Australien och Oceanien

Det klassiska Australien med skandinavisk reseledare

8 – 21 februari 2018 (14 dagar)

Fullbokad

Denna spännande upplevelseresa med skandinavisk reseledare visar dig det bästa Australien har att bjuda på. Vi besöker bland annat Stora Barriärrevet, Ayers Rock/Uluru, Sydney och Melbourne.

Du kan även lägga till en rad valfria utflykter till platser som Great Ocean Road, Blue Mountains och Phillip Island.

Vi bor på 3-stjärniga hotell under hela resan och alla frukostar är inkluderade.

Program:

Torsdag 8 februari 2018: Stockholm - Melbourne

Vi samlas på Arlanda klara för äventyr! Vi flyger med Qatar Airways via Doha till Melbourne. All mat och dryck är inkluderat på båda flygningarna och varje säte har sin egen TV-skärm med ett stort utbud av filmer, tv-serier, musik och spel.

Inkluderade måltider: Servering på flyget

Fredag 9 februari 2018: Ankomst Melbourne

Vi landar i Melbourne sent på eftermiddagen. Vi blir transporterade från flygplatsen till vårt hotell, som har ett bra läge i det populära Southbank-området.

Melbourne är huvudstad i Victoria, och är kanske mest känd för sina fina parker och trädgårdar, historiska stenbyggnader och internationella restauranger. Staden har över fyra miljoner invånare och är Australiens näst största. Melbourne är också värd för några av Australiens mest berömda sportevenemang som Melbourne Cup, Formel 1 Grand Prix och Australian Open.

Övernattning: Standardrum på Travelodge Hotel Melbourne Southbank
Inkluderade måltider: Servering på flyget

Lördag 10 februari 2018: Melbourne

Efter frukost gör vi en halvdags sightseeingtur i Melbourne. Vi utforskar stadens breda avenyer och historiska byggnader. Turen går bl.a. förbi St. Paul’s Cathedral, Melbourne Town Hall och Federation Square. Vi passerar stadens stora stolthet – Melbourne Cricket Ground och sträcker på benen i Royal Botanic Gardens. Efter rundturen återvänder vi till vårt hotell, som ligger i det populära Southbank-området vid Yarra Valley. Här finns bra restauranger och barer, och det är endast en kort promenad till centrum.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Möjlighet finns att delta i en utflykt till pingvinön Phillip Island (extra kostnad).

Övernattning: Standardrum på Travelodge Hotel Melbourne Southbank
Inkluderade måltider: Frukost

854352 hFederation Square i Melbourne.

Söndag 11 februari 2018: Melbourne

Vi har inte några inplanerade aktiviteter idag. Utforska Melbourne på egen hand eller följ med på en dagstur till Great Ocean Road (extra kostnad).

Övernattning: Standardrum på Travelodge Hotel Melbourne Southbank
Inkluderade måltider: Frukost

Måndag 12 februari 2018: Melbourne – Ayers Rock

Vi inleder dagen med att flyga till Ayers Rock via Sydney. Vid ankomst blir vi transporterade till Voyages Outback Pioneer, där vi ska bo i två nätter.

Ett besök vid jättemonoliten Uluru är för många höjdpunkten på en resa till Australien, oavsett om det är på grund av den enorma storleken, känslan av den andliga betydelsen eller de otroliga färgändringarna som den genomgår under en dag.

På eftermiddagen utforskar vi stenformationen Kata Tjura (The Olgas) Kata Tjuta består av 36 massiva stenformationer, och vi vandrar mellan de röda formationerna för att få uppleva detta på nära håll. Vi får veta mer om den geologiska historien och den unika floran och faunan som finns i dessa tuffa omgivningar.

Därefter går turen vidare till Sunset Strip i Uluru. Här får ni möjlighet att se och ta bilder av de dramatiska färgändringarna som kan ske vid stenen under tiden som vi njuter av ett glas mousserande vin och lite snacks.

Övernattning: Standardrum på Voyages Outback Pioneer
Inkluderade måltider: Frukost

Tisdag 13 februari 2018: Ayers Rock

Vi går upp tidigt för att se soluppgången över Uluru. Vi njuter av en kopp te eller kaffe när vi väntar på att solen ska gå upp. Efter soluppgången åker vi tillbaka till hotellet för att äta frukost. Efter frukost tar vi en närmare titt på Uluru. Vi utforskar några av grottorna som finns runt basen och studerar de aboriginska målningarna och utsmyckningarna på väggarna som är flera tusen år gamla.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

För er som vill delta i en speciell middagsupplevelse under stjärnhimlen, rekommenderar vi att anmäla sig på den valfria utflykten ”Sounds of Silence”.

Övernattning: Standardrum på Voyages Outback Pioneer
Inkluderade måltider: Frukost

854352 hAyers Rock kallas ”Uluru” av aboriginerna och är ett heligt monument för urbefolkningen. Foto: David Hancock / SkyScans

Onsdag 14 februari 2018: Ayers Rock - Port Douglas

Idag ska vi byta ut det torra ökenlandskapet med det frodiga och tropiska landskapet i norr. Efter frukost blir vi transporterade till flygplatsen i Ayers Rock, och därifrån flyger vi till Cairns via Sydney.

Det finns endast några få delar av den tropiska regnskogen kvar i Australien, men längst upp i norra Queensland ligger de tätt längs med kusten. Här finns kristallklart vatten, palmer, orkidéer, fjärilar i många färger och flera unika djurarter.

Cairns är en perfekt utgångspunkt för utflykter ut på det välkända Stora Barriärrevet och till vackra nationalparker som till exempel Daintree.

Port Douglas har gyllene stränder och några av Tropical North Queenslands mest exklusiva resorter. Den tidigare fiskebyn är både sofistikerad och avkopplande, och är en populär semesterort både för australiensare och tillresande turister. Detta beror på närheten till Stora Barriärrevet, regnskogen och ett mycket bra klimat året om.

Vid ankomst till Cairns blir vi transporterade till Port Douglas, som ligger ca 45 minuter norr om flygplatsen. Vårt hotell ligger central placerat i Port Douglas, vid huvudgatan Macrossan Street.

Övernattning: 1 bedroom apartment på Villa San Michele
Inkluderade måltider: Frukost

Torsdag 15 februari 2018: Port Douglas

Idag ska vi på en heldagstur till Stora Barriärrevet. Vi stiger ombord på den 30 meter långa luxuösa katamaranen Wavedancer, som tar oss med ut till den vackra korallön Low Isles. Denna idylliska ö ligger i en lagun på Stora Barriärrevet, och härifrån kan man utforska revet precis utanför ön.

Efter det att katamaranen har ankrat upp vid Low Isles, kan man simma, snorkla (cyklop och snorkel finns att låna), se revet från en glasbottenbåt, eller bara koppla av. Man kan även följa med en marinbiolog på en guidad tur på ön, eller på en guidad snorkeltur, där guiden förklarar vad ni ser.

Lunch är inkluderat, och serveras ombord på båten. Vi är tillbaka i Port Douglas på eftermiddagen.

Övernattning: 1 bedroom apartment på Villa San Michele
Inkluderade måltider: Frukost och lunch

Fredag 16 februari 2018: Port Douglas

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Utforska Port Douglas på egen hand eller delta i en utflykt (extra kostnad) till regnskogen i Daintree och Cape Tribulation.

Övernattning: 1 bedroom apartment på Villa San Michele
Inkluderade måltider: Frukost

Lördag 17 februari 2018: Port Douglas - Sydney

Vi blir hämtade på hotellet i Port Douglas och transporterade till flygplatsen för flygningen från Cairns till Sydney.

Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har en så vacker belägenhet, ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Första intrycket är spektakulärt, antingen man från flygplansfönstret ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man ankommer sjövägen in i hamnen, där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel. Även om staden är stor, så är centrum kompakt och enkelt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan världens alla nationaliteter representerade.

Övernattning: Premium room på Cambridge Hotel Sydney
Inkluderade måltider: Frukost

Söndag 18 februari 2018: Sydney

Idag upplever vi Sydney på en sightseeingtur i buss, där vi får se det historiska området, The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi åker förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys affärs- och shoppingdistrikt med en blandning av gamla och nya byggnader. Besök Chinatown och Darling Harbour innan turen fortsätter mot historiska Mrs Macquarie’s Chair, där ni kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans. Fortsätt förbi St Mary’s Cathedral och konstmuséet till Kings Cross, som är centrum för Sydneys nattliv.

Res genom de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Vi besöker även Watsons Bay och Bondi Beach innan vi återvänder till centrum via Paddington och de vackra restaurerade terrasshusen.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. 

Övernattning: Premium room på Cambridge Hotel Sydney
Inkluderade måltider: Frukost

854352 hResan avslutas i Sydney. Få städer har en så vacker belägenhet, ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney.

Måndag 19 februari 2018: Sydney

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Utforska Sydney på egen hand eller delta i en utflykt till Blue Mountains (extra kostnad).

Övernattning: Premium room på Cambridge Hotel Sydney
Inkluderade måltider: Frukost

Tisdag 20 februari 2018: Sydney - Stockholm

Dagen är fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar ett besök i operahuset, likaså en promenad i the Rocks – området där de första nybyggarna slog sig ned. Man bör även se Darling Harbour och göra en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller med vattentaxi.

Sydney har 90 kilometer kustlinje och längs med denna finns inbjudande sandstränder som på ett pärlband. Ta för exempel bussen ut till Bondi Beach.

Tidigt på kvällen blir vi transporterade till flygplatsen för att påbörja vår resa tillbaka till Stockholm via Doha. All mat och dryck är inkluderat på båda flygningarna, och varje säte har sin egen TV-skärm med ett stort utbud av filmer, musik och spel.

Inkluderade måltider: Frukost

Onsdag 21 februari 2018: Ankomst Stockholm

Vi ankommer Stockholm och säger hejdå till varandra efter en minnesrik resa.


Kart


Resefakta

Dato: 8 – 21 februari 2018 (14 dagar)

40 900 kr per person när två reser tillsammans.

Möjlighet finns att uppgradera till premium economy och business class på denna resa. Kontakta oss för tillgänglighet och pristillägg.

Tillägg för enkelrum: 9 500 kr

Antal deltagare: Max 36 personer

Kontakta oss för information om avresa från andra flygplatser i Sverige.

Priset inkluderar:

 • Flygbiljett Stockholm – Melbourne – Ayers Rock – Cairns – Sydney – Stockholm inkl. skatter och avgifter.
 • 11 övernattningar på 3-stjärniga hotell.
 • Måltider som beskrivs i resplanen (11 frukostar, 1 lunch)
 • Måltider på flygningarna där detta erbjuds.
 • Transport mellan flygplatserna och hotellen.
 • Transport mellan städerna
 • Sightseeingtur i Melbourne och Sydney.
 • Heldagstur till Stora Barriärrevet
 • Valley of the Winds Walk och Ayers Rock Base Tour
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider.
 • Visum till Australien

Priset inkluderar inte:

 • Dryck och måltider som inte nämns i resplanen.
 • Valfria utflykter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Valfria utflykter

På denna resa kan vi erbjuda utflykter som måste förhandsbeställas. Ge oss besked vid bokningen om du önskar delta i någon av dessa.


Phillip Island
10 februari 2018

140 km sydöst om Melbourne ligger Phillip Island, känd för sitt unika djurliv och speciellt de många pingviner som finns här. Varje dag vid solnedgången kommer pingvinerna tillbaka efter en dag ute till havs och detta fenomen är känt som ”Penguin Parade” Denna halvdagstur inkluderar både detta och många andra spännande upplevelser. Avresa från Melbourne ca kl 13.00 På väg till Phillip Island stannar vi vid Maru Koala and Animal Park, där vi kommer nära både koala, känguru, vallabyer, emu, tasmansk djävul och olika fåglar.

På eftermiddagen kommer vi fram till Philip Island. Vi besöker Nobbie’s, där Australiens största koloni av pälssälar håller till, och chansen att få se dessa är mycket god. Därefter går turen till stranden där pingvinerna håller till. Kom ihåg att gå en tur inom besökscentret, som har mycket intressant information om dessa söta skapelserna. Efter att solen gått ner kommer de första pingvinerna i land efter att ha tillbringat dagen ute till havs för att äta fisk. Det är en fantastisk upplevelse att se dem vagga över stranden upp till sina bon i sanddynerna ovanför.

Efter solnedgången återvänder vi tillbaka till Melbourne. Vi stannar i Cowes för att äta middag (inte inkluderat). Vi är tillbaka på hotellet vid midnatt.

Pris per person: 1 430 kr


Great Ocean Road
11 februari 2018

Denne heldagstur tar oss till kusten väster om Melbourne, med den berömda Great Ocean Road. Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar, den slingar sig längs med Victorias sydkust. Vi passerar surfarstränder av världsklass, bortglömda vikar och spetsiga klippor. 

Vi blir hämtade på hotellet ca kl 08.00 och bussen sätter kurs mot Lorne, som är en känd surfarstad. Vägen följer kusten och vi stannar på flera platser av intresse. Under den 300 km långa körsträckan passerar vi små fiskebyar, regnskog, gyllene badstränder och nationalparker.

Vi äter lunch i tätorten Apollo Bay (inte inkluderat). Därefter fortsätter vi till Port Campbell National Park för att se de kända stenformationerna de tolv apostlarna och grottformationen Loch Ard Gorge och London Bridge. Vi återvänder till Melbourne via inlandet och är tillbaka på hotellet ca kl 20.00.

Pris per person: 1 260 kr


Sounds of Silence Dinner
13 februari 2018

”Sounds of Silence” är en oförglömlig middag under stjärnorna. Vi kör ut i vildmarken där vi först njuter av kanapéer och ett glas mousserande vin när vi betraktar solnedgången över Uluru och Kata Tjuta. När mörkret faller på, uppenbarar sig en fantastisk stjärnhimmel (med väderförbehåll), och under öppen himmel väntar en exotisk grillbuffé där vi kan provsmaka australiensiska specialiteter som barramundi, känguru, emu och krokodil.

Lär dig mer om stjärnorna efter middagen av den kunniga guiden. Detta är en unik middagsupplevelse man kommer att minnas resten av livet. Förutom kanapéer, grillmiddag och dessert, är även öl, vin och annan icke- alkoholhaltiga dryck inkluderat. Detsamma gäller transport från och till hotellet.

Pris per person: 1 530 kr


Cape Tribulation and Daintree tour
16 februari 2018

Daintree är världens äldsta tropiska regnskog och hem för jordens största utbud av växter och djur. Nationalparken som finns med på världsarvslistan, är över 135 miljoner år gammal.

Vid Cape Tribulation kommer Stora Barriärrevet ända in till land och möter de tropiska regnskogarna. Detta är den enda platsen i världen där två världsarvsområden möts.

På denna dagstur besöker vi båda dessa platser. Vi får uppleva ekosystemet i regnskogen på en båttur på Daintree River, där bl.a fåglar, unika växter och krokodiler lever sida vid sida. Därefter fortsätter vi till Cape Tribulation. På vägen dit stannar vi vid Alexandra Lookout för att se den vackra panoramautsikten över korallhavet och regnskogen. I Cape Tribulation serveras lunch och det finns tid att promenera på stranden.

Avslutningsvis besöker vi Mossman Gorge, där vi får en guidad tur i regnskogen.

Pris per person: 1 240 kr


Heldagstur til Blue Mountains
19 februari 2018

Vi reser västerut från Sydney, och dagens första stopp är på Featherdale Wildlife Park, där vi får möjlighet att mata kängurur och emuer, samt uppleva många andra australiensiska djur och fåglar och även se koala.

Från Featherdale fortsetter vi vidare till Blue Mountains och Katoomba, som er den största staden i bergen. Här stannar vi vid Eaglehawk Lookout där vi har utsikt mot bergsformationen ”Three Sisters”. Därefter äter vi en 2-rätters lunch på Hydro Majestic Hotel, som är inkluderat i priset (dryck ingår inte).

Efter lunch fortsätter vi till Govett’s Leap, som är en av de mest kända utkikspunktera i Australien, och därifrån har vi utsikt mot ett 180 meter högt vattenfall. Dagen sista stopp är på Mt Tomah Boanic Gardens där vi njuter av utsikten med ett glas mousserande vin eller en apelsinjuice innan vi återvänder till Sydney.

Pris per person: 2 180 kr

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är AustralienresorNyhetsbrev

Fyll i informationen nedan för att få vårt nyhetsbrev.


Nyhetsbrevet skickas i samarbete med Australienresor och Fijiresor.

grupprundresor logo transparent

Vasagatan 15-17, 6 tr
111 20 Stockholm
08-676 97 90
© Grupprundresor
Design: Fandango
IATA
Aussie Specialist
Australienresor
Fijiresor
STA Travel