluderade måltider: Frukost, Lunch och middag

Lördag 10 november 2018: Hong Kong – Stockholm

Frukost på hotellet är inkluderat och därefter har vi resten av dagen fri för egna aktiviteter. Hong Kong har otroligt mycket att erbjuda och bara det att gå en promenad är en attraktion i sig. Vill man inte göra mer sightseeing är Hong Kong verkligen en av de stora shoppingstäderna i Asien. Här är det bara plats i resväskan och flygbolagens viktgräns som sätter gränserna.

På kvällen äter vi en sista middag tillsammans innan transferbussen tar oss till flygplatsen och flygningen tillbaka till Sverige, via London. Mat och dryck är inkluderat på flygningen till London och varje säte har sin egen TV-skärm med ett stort utbud av underhållning.

Inkluderade måltider: Frukost och middag

att mkt ldm 0049 mrLadies' Market i Mong Kok, Hong Kong. Foto: HKTB

Söndag 11 november 2018: Ankomst Stockholm

Ankomst Stockholm.


Resfakta

Datum: 22 oktober – 11 november 2018 (21 dagar)

85 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 17 500 kr

Antal deltagare: Max 26 personer

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Priset inkluderar:

 • Flyg Stockholm – Adelaide – Sydney – Nadi – Hong Kong – Stockholm inkl skatter och avgifter.
 • 14 övernattningar på 3-stjärniga hotell
 • Måltider som beskrivs i resplanen (17 frukostar, 7 luncher och 17 middagar)
 • Måltider på flygningarna
 • All transport i enligt resplanen
 • Sightseeingtur i Adelaide, Sydney och Hong Kong.
 • 2-dagars guidad tur på Kangaroo Island.
 • 3-nätters kryssning på Fiji.
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider.
 • Visum till Australien.

Priset inkluderar inte:

 • Dryck och måltider som inte nämns i resplanen.
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor
Nyhetsbrev

Fyll i informationen nedan för att få vårt nyhetsbrev.


Nyhetsbrevet skickas i samarbete med Australienresor och Fijiresor.

grupprundresor logo transparent

Vasagatan 15-17, 6 tr
111 20 Stockholm
08-676 97 90
© Grupprundresor
Design: Fandango
IATA
Aussie Specialist
Australienresor
Fijiresor
STA Travel