Australien och Oceanien

Upplev Australien med vinexperten Geir Salvesen

9 februari - 3 mars 2018 (23 dagar)

Denna unika rundresa kombinerar Australiens höjdpunkter med fantastiska mat- och vinupplevelser. Förutom vinområden som Barossa, Yarra och Hunter Valley besöker vi Stora Barriärrevet, Ayers Rock, Kangaroo Island, Sydney och Melbourne.

Geir Salvesen är reseledare och vinexpert på rundresan. Han har varit vinskribent i norska Aftenposten i många år, har rest jorden runt i jakt på bra viner och har skrivit flera böcker om mat och vin.

Geir Salvesen

Reseledare:
Geir Salvesen

 

Program:

Fredag 9 februari 2018: Stockholm - Singapore

Vi samlas på Arlanda, där vi går ombord på flyget till Köpenhamn. I Köpenhamn träffar ni reseledare och deltagare från Norge. Från Köpenhamn flyger vi med prisbelönta Singapore Airlines, som av många anses vara världens bästa flygbolag. Mat och dryck är inkluderat på flygningen mellan Köpenhamn och Singapore.

SingaporeVi bekantar oss med Singapore på väg till Australien.

Lördag 10 februari 2018: Singapore

Vid ankomst till Singapore blir vi hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Singapore är ett litet men fascinerande land, känt för sin fantastiska mat och goda shoppingmöjligheter. Ett besök i Singapore ger smak av det bästa som Asien har att erbjuda.

Geir Salvesen känner till Singapore bra, och tar med oss till sina favoritställen i staden.

Övernattning: Superior room på Peninsula Excelsior Hotel
Inkluderade måltider: Ingen

Söndag 11 februari 2018: Singapore – Adelaide

Idag följer vi med på en halvdags stadsruntur i Singapore. Vi gör stopp vid Merlion Park för att se The Merlion, som är delvis lejon och delvis fisk. Här har vi även en vacker utsikt över Marina Bay. Vi besöker Thian Hock Keng templet, Singapores äldsta buddist-taoist tempel, Chinatown och den botaniska trädgården.

Vi flyger vidare till Adelaide på kvällen. Mat och dryck är inkluderat under flygningen.

Inkluderade måltider: Frukost samt måltider på flyget

Måndag 12 februari 2018: Adelaide

Vi ankommer till Adelaide på morgonen, och på väg till hotellet blir det en liten stadsrundtur.

Adelaide är den största staden i delstaten South Australia, och är känd som “City of Churches”. Med nästan en miljon invånare är den Australiens fjärde största stad; med vackra byggnader, kyrkor och parkområden. På North Terrace finns många gallerier och museer, samt en fantastisk botanisk trädgård. Staden är även känd för sina stora musik- och konstfestivaler.

Övernattning: Superior room på Stamford Grand Adelaide
Inkluderade måltider: Ingen

Adelaide Central MarketBesök Adelaide Central Market för att provsmaka några av de lokala delikatesserna.

Tisdag 13 februari 2018: Adelaide

Idag står en heldagstur till McLaren Vale på programmet, med besök på utvalda vingårdar.

McLaren Vale ligger ca 45 minuter söder om Adelaide, och är speciellt känd för sin bärkraftiga vinodling. McLaren är platsen där vinodlingen i South Australia först började, och här växer några av de äldsta vinrankorna i världen. Med viner i världsklass och restauranger som på ett utmärkt sätt förädlar lokala råvaror, är ett besök här en kulinarisk upplevelse. Här i McLaren Vale finns även varierade naturupplevelser och en 30 kilometer lång kustlinje.

Övernattning: Superior room på Stamford Grand Adelaide
Inkluderade måltider: Frukost

Onsdag 14 februari 2018: Adelaide – Kangaroo Island

Efter frukost tar vi buss och färja till Kangaroo Island. Vid ankomst till Penneshaw på Kangaroo Island möter vår lokala guide oss tar oss med på en rundtur för att visa öns många attraktioner. Kangaroo Island har ett rikt djurliv och unika naturformationer, i tillägg till lokala matproducenter som har allt från honung och vin till mejeriprodukter och skaldjur.

Idag besöker vi bland annat Oyster Farm, Clifford’s Honey Farm och Bay of Shoals, och äter lunch på Dudley Winery.

På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Övernattning: Executive room på Aurora Ozone Hotel
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

Kangaroo IslandNaturformationen Remarkable Rocks på Kangaroo Island

Torsdag 15 februari 2018: Kangaroo Island

Vi fortsätter att utforska Kangaroo Island, och i dag är det naturen och djurlivet som står i fokus. Turen går till Flinders Rangers National Park, där vi besöker naturformationerna Admiral’s Arch och Remarkable Rocks. Längs med kustlinjen vid Admiral’s Arch är man nästan garanterad att få se nyzeeländska pälssälar.

Mitt på dagen stannar vi till på Andermelon Marron Farm, där rundvisning, provsmakning av vin och en 2-rätters lunch står på programmet.

Efter lunch får vi en guidad rundvisning på stranden i Seal Bay bland de utrotningshotade australiensiska sjölejonen.

På kvällen äter vi en gemensam middag.

Övernattning: Executive room på Aurora Ozone Hotel
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

Fredag 16 februari 2018: Kangaroo Island – Barossa Valley

Efter frukost tar vi färjan tillbaka till fastlandet. Därefter fortsätter vi med buss till Barossa Valley, som är Australiens mest kända vinområde.

Barossa har ett stort utbud av prisbelönta viner, god mat och en fantastisk utsikt. De gröna kullarna och dalarna har inspirerat många konstnärer. Det är ett privilegium att ha god tid att utforska en av världens bästa vinregioner, som är rik på både historia, kultur och kulinariska upplevelser.

Övernattning: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort
Inkluderade måltider: Frukost

Barossa ValleyUtsikt över vinrankorna i Barossa Valley. Foto: Nick Rains

Lördag 17 februari 2018: Barossa Valley

I dag har vi en egen buss till disposition så att vi kan utforska Barossa Valley i eget tempo, och besöka några av de många vingårdarna i området. Vi lär oss om vinproduktion, vad som kännetecknar druvsorterna som produceras i Barossa och får givetvis se, lukta och smaka på de olika vinerna.

Det intressanta med vindruvorna som odlas i Barossa är de varierade och komplexa växtförhållandena. Medelhavsklimatet i området passar perfekt för produktion av rödvin, och druvorna Shiraz och Cabernet trivs speciellt bra.

Övernattning: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort
Inkluderade måltider: Frukost

Söndag 18 februari 2018: Barossa Valley – Melbourne

Efter frukost blir vi transporterade från Barossa Valley till Adelaide Airport, där vi går ombord på flyget till Melbourne.

Melbourne är huvudstad i Victoria, och är kanske mest känd för sina fina parker och trädgårdar, historiska stenbyggnader och internationella restauranger. Staden har över fyra miljoner invånare och är Australiens näst största. Staden är också värd för några av Australiens mest berömda sportevenemang som exempelvis Melbourne Cup, Formel 1 Grand Prix och Australian Open.

Vid ankomst står en halvdags stadsrundtur i Melbourne på programmet. Utforska stadens breda avenyer och historiska byggnader. Turen går bland annat förbi St. Paul’s Cathedral, Melbourne Town Hall och Federation Square. Vi passerar stadens stolthet - Melbourne Cricket Ground och sträcker på benen i Royal Botanic Gardens. Rundturen avslutas på vårt hotell som ligger i det populära Southbank-området vid Yarra River. Här finns bra restauranger och barer, och centrum ligger endast en kort promenad bort.

Övernattning: Standard room på Crown Promenade Melbourne
Inkluderade måltider: Frukost

MelbourneUtforska de spännande bakgatorna i Melbourne. Foto: Robert Blackburn

Måndag 19 februari 2018: Melbourne

Efter frukost fortsätter vi att utforska Melbourne. Vi tar på oss bra promenadskor och följer med på en sightseeingtur till fots bland Melbournes bortglömda bakgator och arkader. Små specialbutiker, charmerande caféer, gatukonst, historia och arkitektur är något av det vi får uppleva på denna intressanta promenad. Vi lär oss mer om stadens hemligheter – och får se sådant som det är lätt att missa när man utforskar staden på egen hand.

Turen avslutas kl 13 och resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Övernattning: Standard room på Crown Promenade Melbourne
Inkluderade måltider: Frukost

Tisdag 20 februari 2018: Melbourne – Yarra Valley

Idag gör vi en heldagstur till Yarra Valley, som ligger en dryg timme nordöst om Melbourne. Området har över 80 vingårdar, och är mest känd för pinot noir, mousserande viner och andra druvtyper som trivs i ett kyligare klimat. Yarra har också långa traditioner inom ölbryggning. Regionen är också känd för delikatesser, som färskvatten lax, öring och kaviar, organisk frukt och grönt, ostar och marmelad.

Övernattning: 1 bedroom spa room på Balgownie Estate Vineyard Resort & Spa
Inkluderade måltider: Frukost

Onsdag 21 februari 2018: Yarra Valley – Ayers Rock

I dag blir vi transporterade med buss till Melbourne Airport, för vidare resa med flyg till Ayers Rock, som ligger i själva hjärtat av Australien. Vid ankomst transport till Desert Gardens Hotel, där vi ska bo i två nätter.

Ett besök vid jättemonoliten Uluru är för många höjdpunkten på en resa till Australien, antingen det är på grund av den enorma storleken, känslan av den andliga betydelsen eller de otroliga ändringarna av färg som sker under en dag.

På eftermiddagen utforskar vi stenformationen Kata Tjuta (The Olgas). Kata Tjuta består av 36 massiva stenformationer, och vi gör en vandring mellan de röda formationerna för att se närmare på dem. Vi får veta mer om den geologiska historien och beundra den unika floran och faunan som överlevt i dessa tuffa omgivningar.

Därefter går turen vidare till Sunset Strip i Uluru. Här har vi möjlighet att se och ta bilder på de dramatiska färgändringarna som kan ske vid stenen medan vi njuter av ett glas vin och lite snacks.

Efter solnedgången väntar en minnesvärd middag under stjärnhimlen. Vi blir serverade en traditionell australiensisk BBQ middag med tillhörande dryck.

Övernattning: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel
Inkluderade måltider: Frukost och middag

854352 hAyers Rock kallas ”Uluru” av aboriginerna och är ett heligt monument för urbefolkningen. Foto: David Hancock / SkyScans

Torsdag 22 februari 2018: Ayers Rock

Gå upp tidigt för mer äventyr. Denna morgon gör vi en tur runt Uluru. Vi kan utforska några av grottorna som finns runt basen på denna stora monolit och studera de aboriginska målningarna och utsmyckningarna på väggarna som är flera tusen år gamla.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. De som vill kan besöka konstinstallationen Field of Lights. Den världsberömda konstnären Bruce Munro har valt området runt Ayers Rock Resort för konstprojektet som består av 50 000 ljus.

På kvällen äter vi gemensam middag på Ilkari Restaurant på Sails of the Desert.

Övernattning: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel
Inkluderade måltider: Frukost och middag

Fredag 23 februari 2018: Ayers Rock – Sydney

Vi blir hämtade på hotellet och åker till flygplatsen för flygningen från Ayers Rock till Sydney. I Sydney blir vi hämtade och transporterade till hotellet. 

Sydney är Australiens största stad med över fyra miljoner invånare. Få städer har en så vacker belägenhet och ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Första intrycket är spektakulärt, oavsett om man från flygplatsfönstret ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man sjövägen kommer in i hamnen, där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel.

Även om staden är stor, så är centrum relativt kompakt och enkelt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan alla världens nationaliteter representerade.

Vi blir serverade en 2-rätters middag på Nick’s Seafood Restaurant, som ligger på gångavstånd från hotellet.

Övernattning: Superior room på The Grace Hotel
Inkluderade måltider: Frukost och middag

dnsw1383905 399 c Sydney är Australiens största stad med över fyra miljoner invånare. Foto: Ethan Rohloff / Destination NSW

Lördag 24 februari 2018: Sydney

På programmet idag är en halvdags sightseeingtur i Sydney, där vi får se det historiska området The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi fortsätter förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys business- och shoppingdistrikt med en blandning av nya och gamla byggnader. Vi besöker Chinatown och Darling Harbour innan vi sätter kursen mot historiska Mrs Macquarie’s Chair där vi kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans.

Därefter fortsätter turen förbi St Mary’s Cathedral och konstmuseet i Kings Cross, som är centrum för Sydneys uteliv, och de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Vi besöker också Watsons Bay och Bondi Beach innan vi återvänder till centrum via Paddington och områdets vackert restaurerade koloniala terrasshus.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middagen i kväll är på Waterfront Restaurant.

Övernattning: Superior room på The Grace Hotel
Inkluderade måltider: Frukost och middag

Söndag 25 februari 2018: Sydney

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök i operahuset är obligatoriskt, likaså en promenad i the Rocks – området där de första nybyggarna bosatte sig. Man bör även hinna med Darling Harbour och en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en vattentaxi. Sydney har 90 kilometer kustlinje, och längs med denna finns massor av inbjudande badstränder. Ta exempelvis bussen ut till Bondi Beach eller färjan till Manly Beach.

Övernattning: Superior room på The Grace Hotel
Inkluderade måltider: Frukost

Manly BeachManly Beach är en av Sydneys finaste stränder. Foto: Hamilton Lund/ Destination NSW

Måndag 26 februari 2018: Sydney – Hunter Valley

Efter frukost väntar en heldagstur till Hunter Valley.

I Hunter Valley finns flera av de äldsta vingårdarna i Australien, och några av de bästa vinerna i världen produceras här med hjälp av traditionella metoder och tekniker. Tack vare klimatet, jordmånen och producenternas erfarenhet, har vinerna från Hunter Valley en unik spektra av smaker som tilltalar de flesta. De mest populära är Semillon, Chardonnay och Shiraz.   

Hunter Valley är även känd för gourmetmat och fantastiska övernattningsställen, och är en plats som många väljer att resa till när de vill koppla av och njuta av livet.

Övernattning: Deluxe room på The Sebel Kirkton Park Hunter Valley
Inkluderade måltider: Frukost

Tisdag 27 februari 2018: Hunter Valley – Cairns

Vi blir hämtade på hotellet i Hunter Valley, körda till flygplatsen i Sydney och flyger därefter upp till Cairns. Cairns ligger i norra delen på Australiens östkust i den tropiska delen av kontinenten. Klimatet är mycket behagligt året om och även på vintern kan man förväntas sig cirka 30 grader i detta område.

Det finns endast några få delar av den tropiska regnskogen kvar i Australien, men längst i norr i Queensland ligger den tätt längs med kusten. Här finns kristallklart vatten, palmer, orkidéer, fjärilar i många färger och flera unika djurarter. Cairns är den perfekta utgångspunkten för turer ut på Stora Barriärrevet och till vackra nationalparker som exempelvis Daintree.

Efter ankomst blir vi transporterade till hotellet, som ligger centralt vid strandpromenaden i Cairns. Vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.

Övernattning: Standard room på Pacific Hotel Cairns
Inkluderade måltider: Frukost och middag.

ocean freedom gbr 04Green Island på Stora Barriärrevet.

Onsdag 28 februari 2018: Cairns

Vi promenerar från hotellet till Marlin Jetty, där vi går om bord på segelbåten Ocean Free för en heldagstur till Stora Barriärrevet. Den 16 meter långa segelbåten tar oss med till Green Island, en vacker korallö belägen på Stora Barriärrevet. Båten ankrar upp på revet utanför ön, och vi transporteras därifrån in till ön med en mindre båt.

Njut av drygt fyra timmar i vattnet, på ön eller om bord på båten där vi kan simma, snorkla (cyklop och snorkel finns att låna utan kostnad), dyka (extra kostnad) eller bara koppla av. Vi har båten för oss själva och om vindförhållandena tillåter slår vi av motorn och hissar seglen på ut- och/eller hemresan. Lunch är inkluderat. Vi promenerar tillbaka till hotellet efter båtturen.

På kvällen äter vi gemensam middag på restaurangen Salt House.

Övernattning: Standard room på Pacific Hotel Cairns
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

Torsdag 1 mars 2018: Cairns

Efter frukost blir vi hämtade på hotellet och körda till Freshwater Railway Station, är vi går om bord på Kuranda Scenic Rail och bestiger Kuranda Ranges. Tåget ar sig genom 15 tunnlar förbi Barron Gorge, Barron Falls och Stoney Creek Falls till Kuranda Railway Station.

Vi får lite tid i Kuranda innan vi åker vidare i buss till Rainforestation. Här gör vi en tur i en Army Duck (en kombinerad bil/båt) genom regnskogen. Vi får även se en föreställning med Pamagirra-dansare i amfiteatern och följa med på en Dreamtime Walk som innehåller en lärorik introduktion till aboriginernas kultur. Området har ett Koala och Wildlife Sancturary, där vi får se de australiensiska djuren. Vi äter även lunch här.

Turen går vidare från Rainforestation till Kuranda Skyrail Terminal, där vi tar världens enda regnskogsgondolbana. Detta är en unik upplevelse där man sakta glider över toppen av regnskogen och njuter av den fantastiska utsikten över Cairns och korallhavet. Det är två stopp på vägen ner där man kan uppleva regnskogen via gångvägar. Skyrail slutar vid Caravonica, och därifrån tar bussen oss tillbaka till hotellet i Cairns.

På kvällen äter vi en 3-rätters avskedsmiddag på Ochre Restaurant.

Övernattning: Standard room på Pacific Hotel Cairns
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

Kuranda SkyrailKuranda Skyrail är en unik upplevelse där du sakta glider över toppen av regnskogen och njuter av en fantastisk utsikt över Cairns och korallhavet. Foto: Peter Lik / Tourism and Events Queensland

Fredag 2 mars 2018: Cairns – Stockholm

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen. Vi reser med Silk Air, Singapore Airlines och SAS via Singapore och Köpenhamn till Stockholm. Mat och dryck är inkluderade på flygningarna mellan Cairns och Köpenhamn.

Inkluderade måltider: Frukost samt måltider på flyget

Lördag 3 mars 2018: Ankomst Stockholm

Ankomst Stockholm.


Kart


Resfakta

Dato: 9. februar - 3. mars 2018 (23 dager)

74 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 17 000 kr

Det finns möjlighet att uppgradera till premium economy och business class på denna resa. Kontakta oss för platstillgång och pristillägg.

Kontakta oss för information om avresor från andra flygplatser i Sverige.

Antal deltagare: Max 26 personer.

Priset inkluderar:

 • Flygbiljett Stockholm - Singapore - Adelaide - Melbourne - Ayers Rock - Sydney - Cairns – Stockholm inkl. skatter och avgifter
 • 19 övernattningar på 4-stjärniga hotell
 • Måltider enl. Resplanen (19 frukostar, 4 luncher och 9 middagar)
 • Måltider på flygningarna där detta erbjuds
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen
 • Transport mellan städerna
 • Sightseeingtur i Singapore, Adelaide, Melbourne och Sydney
 • 2-dagarstur på Kangaroo Island
 • Heldagstur till McLaren Vale, Barossa Valley, Yarra Valley, Hunter Valley, Stora Barriärrevet och Kuranda
 • Kata Tjuta och Ayers Rock Base Tour
 • Norsk reseledare på hela resan (Geir Salvesen), samt lokala engelsktalande guider
 • Visum till Australien

Priset inkluderar inte:

 • Dryck och måltider som inte nämns i resplanen
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är AustralienresorNyhetsbrev

Fyll i informationen nedan för att få vårt nyhetsbrev.


Nyhetsbrevet skickas i samarbete med Australienresor och Fijiresor.

grupprundresor logo transparent

Vasagatan 15-17, 6 tr
111 20 Stockholm
08-676 97 90
© Grupprundresor
Design: Fandango
IATA
Aussie Specialist
Australienresor
Fijiresor
STA Travel